Nu Griekse hitte levens eist: wat doe je best ter plaatse? En kan je je voorbereiden op je reis?

De recordhitte in Griekenland eist levens: na Britse tv-presentator Michael Mosley is intussen ook een Belgische toerist overleden. Het temperatuurverschil met België is dan ook groot: wat doet de hitte met ons lichaam? En hoe bescherm je jezelf het best?

 

Meer krantenkoppen in België

“Hadden die passanten mij niet gevonden, dan was ik nu dood. Net als mijn vriend”: Lotte (38) en Willem werden het slachtoffer van vluchtmisdrijf

“Die cijfers over het toenemend aantal vluchtmisdrijven brengen mijn verdriet weer naar boven. Vluchten na een ongeval is altijd de slechtste optie.” Lotte De Ridder (38) weet spijtig genoeg waarover ze spreekt. Ze raakte zwaargewond en verloor haar vriend nadat ze werden aangereden door een bestuurder die vluchtmisdrijf pleegde. “Een ongeval kan gebeuren, maar loop alsjeblieft niet weg. Het kan

Lees meer »

“Een jeugddroom die uitkomt”: Bruggeling Tim Beuckels zet twee hoedjes op tijdens Cactusfestival

Tim Beuckels zet dit weekend twee hoedjes op tijdens het Cactusfestival: als bezieler van het platenlabel Unday Records begeleidt hij artiesten, als bestuurder en vrijwilliger bij vzw Cactus is hij mee verantwoordelijk voor de productie.
The post “Een jeugddroom die uitkomt”: Bruggeling Tim Beuckels zet twee hoedjes op tijdens Cactusfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Winnaars fotowedstrijd Kortrik Olympic openen tentoonstelling

In april lanceerde Team Sport een fotowedstrijd om de campagne ‘Kortrijk Olympic’ af te trappen. Het doel van de wedstrijd was om alle inwoners van Kortrijk enthousiast te maken voor de Olympische Spelen die dit jaar in Parijs plaatsvinden. De winnende foto’s worden tijdens de zomermaanden tentoongesteld op de Sportcampus Lange Munte.
The post Winnaars fotowedstrijd Kortrik Olympic openen

Lees meer »

80ste Watermolenfeesten: jubelen op zijn best

De 80ste Watermolenfeesten op Heule-Watermolen waren een succes. De optredens, traditionele maaltijd en tentoonstellingen lokten veel volk en Mirthe Vernou (15) werd verkozen tot het 60ste Tineke van de Watermolen.
The post 80ste Watermolenfeesten: jubelen op zijn best appeared first on KW.be.

Lees meer »

Aqua Solar en Dobbero:waterpret op de Oude Leie

Aqua Solar staat garant voor een namiddag vol waterplezier in Menen. Kajak, sup, op de waterfiets of wat peddelen in een pedalo. Dit is de ideale activiteit voor gezinnen en vrienden. Iedere zaterdag- en zondagnamiddag in juli en augustus van 13 tot 17 uur. Niet op 17 (Dobbero) en 25 augustus (Triatlon). Dobbero (foto) is
The post Aqua Solar

Lees meer »

Links front wint verrassend Franse verkiezingen: Macron weigert ontslag premier Attal

Het extreemrechtse Rassemblement National (RN) is bij de Franse verkiezingen tegen alle verwachtingen pas derde geëindigd. Het linkse Nouveau Front populaire (NFP) kwam verrassend als winnaar uit de bus. Ensemble van president Emmanuel Macron haalde uiteindelijk meer zetels dan RN binnen bij de parlementsverkiezingen. Nu is het aan hem om een werkbare meerderheid in het Assemblée te vinden. Macron heeft

Lees meer »

De dag waarop je uit de familie-app van je ex stapt

Het is haast een ritueel: een nieuwe liefde komt niet alleen met een nieuwe schoonfamilie, maar ook met een nieuwe familie-app. Fijn en smooth. Dat voelde ook Charlotte De Cooman. Maar toen eindigde de relatie. En dat betekende ook het afscheid van de schoonfamilie-app.

Lees meer »

‘Rust’-proces: acteur Alec Baldwin handelde nalatig, zegt aanklager

In aanwezigheid van een zichtbaar gespannen Alec Baldwin zijn de pleidooien gestart in het proces tegen de acteur voor een fatale schietpartij tijdens het filmen van de western ‘Rust’. “Uit het bewijs zal blijken dat de persoon die met een echt pistool speelde en de basisregels van wapenveiligheid overtrad, de beklaagde Alexander Baldwin is”, zegt aanklager Erlinda Johnson in de

Lees meer »

Gezin verhuist naar Fuerteventura voor surfcarrière van zoon Kamiel (12)

Kamiel Deraeve (12) uit Oostduinkerke kan goed surfen. Over acht jaar hoopt hij op de Olympische Spelen te staan, maar de golven van de Noordzee zijn nu al te klein voor hem. Dus vroeg hij aan papa en mama: “Zouden we niet naar Fuerteventura verhuizen?” Peter Deraeve (46) en Elise Debaere (43) moesten er even over nadenken, maar de knoop

Lees meer »