700 bakken, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau”

Meer dan dertig vrienden zetten de grote middelen in om de woning van Thimen Rogiers en Frauke Struelens te ommuren met 700 bierbakken in het West-Vlaamse Koekelare. In de tuin vonden ze 16.800 flesjes en aan de verlichtingspaal voor hun huis hing een dildo te bengelen. “We moesten eerst opruimen voor we naar binnen konden”, lacht het koppel dat maandag thuiskwam van hun huwelijksweekend.

Een gevel van bierbakken is een indrukwekkend huwelijkscadeau, maar nieuw is het niet meer. In het West-Vlaamse Koekelare waren meer dan dertig vrienden vastberaden hun geschenk naar hun hoger niveau te tillen om Thimen Rogiers (25) en Frauke Struelens (24) te verrassen. “Het is gelukt, we zijn aangenaam verrast”, reageert het koppel wanneer ze maandagnamiddag voor het eerst hun woning onder ogen krijgen sinds het huwelijksfeest van zaterdag. “Dit is wel een erg groot cadeau.”

De cijfers: 700 bierbakken, 16.800 flesjes, goed voor meer dan 3.000 euro aan leeggoed. “Maar we moeten er wel nog wat voor werken”, aldus het koppel. De opruimer van het eerste uur was opa Ronny Rogiers (70). Tegen maandagmiddag had hij 120 bakken gevuld. “De maten hebben dat gedaan om hen te plagen: je moet iets doen voor je geld, zeiden ze. Ik heb dit nog nooit meegemaakt in mijn leven. Thimen is de eerste trouwer onder de kleinkinderen.”

Fundering

“Met deze vriendengroep hebben we al eens geoefend bij iemand anders van de bende”, vertelt Thimen. “Daar is de bierbakgevel helaas wel omgevallen.” Een gewaarschuwd mens telt voor twee. De vrienden lieten afgelopen zaterdag groot materiaal aanrukken richting de woning van Thimen en Frauke: vrachtwagens, aanhangwagens, een kraan en een kubiek stabilisé om een stevige fundering te voorzien voor de bierbakmuren en flesjes tot op het dak.

“We hebben heel wat vrienden uit de bouw en andere stielen met groot materieel”, aldus Thimen. “Ik hoorde dat ze eens een record wilden breken. Of dat gelukt is weet ik niet, maar ze hebben het alleszins groots en veilig aangepakt. Het hele huis werd ommuurd, waardoor we pas na wat opruimwerk in onze woning konden. Die kubiek stabilisé mogen ze laten liggen, want we moeten toch nog een oprit aanleggen. We zijn in het begin van het jaar ingetrokken in deze woning die we zelf verbouwden.”

Geheim

De stunt moest een geheim blijven voor het koppel. “Maar ik had zaterdagavond tijdens de huwelijksreceptie door dat er iets op til was”, zegt Frauke. “Heel wat aanwezigen keken op hun smartphone en stopten die snel weer weg toen ik dichterbij kwam. Bij het verwisselen van mijn schoenen na de receptie keek ik even op mijn telefoon. Dit was het eerste beeld op mijn sociale media. Wat dan door mijn hoofd ging? Typisch voor deze vriendenbende. Thimen is trouwens de eerste die zoiets zou organiseren bij een ander koppel. Deze verrassing veranderde onze planning niet: we bleven na het huwelijksfeest nog genieten van een dagje Brugge en keerden maandag terug na het middageten.”

Dildo

Bij het bekijken van de bierbakkengevel vielen de ogen van het koppel op nog een andere curiositeit voor hun huis. “Er hing een dildo bovenaan de verlichtingspaal. Dat is een herinnering aan het vrijgezellenfeest van Thimen”, stelt Frauke. “Hij moest die vijf dagen lang dragen op zijn helm tijdens hun skitrip in Oostenrijk.”

De vrienden uit het complot hoefden uiteindelijk niks meer op te ruimen: de ouders en grootouders klaarden de klus met de pas gehuwde tortelduifjes. “Tja, het is maandag en dan moeten onze vrienden werken hé. We bedanken iedereen voor het cadeau en het vele werk dat ze erin gestoken hebben. We zien jullie allemaal stif geirn.” (TP)

The post 700 bakken, 16.800 flesjes en 1 dildo verrassen Thimen (25) en Frauke (24) na huwelijk: “Dit is wel een erg groot cadeau” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald”

Het Britse Ministerie van Defensie organiseerde een herdenkingsplechtigheid bij het CWGC-gedeelte van de gemeentelijke begraafplaats in Stasegem voor de inwijding met militaire eer van de grafsteen van Private William McCann. Hij was er al begraven, maar werd recentelijk geïdentificeerd door DNA-onderzoek.
The post Private William McCann krijgt eindelijk een officiële grafsteen: “De eindmeet net niet gehaald” appeared first on

Lees meer »

Economen over voorstel van Conner Rousseau (Vooruit) om investeringen “buiten begroting” te houden: “Logica zelve, maar zal Europa hierin meegaan?”

Economen Wim Moesen en Koen Schoors vinden het een goed idee om zogenoemde ‘productieve investeringen’ voortaan "buiten de Belgische begroting" te houden. Vooruit-kopstuk Conner Rousseau wil dat de volgende federale regering daarover met Europa in overleg gaat. Uit een nieuw rapport blijkt alvast dat ons land fors onder zijn eigen investeringsdoelstellingen blijft.

Lees meer »

“Het water is ijskoud en vanaf dan gaat het snel”: hoe oud-scoutsleider Daan het leven liet na avondje stappen met vrienden

De 25-jarige Daan uit Leuven verdronk gisteren in het meer van Vielsalm, in de provincie Luxemburg, toen hij daar na een feestje naar huis wilde keren. “Ik weet niet of ze veel of weinig gedronken hadden, maar dan is dat water dubbel zo gevaarlijk”, vertelt boer Erwin die zijn kampterrein aan de scouts verhuurde. Reconstructie van wat een plezierige driedaagse

Lees meer »

Piastri wint de GP van Hongarije na veel discussie binnen McLaren, geïrriteerde Verstappen wordt pas vijfde na contact met Hamilton

De Formule 1 vond dit weekend plaats in Hongarije. McLaren was het hele weekend dominant en Max Verstappen was zwaar gefrustreerd. Hij kon zich niet mengen in de strijd om de zege. Sterker nog: de Red Bull Racing-coureur miste door een matige strategie en een late touché met Lewis Hamilton zelfs het podium in Boedapest. Oscar Piastri greep zijn eerste

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. Dat God een Gentenaar is!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. Intussen is het tijd voor wat goddelijke beleving — in het Gents, uiteraard. De stembanden van Koen Crucke blijken alvast gesmeerd, later vanavond is het nog aan Urbanus. Mis niets van deze Gentse

Lees meer »

Deskundige moet oordelen over verwondingen van café-uitbaatster na aanval

De rechter in Veurne heeft een deskundige aangesteld die moet oordelen over de verwondingen die een café-uitbaatster opliep tijdens een aanval op 8 juni. Toen werd ze door een dronken passant die op het terras inbrak hard op de kin geslagen. Ze liep daarbij een snijwonde van acht centimeter op.
The post Deskundige moet oordelen over verwondingen van café-uitbaatster

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »