“Hij is zo’n beetje de mascotte geworden”: hoe ook Ciro Mertens (2) immens populair werd in Turkije

Hoogspanning in Istanboel dit weekend, want Galatasaray kan in een onderling duel tegen rivaal Fenerbahce de Turkse landstitel pakken. Met Dries Mertens (37) als kampioenenmaker én zoontje Ciro (2) weer als orkestleider? 

Meer krantenkoppen in België

België-Israël vindt plaats in het Hongaarse Debrecen

De voetbalinterland tussen België en Israël op 6 september zal in Hongarije gespeeld worden, en meer bepaald in het Nagyerdei stadion in Debrecen, achter gesloten deuren. Die verplaatsing naar Hongarije vernam onze redactie eerder en wordt nu ook bevestigd door de Belgische voetbalbond. Geen enkele Belgische stad wil de wedstrijd organiseren wegens politiek gevoelig en nood aan (te) veel veiligheidsmaatregelen.

Lees meer »

WEERBERICHT. Stevige buien met donderslag niet uitgesloten

Enkele lokale buien en bij momenten mooie opklaringen wisselen elkaar deze ochtend af. Vanaf het westen vallen in de loop van de dag meer buien en is het vaak zwaarbewolkt. Vooral in het noordwestelijke deel van het land vallen er stevige buien en is een donderslag niet uitgesloten. De maxima schommelen van 17 of 18 graden aan zee en in

Lees meer »

Pascal Samijn – afkomstig uit Waregem – toont gebarentaal tijdens de song ‘Arrivederci’ van Sam Gooris op het podium van ‘Tien-om-te-Zien’

Voor muziekfanaat Pascal Samijn uit Aalter, geboren in Waregem, ging een droom in vervulling. Terwijl Sam Gooris zijn recentste song ‘Arrivederci’ zingt, staat Pascal op het podium en toont hij gebarentaal op het imposante podium van ‘Tien-om-te-zien’ in Wesende.
The post Pascal Samijn – afkomstig uit Waregem – toont gebarentaal tijdens de song ‘Arrivederci’ van Sam Gooris op het

Lees meer »

ZOMERREEKS. De Wouwse Plantage, landgoed van een van de rijkste families van ons land: “Mijn overgrootvader wilde laten zien dat hij geld had”

Landgoed Wouwse Plantage, net over de grens in het Noord-Brabantse Roosendaal, is eigendom van de steenrijke familie Emsens, oprichters van de Kempense bedrijven Eternit en Sibelco. Iedereen is welkom op de wandelroutes van het 800 hectaren grote domein, maar slechts een paar gezinnen krijgen het privilege om in de huisjes rond het imposante kasteel te wonen. In alle rust. “De

Lees meer »

Minstens veertig doden bij geweld in Congo

In de Democratische Republiek Congo (DRC) zijn meer dan veertig doden gevallen bij gewelddadigheden tussen Congolese militairen en mobondo-milities. Het geweld vond plaats in het dorp Kinsele, ongeveer 130 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Kinshasa. Dit hebben plaatselijke bronnen gemeld.

Lees meer »

Extreem zeldzame walvis aangespoeld op strand in Nieuw-Zeeland

In Nieuw-Zeeland is een exemplaar van een van de meest zeldzame en minst bekende walvissoorten aangespoeld. Het karkas van het vijf meter lange dier werd op 4 juli ontdekt op een strand bij Dunedin, op het Zuidereiland. Het gaat waarschijnlijk om een mannelijke spadetandspitssnuitdolfijn. Tot nu toe is er slechts een handvol van die soort ontdekt.

Lees meer »

Wat kunnen we verwachten van eventuele tweede ambtstermijn Donald Trump?

De steunbetuigingen aan de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump kunnen niet luider klinken dan na de aanslag op zijn leven. Ook de peilingen tonen dat Trump een goede kans maakt om de presidentsverkiezingen van 2024 te winnen in november. Maar met welk programma trekt hij naar de kiezer? En wat wil hij tijdens zijn tweede ambtstermijn bereiken? Een overzicht van de

Lees meer »

“Babydog, Babydog!” Niet Trump stal de show op de Republikeinse conventie, wel een 27 kg wegende bulldog

“Babydog, Babydog!” schreeuwde het publiek op de Republikeinse conventie toen de gouverneur van West Virginia, Jim Justice, het podium opkwam zonder zijn hond. En na een korte introductie kreeg het publiek zijn zin en kwam zijn geliefde bulldog tevoorschijn. “Babydog heeft een voorspelling voor jullie”, zei Justice. “We zullen massaal voor Trump kiezen in november.”

Lees meer »