SC Zonnebeke legt lot in handen van Romain Haghedooren

Romain Haghedooren moet SC Zonnebeke naar het behoud in tweede provinciale loodsen. De voormalige proefvoetballer werd begin deze week nog ontslagen bij derdeprovincialer Dosko Beveren. Voor Haghedooren is Zonnebeke al zijn derde club dit seizoen.

“Als club kwamen we dinsdagavond tot een akkoord over de opvolging van Sebastien Leenknegt”, duidt bestuurslid Jozef Vangheluwe. “Romain Haghedooren leidt donderdagavond voor het eerst de training. Als bestuur moesten we wel reageren en de focus ligt nu op de eerste plaats op het verzekeren van het behoud.”

“Ik ben een trainer die erg aanwezig is en een jonge ploeg heeft dat nodig”

De eerste wedstrijd voor Romain Haghedooren wordt een trip naar SV Moorslede, dat vier punten meer telt dan de Zonnebekenaars. Haghedooren werd geboren in Menen op 28 september 1986. Bij de jeugd begon hij als voetballer bij Neerwaasten en via Wervik kwam hij bij Exelsior Moeskroen terecht, waar hij doorbrak in eerste klasse. Daarna speelde hij nog bij OH Leuven, Doornik, FC Brussels, KSV Roeselare, Winkel Sport, Torhout KM, VK Dadizele en Deerlijk Sport. In het seizoen 2019-2020 stopte hij met voetbal na een knieblessure.

Evaluatie na het seizoen

Daarna werd hij trainer. Eerst 2,5 jaar bij KSK Oostnieuwkerke, waar hij begin november 2023 zijn ontslag indiende. Enkele weken later ging hij aan de slag bij derdeprovincialer Dosko Beveren, maar die samenwerking werd begin deze week stopgezet. Voor Haghedooren wordt SC Zonnebeke dus zijn derde club dit seizoen. “Ik was ook verrast dat ik zo vlug een nieuwe ploeg onder mijn hoede zou hebben”, zegt de nieuwe T1 die in Roeselare woont. “Maar het voelde onmiddellijk goed aan. Zonnebeke is een familiale club met een gezonde ambitie. De overeenkomst loopt tot het einde van het seizoen en dan volgt een evaluatie. Ik voel me sterk dat ik SC Zonnebeke in tweede kan houden. Anders had ik de uitdaging niet aangenomen. Ik ken de ploeg een beetje en er is zeker potentieel genoeg. Ook belangrijk voor het verdere verloop is dat ik de reeks goed ken. Een paar jaar geleden speelde ik met Oostnieuwkerke nog tegen Zonnebeke in eerste provinciale. We zien wel wat de toekomst brengt, maar ik geloof er alvast in en zal er alles aan doen om het doel te bereiken. Ik ben een trainer die uitdrukkelijk aanwezig is en een jonge ploeg als Zonnebeke heeft dat nodig.” (NVZ)

The post SC Zonnebeke legt lot in handen van Romain Haghedooren is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg

Welzijnszorg reikt dit jaar al voor de 25ste keer de Prijs Armoede Uitsluiten uit. Dit jaar bekroont Welzijnszorg organisaties die opkomen voor de rechten van mensen die dak- of thuisloos zijn. Vijf organisaties werden genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten waaronder Oranjehuis uit Heule.
The post Oranjehuis vzw uit Heule genomineerd voor de Prijs Armoede Uitsluiten van Welzijnszorg appeared

Lees meer »

LIVEBLOG ATALANTA-MARSEILLE (21u). De Ketelaere aan de aftrap

Het Atalanta van Charles De Ketelaere wist een goede uitgangspositie te halen in de heenmatch tegen Marseille. Het werd 1-1 na een doelpunt van Scamacca, Mbemba maakte gelijk voor de Franse traditieclub. Lukt het De Ketelaere & co om in eigen huis te winnen van Marseille? Volg het hier in de liveblog!

Lees meer »

Ook Metejoors zus Lisa sukkelt met gezondheid: “Meditatie helpt me bij m’n fysieke mankementen”

Metejoor, echte naam Joris Van Rossem (33), last noodgedwongen een pauze in. Meer tijd voor zus Lisa (31), artiestennaam LEEZ, om haar solocarrière aan te zwengelen. ‘Dag Allemaal’ was erbij op haar eerste solo-optreden. Ze maakt ook tijd voor een openhartige babbel over haar geliefde broer, maar ook over eigen aanhoudende gezondheidsproblemen en angsten op het podium. “Ik was bang

Lees meer »

Lenteconcert KHSB gaat de Franse toer op

Koninklijke Harmonie Steeds Beter organiseert op zaterdag 25 mei om 18 uur hun jaarlijks lenteconcert in sporthal De Vlaschaard in Sint-Baafs-Vijve. Dit jaar gaan ze de Franse tour op met Vive la Musique.
The post Lenteconcert KHSB gaat de Franse toer op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandstichter blijft in de cel: “Mijn cliënt heeft de feiten bekend”

De 30-jarige M.E. blijft een maand langer in de cel op verdenking van brandstichting in zijn voormalige woning langs de Noordlaan in Roeselare. Dat besliste de raadkamer van Kortrijk vrijdag. “Mijn cliënt heeft de feiten bekend, we hebben dus niet aangedrongen op zijn vrijlating”, zegt advocaat Jonas Van Oyen.
The post Brandstichter blijft in de cel: “Mijn cliënt heeft

Lees meer »

Duitse politiek buigt zich over stijgende prijs van kebab

De prijs van een döner kebab is in Duitsland een hot topic. De regering was zelfs genoodzaakt om uit te leggen hoe het komt dat de prijs van een kebab stevig de hoogte is ingegaan. Op Instagram legt ze uit dat de gestegen prijs onder meer te maken heeft met de inflatie en stijgende energiekosten door de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

En plots is Israël een van de favorieten voor het Songfestival: “Als Israël wint, is het voortbestaan van de wedstrijd in gevaar”

Al maanden is er ophef over het feit of het land wel mag meedoen aan het Eurovisiesongfestival, maar we zijn één dag voor de grote finale en plots is Israël zelfs favoriet om de liedjeswedstrijd zowaar te winnen. Zou een zege van Eden Golan met ‘Hurricane’ ook het Songfestival omver blazen? Hoe komt dat Israël opeens zo’n grote kans maakt?

Lees meer »

LIVE. Zweedse politie onderzoekt ter plaatse incident rond Joost Klein: “We ondervragen de betrokken personen”

De Zweedse politie doet ter plaatse in Malmö onderzoek naar het incident rond zanger Joost Klein bij het Eurovisie Songfestival. Er is nog geen formele melding over binnengekomen, maar de politie ondervraagt “de betrokken personen” rond het incident om te bekijken of er sprake is van een misdaad, melden onze collega’s van AD. Joost Klein was niet te zien bij

Lees meer »

Waarom maakte Niels Destadsbader Jelle Cleymans lang geleden uit voor ‘loser’ en ‘broekschijter’? “Amai, dat was ik helemaal vergeten”

Ondertussen zijn Jelle Cleymans (38) en Niels Destadsbader (35) dikke vrienden die samen ‘14-18’ gaan spelen, maar in 2007 was dat lang niet het geval. Toen joelde Niels Jelle – tijdens een edelfiguratie bij ‘Spring’ – uit met straffe taal als ‘loser’ en ‘broekschijter’. Tijdens de eerste repetitie van de spektakelmusical confronteert reporter Jarne de heren met de beelden. “Ik

Lees meer »