Waarom een importverbod uit bezette Palestijnse gebieden zo moeilijk ligt

Premier Alexander De Croo (Open VLD) ijvert bij de andere Europese lidstaten voor een importverbod van producten uit bezette Palestijnse gebieden. Maar er zijn enkele struikelblokken voor zo’n handelsstop.

 

Meer krantenkoppen in België

Premier dient klacht in nadat lokale radiopresentator oproept om hem ‘neer te knallen’: “Ik besef dat het totaal verkeerde uitspraak was”

Een presentator van lokale radiozender Waregem1 heeft in zijn uitzending opgeroepen om premier Alexander De Croo neer te knallen. Hij deed dat naar aanleiding van de moordpoging op de Slowaakse premier Robert Fico. Ludiek bedoeld, klinkt het achteraf, maar zo kwam het niet over bij heel wat luisteraars. De premier diende intussen klacht in, meldt zijn woordvoerder. De presentator, die

Lees meer »

Het hallucinante telefoontje van een jongetje van tien naar de politie: “Papa heeft mama neergestoken. Ze is zwanger”

“Papa heeft mama neergestoken. Ze is zwanger.” Dat hallucinante telefoontje loopt zondagmorgen binnen bij de politie van Antwerpen. Aan de andere kant van de lijn spreekt een jongetje van 10 jaar. Hij geeft de politie zijn adres. Enkele minuten later stappen de hulpdiensten het appartement binnen. De mama is overleden, de papa verkeert in levensgevaar.

Lees meer »

Brugse ereburgemeester Patrick Moenaert is overleden op 75-jarige leeftijd

Woensdagavond is de Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één

Lees meer »

Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.
The post Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waartoe kan dagvaarding Conner Rousseau leiden?

Waarom moet Conner Rousseau toch nog voor de rechter verschijnen? Er zijn een paar logische verklaringen en een paar vermoedens, maar duidelijk is er niets. Hoe dan ook is de dagvaarding geen goede zaak voor de Roma-gemeenschap, de politiek en voor Rousseau zelf.

Lees meer »