Hij werd 15 jaar, ligt in jeans en sweater en je kan hem via livestream zien: Italiaanse jongen die in 2006 stierf, wordt binnenkort heiligverklaard

Hij ligt opgebaard in jeans en Nikes en wordt “de influencer van God” genoemd. Zijn leven was zo wonderbaarlijk dat de paus de 15-jarige Carlo Acutis heilig wil laten verklaren. Vorige maand stonden koning Albert II en koningin Paola nog aan zijn graf.

 

Meer krantenkoppen in België

“DNA van de club zit in mij. Ik weet wat we samen kunnen bereiken”: De Roeck spreekt voor het eerst als Antwerp-coach

Jonas De Roeck (44) heeft voor het eerst gesproken als coach van Antwerp. De nieuwe T1 wil attractief voetbal zien, maar ook spelers die hun truitje nat maken. En vertelt ook dat zijn aanstelling best een bewogen moment was. “Ik heb twee jaar geleden mijn vader, die ook rood-wit bloed heeft, verloren. Daardoor is het een emotioneel moment om deze

Lees meer »

Motorrijder onder invloed ramt wielertoerist in kanaal en wandelt doodleuk verder: fietsmakkers redden slachtoffer en dragen dader over aan politie

Op het jaagpad naast het Albertkanaal tussen Massenhoven en Viersel reed woensdag even na 9 uur een motorrijder een wielertoerist in het Albertkanaal. De man raakte gewond en kon door andere wielertoeristen uit het water worden gered. Andere wielertoeristen van de groep slaagden erin de motorrijder vast te houden tot de politie arriveerde.

Lees meer »

PS kreeg dreun van jewelste en is niet langer de grootste in Wallonië. Onze reporter kreeg de eerste reacties van Magnette en Di Rupo

Een dreun, een schok. De ooit zo machtige PS is sinds verkiezingszondag allicht nog slechts de derde partij in Wallonië. “Een erosie van onze resultaten”, gaf voorzitter Paul Magnette toe. Onze reporter was in het hoofdkwartier aan de Brusselse Keizerslaan. Hoe reageren Magnette, Di Rupo en co? Vrezen ze buitenspel te worden gezet?

Lees meer »

Ecosystemen vervuild door farmaceutische stoffen: bedreiging voor biodiversiteit

Verschillende wetenschappelijke onderzoeken wereldwijd hebben vastgesteld dat blootstelling aan medicijnen aanzienlijke veranderingen in het gedrag en de anatomie van sommige dieren veroorzaakt. Wereldwijd zijn ecosystemen verontreinigd met mengsels van actieve farmaceutische stoffen (API’s). Verschillende organismen komen vervolgens in aanraking met deze API’s.

Lees meer »

Rum en Negroni uit Brugge is beste ter wereld

Tijdens de befaamde World Drinks Awards in Groot-Brittannië werd Dark Swan Rum en Missgroni van The Bruges Gin Society uitgeroepen tot beste ter wereld in hun categorie. In 2021 werd hun Gold Swan Gin ook al uitgeroepen tot beste gerijpte gin.
The post Rum en Negroni uit Brugge is beste ter wereld appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ongemakkelijk momentje op herdenking D-Day wanneer Brigitte Macron hand van koningin Camilla wil vastpakken

Het werd donderdag even ongemakkelijk toen koningin Camilla en Brigitte Macron bloemenkransen neerlegden bij het Britse oorlogsmonument in Ver-sur-Mer. De Franse first lady beging een protocollair foutje toen ze voor het oog van de camera’s de hand van de Britse vorstin wilde vastgrijpen terwijl ze de Britse soldaten die sneuvelden op D-Day herdachten. Camilla leek echter niet van plan om

Lees meer »