Hij werd 15 jaar, ligt in jeans en sweater en je kan hem via livestream zien: Italiaanse jongen die in 2006 stierf, wordt binnenkort heiligverklaard

Hij ligt opgebaard in jeans en Nikes en wordt “de influencer van God” genoemd. Zijn leven was zo wonderbaarlijk dat de paus de 15-jarige Carlo Acutis heilig wil laten verklaren. Vorige maand stonden koning Albert II en koningin Paola nog aan zijn graf.

 

Meer krantenkoppen in België

Eerste volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld: Iedereen Telt trekt met 9 Meulebekenaars en 22 Tieltenaars naar de kiezer

De nationale verkiezingen zijn nog maar pas achter de rug en nu al maakt de Tieltse meerderheidspartij Iedereen Telt als eerste een volledige lijst bekend. Daarmee zet de partij van schepenen Pascale Baert en Grietje Goossens de campagne nu echt in richting de gemeenteraadsverkiezingen in Tielt en Meulebeke op 13 oktober.
The post Eerste volledige lijst voor gemeenteraadsverkiezingen voorgesteld:

Lees meer »

Bestuurders die tot 200 kilometer per uur reden tijdens dodelijke straatrace riskeren tot drie en vijf jaar cel: “Crimineel en moorddadig rijgedrag”

Een Porsche en BMW reden in december 2022 op de E40 richting Brussel aan snelheden tot 200 kilometer per uur, bumper aan bumper. Ter hoogte van Beernem eindigde hun race in een dodelijke crash waarbij een passagier ter plaatse het leven liet. Beide bestuurders moesten zich maandagochtend verantwoorden voor de rechtbank, al besloot een van hen niet af te komen.

Lees meer »

Juf Sofie van basisschool in Neder-Over-Heembeek doet kinderen weer boeken lezen: “Lezen is gewoon plezant”

3 juffen uit het basisonderwijs zijn verkozen tot boekenjuf in 2024. Deze prijs beloont leerkrachten die hun leerlingen stimuleren om te lezen. De winnaars zijn Sofie Glorieus uit Neder-Over-Heembeek, Els De Latter uit Gent en Marianne Flour uit Hoboken. Het is een initiatief van onder andere de stichting Iedereen Leest en de Vlaamse Uitgevers van Kinder- en Jeugdboeken.

Lees meer »

Tim Merlier houdt in Baloise Belgium Tour Jasper Philipsen en Olav Kooij achter zich op de Wandelaar in Knokke-Heist

Tim Merlier, geboren Kortrijkzaan, heeft donderdag de tweede etappe in de 93ste Baloise Belgium Tour (cat. 2.Pro). Na 184,2 kilometer van Merelbeke naar Knokke-Heist was de 31-jarige sprinter van Soudal Quick-Step op de Wandelaar de snelste in een massasprint. Jasper Philipsen werd tweede, de Nederlander Olav Kooij derde.
The post Tim Merlier houdt in Baloise Belgium Tour Jasper Philipsen

Lees meer »

Biden waarschuwt dat Trump nóg eens twee rechters voor Hooggerechtshof zou kunnen voordragen als hij weer president wordt

“Ik vind het een van de meest angstaanjagende kantjes”, zei de Amerikaanse president Joe Biden zaterdag tijdens een fondsenwervingsevenement over zijn nachtmerrie dat rivaal Donald Trump opnieuw president zou worden. Biden had het over de kans die Trump in dat geval “waarschijnlijk” zou krijgen om “nóg eens twee rechters voor het Amerikaans Hooggerechtshof voor te dragen”.

Lees meer »

700 bakken, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau”

Meer dan dertig vrienden zetten de grote middelen in om de woning van Thimen Rogiers en Frauke Struelens te ommuren met 700 bierbakken in het West-Vlaamse Koekelare. In de tuin vonden ze 16.800 flesjes en aan de verlichtingspaal voor hun huis hing een dildo te bengelen. “We moesten eerst opruimen voor we naar binnen konden”, lacht het koppel dat maandag

Lees meer »

BK beerpong in recordtempo volzet: “Deelnemers uit heel België zakken af naar Lichtervelde”

Het BK beerpong op het festival Beats’n Bots in Lichtervelde was in een recordtempo uitverkocht. De inschrijvingen startten op Vaderdag en paar dagen later telt de organisatie 256 deelnemers uit 48 steden en gemeenten uit heel België.
The post BK beerpong in recordtempo volzet: “Deelnemers uit heel België zakken af naar Lichtervelde” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onweer zorgt deze week mogelijk opnieuw voor zware neerslag: “Lokaal is hagel met zware windstoten en zelfs een windhoos niet uitgesloten”

De eerste maand van de meteorologische zomer zit er al bijna op. Tot nu toe was de zon nog nergens te bespeuren, regen en koele temperaturen domineerden ons weerbeeld. Dat lijkt ook deze week niet anders. Meer nog, er is zelfs onstuimig weer op komst. Diverse weermodellen berekenen stevig onweer boven ons land. Lokaal kan dit opnieuw zorgen voor wateroverlast

Lees meer »

“Een Vlaamse én federale regering tegen september? Dat moet lukken”: N-VA-kopstuk Sander Loones hoopvol na de verkiezingen

Zijn politiek gewicht is zondag explosief de hoogte in geschoten. Sander Loones (N-VA) was de grote verrassing van de verkiezingen in West-Vlaanderen. Dat hij voortaan in de cockpit van zijn partij zit, is zeker. Of dat ook een ministerpost oplevert, is afwachten. In dit interview spreekt Loones klare taal. De Koksijdenaar wil tegen september een Vlaamse én een federale regering

Lees meer »

Volkstuinpark en Samentuin de Venning openen de deuren

Zondagnamiddag organiseerde Tuinhier-Kortrijk, in samenwerking met buurtwerk Kortrijk, de 4de editie van de ‘Dag van de volkstuinen’. Iedereen kon een bezoek brengen in de Vennestraat.
The post Volkstuinpark en Samentuin de Venning openen de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »