Wall Street zet recordjacht verder

22:17 De beurshausse op Wall Street houdt aan, met dank aan de meevallende inflatiecijfers. Bij GameStop lijkt het vet voorlopig van de soep. 

Meer krantenkoppen in België

Litouwse president en premier naar tweede ronde presidentsverkiezingen

De Litouwse president en de premier van het land zullen op 26 mei opnieuw tegenover elkaar komen te staan in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen van de Baltische staat. De zittende president, Gitanas Nauseda, heeft op zondag de overwinning geclaimd in de eerste ronde van de presidentsverkiezingen van het land, maar behaalde niet genoeg stemmen voor een algemene meerderheid.

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

Tournée Locale met de fiets of te voet

Op zondag 2 juni organiseert de mondiale raad Tournée Locale. Met een wandel- en fietstocht zetten ze verschillende locaties in de kijker, waar organisaties, handelaars en producenten lokaal, ecologisch en fair ondernemen en denken. Onderweg houden ze halt bij stekjesbieb ’t Lammeken, Ingelzwam, de fietsbieb, de Kringwinkel, IJsbeerkes crèmekarre, de Kasteelbie, Galle Tomabel en natuurpunt
The post Tournée Locale

Lees meer »

China: VS moeten ‘hun verkeerde acties’ direct terugdraaien

China is verbolgen over de Amerikaanse importheffingen op tal van Chinese producten en wil dat de maatregelen direct worden teruggedraaid. “De Verenigde Staten moeten onmiddellijk hun verkeerde acties corrigeren en de aanvullende tariefmaatregelen tegen China annuleren”, meldt het Chinese ministerie van Handel.

Lees meer »

Minister Crevits bezoekt grootste recyclagefabriek van Europa in Diksmuide

Donderdag mocht de firma Deceuninck Compound/Recycling in de Cardijnlaan in Diksmuide minister Hilde Crevits ontvangen voor een werkbezoek. “De minister komt samen met burgemeester Lies Laridon op werkbezoek. Wij willen als firma aantonen dat we op Europees gebied de grootste recyclagefabriek zijn”, vertelt Ellen Molly, Group Communications Manager van de firma Deceuninck.
The post Minister Crevits bezoekt grootste recyclagefabriek

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) bij Luk Alloo: “Bart De Wever de meest invloedrijke politicus van de voorbije 30 jaar? Nee, dat is helaas Filip Dewinter”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Volgens Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is zijn partij nog de enige die het Vlaams Belang niet napraat in de hoop stemmen af te snoepen van die partij. “Wij bieden een tegengeluid.” Voor welke politicus hij bewondering heeft? Een verrassende keuze: “Jan

Lees meer »

LIVEBLOG FURY-USYK. Fury gunt rivaal géén blik tijdens ‘face-off’, Zlatan Ibrahimovic heeft duidelijke voorkeur

Nog één keer slapen tot het megakamp in het boksen. Zaterdag nemen Tyson Fury (35) en Oleksandr Usyk (37) – beiden ongeslagen – het tegen elkaar op. Met als inzet alle vier de bokstitels bij de zwaargewichten. Wie wint en mag zich dus de ‘undisputed’ kampioen noemen? Na de erg korte persconferentie van gisteren zijn er vandaag de wegingen. Volg

Lees meer »