‘Als de lintmeter werd bovengehaald, kreeg ik het al warm’: 9 verhalen die u na dit weekend kunt lezen

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Weduwe van buschauffeur drama Sierre krijgt 8 maanden cel met uitstel nadat ze zich jarenlang valselijk uitgaf als onthaalmoeder

De 40-jarige weduwe van de buschauffeur die betrokken was bij het busongeval in Sierre krijgt acht maanden cel voor het oplichten van tal van ouders van opvangkindjes. De vrouw gaf zich jarenlang valselijk uit als onthaalmoeder zonder over de verplichte vergunningen te beschikken. De celstraf is met uitstel onder voorwaarden opgelegd, waardoor ze niet naar de cel moet.

Lees meer »

“Wist meteen dat er iets niet klopte”: Johan (68) merkte als eerste zware brand in Zeebrugge op

“Ik zag de rook opstijgen en liep meteen het gebouw binnen om andere bewoners te alarmeren. Pas daarna zag ik de vlammen en besefte ik hoe ernstig de situatie was.” Johan Van Mensel (68) merkte woensdagochtend als eerste de zware brand op die woedde aan de achterkant van een appartementsgebouw op de Zeedijk in Zeebrugge. Ondertussen is duidelijk geworden hoe

Lees meer »

Kunst in Oostende is meer dan Ensor: nieuwe expo ‘In de schaduw van de meester’ zet tijdgenoten in de kijker

Ensor is Oostende en Oostende is Ensor. Maar de stad aan Zee voedde en inspireerde nog tal van andere kunstenaars die banden hadden met de Meester himself. Toch eisen deze kunstenaars hun eigen plaats in de Oostends kunstscene op. De tentoonstelling ‘In de schaduw van de meester’ gunt hen een terecht podium in het stadsmuseum.
The post Kunst in

Lees meer »

Vader (43) ontkent jarenlang misbruik van zwakbegaafde dochtertjes: “Het is allemaal blablabla”

Een 43-jarige man uit Koksijde riskeert 48 maanden cel omdat hij jarenlang zijn zwakbegaafde dochtertjes seksueel misbruikt zou hebben. Dat verklaarden de meisjes zelf meermaals. Volgens zijn familie gaf O.L. hen soms zelfs ‘zwijggeld’. O.L. ontkende alles en maakte zich boos op zijn proces. “Het is allemaal niet waar en ik zit vast door ‘blablabla’. Ze fantaseren er gewoon op

Lees meer »

Zo schat Belgische bevolking EK-kansen van Rode Duivels in (en de mannen dromen iets meer dan de vrouwen)

Is de Belg optimistisch, of eerder pessimistisch over de kansen van onze Rode Duivels op het EK? Onderzoeksbureau Nielsen Sports Belgium ging het via een steekproef bij 2.000 landgenoten na. Wat blijkt? Vier procent ziet ons land straks Europees kampioen worden. Dat is (niet geheel verrassend) minder dan het vorige EK. Al zijn de mannen iets optimistischer dan de vrouwen.

Lees meer »

T’Joen keert terug naar de Westhoek

Voor Nicolas T’Joen van brouwerij De Bie uit Dentergem betekent de Ardeca Ieper Rally de terugkeer naar de Westhoek, waar brouwerij De Bie haar oorsprong had.
The post T’Joen keert terug naar de Westhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. Wordt Bart De Wever premier? Wij schatten zijn kansen in

“Bartje premier!” scandeerden de militanten na de verkiezingsoverwinning van N-VA. Maar wordt De Wever ook eerste minister? En als hij het niet wordt, wie dan wel? Politicoloog Carl Devos en onze politiek journaliste Isolde Van Den Eynde wikken en wegen zijn kansen. Naast De Wever zien zij nog één grote kanshebber.

Lees meer »

Annick (46) van warmtespecialist Callens wil dit jaar nog 50 mensen aanwerven: “Onze 250 medewerkers zijn voor ons echt alles”

Warmtespecialist Callens wil dit jaar liefst vijftig mensen aanwerven. In een streek waar nog amper werklozen zijn, is dat best wel een pittige uitdaging. “Maar het is zeker niet onmogelijk dat we ons doel gaan bereiken”, zegt zaakvoerder Annick Callens (46). “Op vandaag hebben we al 25 nieuwkomers kunnen verwelkomen.”
The post Annick (46) van warmtespecialist Callens wil dit

Lees meer »

Leerlingen Futura en kunstacademie werken samen voor uniek boek Lino: “Zo kunnen anderstaligen zich makkelijker in het Nederlands uitdrukken”

Nederlands leren lezen en spreken? Dat kan vanaf nu samen met Lino. Zestig leerlingen uit het FUTURA secundair onderwijs in Menen sloegen, samen met de kunstacademie, de handen in elkaar. Het resulteerde in een uniek boek, dat het voor anderstaligen eenvoudiger moet maken zich in het Nederlands uit te drukken.
The post Leerlingen Futura en kunstacademie werken samen voor

Lees meer »

Hoogstraten stimuleert sociale verhuur door premies te geven aan wie verhuurt via woonmaatschappij

De stad Hoogstraten gaat mensen die hun pand sociaal laten verhuren door woonmaatschappij De Noorderkempen een premie geven. Eigenaars krijgen 50 procent van het verschil tussen de marktprijs en de prijs die de woonmaatschappij betaalt. "Via de premies hopen we dat veel eigenaars de stap zetten naar sociale verhuur, zodat kwetsbare gezinnen toch een betaalbare thuis vinden in onze stad",

Lees meer »