Waarom een importverbod uit bezette Palestijnse gebieden zo moeilijk ligt

Premier Alexander De Croo (Open VLD) ijvert bij de andere Europese lidstaten voor een importverbod van producten uit bezette Palestijnse gebieden. Maar er zijn enkele struikelblokken voor zo’n handelsstop.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsaffiches Zuhal Demir vernield en beklad: hoe schadelijk is dat voor een politicus of partij?

In zowat de hele provincie Limburg worden de verkiezingsaffiches van Zuhal Demir beklad en vernield. Sommige affiches zijn in brand gestoken, op andere plaatsen werd haar naam of gezicht besmeurd met rode verf. Sommige affiches werden zelfs beklad met hakenkruisen en zware beledigingen. "Dit hoort er jammer genoeg bij", zegt expert politieke communicatie Reinout Van Zandycke.

Lees meer »

INTERVIEW. Roland Duchâtelet over de crisis bij Standard: “Een vermogende buitenlandse investeerder zal de club overnemen. Nu of later”

Had tijdreizen bestaan, de Standard-supporter had zich graag terug naar het tijdperk Roland Duchâtelet (77) laten teleporteren. Toen stonden de Rouches nog bovenaan de voedselketen van het Belgisch voetbal, nu lonkt de afgrond. Een gesprek met de voormalige eigenaar van de Luikse club. “Ik heb het op vele vlakken zwaar onderschat en zou er niet meer aan beginnen.”

Lees meer »

Illusionist David Copperfield door zestien vrouwen beschuldigd van misbruik: “Hij heeft mij gedrogeerd en verkracht”

De illusionist David Copperfield (67), de ex-vriend van Claudia Schiffer (53), wordt door zestien vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. Dat schrijft de ‘Guardian US’, op basis van een groot onderzoek. Meer dan de helft van de dames zouden destijds minderjarig geweest zijn. Volgens de advocaten van Copperfield zijn de aantijgingen “niet alleen foutief, maar ook volkomen ongeloofwaardig.”

Lees meer »

Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer Lekker’

Veerle Cooman (56) en Yvan Naesen (62) zijn in de ruime omgeving van Ichtegem bekend voor de thuisbezorging van verse, zelfbereide maaltijden en feestschotels allerhande. Nu openen ze ook een ‘buitenrestaurant’ onder de naam ‘Zeer Lekker’ in hun grote tuin/weide in de Keibergstraat 9, schuin tegenover de beeldentuin van Irénée Duriez.
The post Veerle en Yvan openen buitenrestaurant ‘Zeer

Lees meer »

Ooit had ze maar 100 dollar op haar rekening, nu speelt ze de hoofdrol in ‘Bridgerton’: maak kennis met Nicola Coughlan

“Ik wil de wereld laten zien dat ook een muurbloempje in het middelpunt van de belangstelling kan staan.” Fans van ‘Bridgerton’ leerden Penelope Featherington kennen als een grijze muis, maar in het derde deel van de Netflixreeks is het net zij die op de voorgrond treedt. Een rol die Nicola Coughlan (37) op het lijf geschreven is, want ook zij

Lees meer »

Onduidelijkheid over lot van Iraanse president: tegenstrijdige berichten over vondst helikopter, reddingsteams zetten zoektocht voort

Volgens de Iraanse staatstelevisie werd de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, teruggevonden door reddingswerkers. Dit nieuws wordt echter tegengesproken door andere media, en reddingsorganisatie Red Crescent. De helikopter stortte neer in bergachtig gebied in het noorden van het land. Over de toestand van de inzittenden is nog niets geweten.

Lees meer »