Britse conservatieven willen dienstplicht herinvoeren: “Te veel jonge mensen leven in een bubbel”

De Britse conservatieve premier Rishi Sunak wil bij een verkiezingsoverwinning van zijn partij in Groot-Brittannië een nationale dienstplicht voor 18-jarigen invoeren. Dat heeft hij zondag aangekondigd.

 

Meer krantenkoppen in België

Politie betrapt verschillende bestuurders tijdens controleactie ‘smallboats’

Politiezone Westkust hield donderdag tussen 16 uur en middernacht een nieuwe controleactie ‘smallboats’. Daarbij wordt gericht gecontroleerd op eventuele signalen die kunnen wijzen op mensenhandel of mensensmokkel. Er werd in die zin niets verdachts opgemerkt, maar verschillende andere bestuurders liepen wel tegen de lamp.
The post Politie betrapt verschillende bestuurders tijdens controleactie ‘smallboats’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tim Merlier klopt Jasper Philipsen en is opnieuw aan het feest in de Baloise Belgian Tour, eindwinst is voor Waerenskjold

In de slotetappe van de Baloise Belgium Tour heeft Tim Merlier opnieuw de bovenhand kunnen nemen. In een pure machtssprint won hij het pleit van Jasper Philipsen, Tom Van Asbroeck werd verdienstelijk derde. De Noor Søren Waerenskjold kreeg voor de eindwinst nog wat weerwerk te verduren tijdens de Gouden Kilometer, maar kon die uiteindelijk al bij al makkelijk veiligstellen.

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – OM vraagt veroordeling voor doodslag

Openbaar aanklager Patty T’Jonck heeft aan de volksjury gevraagd om Athena Man (33) en Lorine De Witte (53) schuldig te verklaren aan doodslag op Caroline Kint (65). Volgens de procureur-generaal kon Athena Man het misdrijf enkel plegen dankzij de essentiële hulp van Lorine De Witte.
The post Assisen Caroline Kint – OM vraagt veroordeling voor doodslag appeared first on

Lees meer »

Robin Keyaert stopt met ochtendshow op MNM

Zojuist kondigden Kawtar Ehlalouch en Robin Keyaert aan dat ze na drie mooie radioseizoenen afscheid nemen van de ochtendshow op MNM.
The post Robin Keyaert stopt met ochtendshow op MNM appeared first on KW.be.

Lees meer »

Macron sluit uit dat hij aftreedt na parlementsverkiezingen

De Franse president Emmanuel Macron sluit uit dat hij aftreedt, “ongeacht de uitslag” van de vervroegde parlementsverkiezingen die hij maandag uitschreef na de nederlaag van zijn partij bij de Europese verkiezingen. Dat zei de president dinsdag in een interview in Le Figaro Magazine.

Lees meer »

Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone

Eén van de vele rallyteams uit de eigen regio die dankzij de invoering van Divisie 2 de kans grijpen om te starten in de Ardeca Ypres Rally, zijn Christophe Bouten uit Elverdinge en zijn schoonzoon Melvin Florissoone uit Voormezele.
The post Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. 7 geschorste radiologen maakten veel meer fouten dan gedacht: waren ze te laks, of speelt ook geld een rol?

Geen 24 maar 52 fouten. De zeven radiologen van het Cadix-ziekenhuis in Antwerpen, die tijdelijk zijn geschorst, hebben meer fouten gemaakt dan aanvankelijk bleek. Dat zei hoofdarts Katrien Bervoets woensdag in een speech die ze intern gaf en die HLN nu kon lezen. Intussen rijzen steeds meer vragen over de schorsingen: speelt er een financieel conflict?

Lees meer »