Kerstlichtjesparade trekt door Groot-Zonnebeke: “Versierde tractoren zorgen voor kerstsfeer”

Op vrijdag 29 december trekt de kerstlichtjesparade door Groot-Zonnebeke. “Niet minder dan honderd versierde tractoren zorgen voor een uitzonderlijke kerstsfeer”, aldus LG-voorzitter Ignace Verhelst.

“Een soortgelijke parade had ik al eerder eens gezien en dit wilde ik kost wat kost naar Zonnebeke brengen. Maar binnen het bestuur van de Landelijke Gilde bestond er veel twijfel of dit wel zou kunnen”, stelt Ignace Verhelst, voorzitter van de Zonnebeekse Landelijke Gilde. “Na meermaals aandringen, kreeg ik vorig jaar dan toestemming. We hoopten op een twintigtal versierde tractoren, maar buiten alle verwachtingen hadden we vorig jaar niet minder dan 75 deelnemende versierde tractoren die door Zonnebeke, Passendale en Beselare trokken. De reacties van de mensen waren uiterst positief. Het is immers een mooi en gratis schouwspel.”

Seingevers

Na het grote succes vorig jaar is er ook dit jaar opnieuw een kerstlichtjesparade. De organisatie is in handen van de Landelijke Gilden van Zonnebeke en Beselare en KLJ Beselare. Anders dan vorig jaar doet de parade nu ook Geluveld aan.

“Anders dan vorig jaar doet de parade nu ook Geluveld aan”

“Jammer dat we Zandvoorde er niet konden bijnemen, maar organisatorisch is dat heel moeilijk”, zegt Ignace Verhelst. “Dit jaar hopen we op 100 deelnemers. Meer kan niet, als we alles veilig willen houden. We krijgen dankzij de burgemeester ook politiebegeleiding en zelf zorgen we voor een dertigtal seingevers. De meeste deelnemende tractoren komen uit Zonnebeke, maar er zijn er ook van andere gemeenten. De tocht zal ongeveer drie à vier uur duren voor een dertigtal kilometer. Elke deelnemer is verplicht versiering aan zijn voertuig aan de te brengen, want het is geen tractorparade , maar kerstlichtjesparade. Ikzelf trek rond met de Kerstman. Na afloop kan er iets gedronken of gegeten worden. Sommige mensen zullen ook langs het parcours een standje uitbaten.” (NVZ)

De start en aankomst situeren zich aan de loods van Derry Deprez in de Reutelhoekstraat om 17.30 uur.

The post Kerstlichtjesparade trekt door Groot-Zonnebeke: “Versierde tractoren zorgen voor kerstsfeer” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Jonge vrouwen gebruiken sociale media intenser dan mannelijke leeftijdsgenoten

Belgische vrouwen tussen de 16 en 24 jaar gebruiken sociale media intenser dan hun mannelijke leeftijdsgenoten. Zo checken bijna negen op de tien jonge vrouwen (89,2 procent) minstens een keer per dag Instagram, tegenover 74,4 procent van de jonge mannen. Bij TikTok is dat 77,2 en 64 procent. Dat blijkt woensdag uit een onderzoek van de Arteveldehogeschool en de handelsfederatie

Lees meer »

Regula Ysewijn: “Nog jarenlang heb ik de gezichten van mijn verongelukte vriendinnen gezien in menigtes. Omdat ik niet op hun begrafenissen was, zegt mijn psycholoog”

Kijk naar haar kleren en haar kapsel en je weet: Regula Ysewijn is anders. Een jaar geleden kreeg dat ‘anders zijn’ ook een vierletterige afkorting. ADHD. “M’n hele leven heb ik moeten horen dat het mijn eigen schuld was dat school niet lukte. Ik ben er 39 voor moeten worden om te weten: klopt niet.”

Lees meer »

LIVEBLOG BEKERFINALE (15u30). Fans stromen toe op de Heizel, Burgess staat hoogstwaarschijnlijk aan de aftrap

In volle titelstrijd moet de focus even richting Heizel. Deze middag om 15u30 strijden Royale Union Saint-Gilloise en Royal Antwerp FC om de Croky Cup. Redt ‘The Great Old’ zijn seizoen met een tweede beker op rij, of pakken de Brusselaars voor het eerst sinds 1935 een prijs? De Antwerp-fans hebben zich met veel sfeer verzameld aan het Centraal Station

Lees meer »

Nieuw rapport toont aanhoudende uitbuiting bij Shein: 75-urige werkweken en zelfs tieners aan het werk

De Chinese webwinkel Shein beloofde vorig jaar om de lange werktijden in haar toeleveringsketen aan te pakken. Maar een nieuw rapport toont aan dat werknemers in sommige fabrieken die aan Shein leveren nog steeds 75 uur per week werken. Dit blijkt uit een onderzoek van Public Eye, een Zwitserse mensenrechtenorganisatie die in 2021 voor het eerst de onmenselijke omstandigheden aan

Lees meer »

Test-Aankoop reageert op proefproject autoherkeuringen bij erkende herstellers: “Goede zaak voor Limburgse automobilist” 

Het nieuwe Vlaamse proefproject over herkeuringen van wagens bij erkende herstellers – in plaats van in een keuringscentrum – zal vooral voor de Limburgse automobilisten voordelig zijn. Dat bevestigt consumentenvereniging Test-Aankoop. "In Limburg zijn veel minder keuringscentra, dus voor die mensen zal dat heel wat frustratie over lange wachtrijen wegnemen", zegt Laura Clays van Test-Aankoop.

Lees meer »

Zita (16) uit Izegem is Vlaams kampioen toestelturnen

Zita Verleden (16) kroonde zich tot Vlaams kampioen toestelturnen bij de leeftijdscategorie +16. Zelf is ze nog maar net 16 jaar. Ondanks de sterke concurrentie en wat blessureleed enkele weken geleden, stond Zita op tijd wedstrijdklaar om er de gouden plak te veroveren. “Mijn doel voor het Vlaams kampioenschap was om daar zeker de top vijf te halen. En dat

Lees meer »