“Kates openheid over kanker zal levens redden”: duizenden mensen checken symptomen na bericht van prinses

Duizenden mensen laten mogelijke symptomen van kanker controleren bij de dokter, na een pakkend bericht van de Britse prinses Kate (42). Zij onthulde zopas dat ook bij haar kanker werd vastgesteld. Triest nieuws, maar ze zal er volgens medische experten wél levens mee redden. 

Meer krantenkoppen in België

Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust

De toeristische sector aan de kust kan tevreden terugblikken op het verlengde Hemelvaartweekend. Volgens provinciebedrijf Westtoer werden dankzij het zonnige lenteweer 700.000 toeristische overnachtingen en 550.000 dagtoeristen genoteerd. Tijdens hun lentevakantie trokken ook heel wat Franstalige Belgen naar de kust.
The post Zonnig weer zorgt voor topweekend aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechtse José Raul Mulino wint presidentsverkiezingen Panama

De rechtse kandidaat José Raul Mulino heeft zondag de presidentsverkiezingen in Panama gewonnen. Hij behaalde 34 procent van de stemmen, 9 procentpunten meer dan zijn dichtste rivaal Ricardo Lombana, die zijn nederlaag al toegaf. Dat heeft de voorzitter van de kiescommissie gemeld.

Lees meer »

Fanfare houdt bloemenverkoop en brengt ook muziek op Moederdag

De fanfare van Rollegem-Kapelle organiseert op zaterdag 11 mei haar jaarlijkse bloemenverkoop. Het huisorkest zorgt tijdens de rondgang in de dorpskom van Rollegem-Kapelle voor muzikale begeleiding. Het is inmiddels een jaarlijkse traditie dat de muzikanten van fanfare ‘De Kunst is ons Vermaak’ er de dag voor Moederdag opuit trekken.
The post Fanfare houdt bloemenverkoop en brengt ook muziek op

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Beernem?

Hoe goed ken jij het reilen en zeilen in Beernem? Ken je de plaatselijke reuzen? Weet je waarom er legoblokjes zitten in het muurtje op het plein voor het gemeentehuis? En wie al jaren café De Stop uitbaat in Oedelem? Waag dan je kans in onze op en top Beernemse gemeentequiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed

Lees meer »

Zelfs een eyeliner van 10,99 euro kan je in schijven afbetalen, maar is dat wel een goed idee? “Vroeger was het duidelijk: als je geld op is, is het op. Nu is dat niet meer zo”

Wat in je online winkelmandje zit, kan je tegenwoordig met één druk op de knop bestellen. Betalen doe je achteraf, in verschillende termijnen. Ook als het om iets van pakweg 10 euro gaat. Volgens experts is dat geen gezonde ontwikkeling. “Eigenlijk wil dat zeggen dat je er niet genoeg geld voor hebt.”

Lees meer »

ChatGPT verbruikt 25 keer meer energie dan Google: “We gebruiken het als manusje-van-alles, maar het is die enorme rekenkracht niet waard”

De energieconsumptie door Artificiële Intelligentie (AI) stijgt snel. Volgens sommige berekeningen zou AI tegen 2030 dubbel zoveel energie verbruiken als heel Frankrijk. Dat heeft niet alleen nu al een stevige klimaatimpact, het bemoeilijkt ook de strijd tegen de klimaatverandering. Al die extra vraag naar elektriciteit maakt het nog moeilijker om bijvoorbeeld het transport zo snel mogelijk te elektrificeren. De vraag

Lees meer »

Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap

Het graspleintje in de wijk het Hoogland heeft plaats gemaakt voor een speellandschap. Die wijziging kadert in het project ‘Groene Prikkels’ van het Regionaal Landschap.
The post Het Hoogland krijgt vernieuwd speellandschap appeared first on KW.be.

Lees meer »