Kerststoet met versierde tractoren in Wervik

Voor de allereerste keer zal op vrijdag 22 december een stoet van versierde kersttractoren door de straten van Wervik, Geluwe en Kruiseke trekken.

De voertuigen passeren aan een traag tempo door de straten, tussen 19 en 21.30 uur. Alle deelnemers hopen het publiek te kunnen verwonderen met hun rijdende lichtcreaties. Start en eindplaats is Robert Klingstraat 31. Daar vind je ook een pop-upvlasbar met wat kerstdrankjes en hapjes. Je kan er ook de voertuigen bezichtigen en fotograferen. Het gaat om een samenwerking tussen KLJ Wervik-Geluwe, Landelijke Gilde Geluwe, Landelijke Gilde Wervik-Kruiseke, Ferm Wervik, Ferm Kruiseke en Ferm Geluwe en met de ondersteuning van de stad. Alle info over het traject en meer, vind je op Facebook.

The post Kerststoet met versierde tractoren in Wervik is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Regula Ysewijn: “Nog jarenlang heb ik de gezichten van mijn verongelukte vriendinnen gezien in menigtes. Omdat ik niet op hun begrafenissen was, zegt mijn psycholoog”

Kijk naar haar kleren en haar kapsel en je weet: Regula Ysewijn is anders. Een jaar geleden kreeg dat ‘anders zijn’ ook een vierletterige afkorting. ADHD. “M’n hele leven heb ik moeten horen dat het mijn eigen schuld was dat school niet lukte. Ik ben er 39 voor moeten worden om te weten: klopt niet.”

Lees meer »

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »

Bert uit ‘Boer zkt vrouw’ is geen ‘nieuwe man’: “Ik wil dat mijn vrouw voor het huishouden zorgt”

Slechts vier vrouwen schreven zich in voor de West-Vlaamse vlasboer Bert Vermeersch(28) in ‘Boer zkt vrouw’, maar toch nodigde hij maar twee kandidates uit op z’n erf. En enkele opmerkelijke uitspraken leverden hem ook meteen heel wat kritiek op. “Ik vind niet dat je iemand kwetst als je eerlijk bent”, verdedigt hij zich nu voor het eerst. Bert weet dat

Lees meer »

“Ik werd ontslagen omdat ik hem in de ogen keek”: ooit een grote ster, zo gaat het nu met ‘Austin Powers’-acteur Mike Myers

‘Austin Powers’. ‘Wayne’s World’. ‘Shrek’. Begin jaren 2000 viel er niet te ontkomen aan Mike Myers (60). De Canadees reeg de ene na de andere blockbuster aan elkaar, tot verschillende rechtszaken en enkele grote flops z’n ster danig deden tanen. Wat is er precies gebeurd? En hoe vult Myers z’n dagen nu? “Wanneer hij nood had aan chocolade, kwam iemand

Lees meer »

Victor (12) pakt twee keer goud op BK zwemmen: “Ik wil steeds beter worden”

In augustus vorig jaar fusioneerden de Tieltse en de Meulebeekse zwemclubs en zo werd TiMe Swimmingclub geboren. Dit blijkt een schot in de roos, want de leden vormen ondertussen al een heel hechte en succesvolle groep. Op het Belgisch kampioenschap bij de jeugd verzamelden ze verschillende medailles. Victor Vansteenkiste (12) was de absolute uitblinker met 2 gouden medailles.
The

Lees meer »

Union is gewapend om aan de Belgische top te blijven

Dat succes bevestigen niet eenvoudig is, toont regerend landskampioen Antwerp. Maar Royale Union Saint-Gilloise bestormt al drie jaar de Belgische voetbalhemel en lijkt gewapend om een terugval te vermijden. Daarbij schuwt het bestuur de onpopulaire beslissingen niet.

Lees meer »

(H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker

Tijdens het weekend van 25 en 26 mei vindt in het Koningin Astridpark de zevende editie plaats van (H)eerlijk Brugge, hét familiefestival rond duurzame voeding. Centraal staat het thema voedselresten.
The post (H)eerlijk Brugge zet duurzame voeding in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Het was middag en ik zei uit pure gewoonte ‘Goeienavond welkom’”

Sommige aandachtige kijkers is het vorige week opgevallen: op dezelfde dag maakten twee van de meest ervaren tv-presentatoren live een uitschuivertje. In het ‘VTM NIEUWS’ van 13 uur opende nieuwsanker Stef Wauters met ‘Goeienavond. Welkom’. ’s Avonds slaagde Kart Vannieuwkerke erin om mee te geven dat het Europees voetbaloverzicht zou gebracht worden door Aster Nzeyimana, die sinds vorig jaar aan

Lees meer »

Negen aanhoudingen bij elf huiszoekingen in onder andere Genk: zes kilo cannabis en 1.400 XTC-pillen gevonden

In een lopend drugsonderzoek zijn vorige week elf huiszoekingen uitgevoerd in Genk, Berlaar, Herentals, Lille en Ranst. Er werd een grote hoeveelheid drugs, cash geld, gsm-toestellen en laptops in beslag genomen. Negen verdachten werden aangehouden, waaronder een vrouw uit Tessenderlo. Acht van hen zijn intussen al voor de raadkamer verschenen en blijven in de cel.

Lees meer »

Suikerziekte houdt Patrick De Cridts niet tegen om straffe sportieve dromen na te jagen: “Ik wil lotgenoten motiveren”

Na twaalf jaar inactiviteit stond diabeet Patrick De Cridts op Hemelvaartsdag voor de zware uitdaging om de ‘Race around Jutland’, een fietstocht doorheen Denemarken van 800 kilometer, tot een goed einde te brengen binnen 40 uur. De extreme koude en wind zorgden ervoor dat hij de race moest staken. “De volgende uitdagingen staan al gepland”, klinkt de Waarmaardenaar strijdvaardig.

Lees meer »

Blauwe vogel steekt Joost Klein hart onder de riem

Het is nog steeds onduidelijk wat er zich precies heeft afgespeeld rond Joost Klein, de Nederlandse inzending voor het Eurosongfestival. Volgens de Zweedse omroep SVT vond er achter de schermen een fysieke confrontatie plaats tussen Klein en een fotograaf. Het onderzoek naar het incident loopt nog, waardoor de zanger niet mocht deelnemen aan de juryshow vrijdagavond. De veelbesproken blauwe vogel

Lees meer »