Brugse ereburgemeester Patrick Moenaert is overleden op 75-jarige leeftijd

Woensdagavond is de Brugse politicus Patrick Moenaert (CD&V) op 75-jarige leeftijd overleden. In 1982 werd Moenaert voor de eerste keer gemeenteraadslid. Tussen 1988 en 1994 was hij voorzitter van het OCMW. En in 1995 werd de christendemocraat verkozen tot de jongste burgemeester uit de Brugse geschiedenis. Uiteindelijk zou hij 18 jaar op die stoel blijven zitten en werd hij één van de populairste burgemeesters van de Breydelstad. 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Brugge: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Brugge trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Brugge.
The post Verkiezingsresultaten in Brugge: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Promovendus Dender en trainer Vincent Euvrard hervatten als eerste de trainingen: “Willen nog 8 of 9 versterkingen”

De kop van het nieuwe seizoen 2024-2025 is eraf met de start van de trainingen van promovendus FCV Dender. Het was uitgerekend “Speler van het seizoen ’23-’24” Ridwane M’Barki, die als eerste het oefenveld betrad. De linkerflankaanvaller verlengde zopas zijn contract met twee seizoenen. Enige nieuwkomer tot dusver is de Slovaakse verdediger David Hrncar, overgenomen van SK Beveren.

Lees meer »

Rusthuisbewoners Pepingen hebben zin in verkiezingen: veel vragen op debat met kopstukken

Bewoners van rusthuis Henri Vander Stokken en inwoners uit Pepingen konden vanmiddag naar een kopstukkendebat in het woonzorgcentrum. "Veel oudere mensen zijn wel degelijk erg geïnteresseerd in de verkiezingen", zegt Charlotte De Roeck, verantwoordelijke paramedische dienst. "We hebben echt veel vragen verzameld, vooral over de economische toestand en toekomst, maar ook over zorg, rusthuisfactuur en euthanasie."

Lees meer »

Kieskring West-Vlaanderen: wie zijn de stemmenkampioenen?

CD&V-boegbeeld Hilde Crevits blijft de stemmenkampioen in West-Vlaanderen, met 77.533 voorkeurstemmen voor het Vlaams Parlement. Maar dat zijn er een pak minder dan de 130.912 van 5 jaar geleden. Voor het federaal Parlement haalt Vooruitvoorzitter Melissa Depraetere de meeste voorkeurstemmen: net geen 64.000.

Lees meer »

PostNL krijgt fanmail uit eigen land

11:27 ING zet de Nederlandse postbezorger PostNL op de kooplijst. ‘De verbeterde pakjesvolumes en potentiële kostenbesparingen bij een mogelijk soepeler regelgeving zijn hoopgevende trends’, zegt analist Ma…

Lees meer »

“Verlost van Groen? Jammer voor Jean-Marie, hij bijt in het zand”: lijsttrekker Vandemaele geeft Dedecker lik op stuk

Kortrijks gemeenteraadslid Matti Vandemaele (43), die voor Groen in West-Vlaanderen lijsttrekker is voor de Kamer, wordt niet warm van de voorlopige verkiezingsuitslagen voor zijn partij. Toch houdt Groen stand. De partij haalt voorlopig zowel Federaal als Vlaams nog altijd één zetel in onze provincie.
The post “Verlost van Groen? Jammer voor Jean-Marie, hij bijt in het zand”: lijsttrekker Vandemaele

Lees meer »