Leuvense hersenonderzoekers kraken code van type dementie waar ook Bruce Willis aan lijdt: “Mogelijk oplossing voor miljoenen patiënten”

Een onderzoeksteam van de KU Leuven en het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) heeft een doorbraak gevonden in de strijd tegen frontotemporale dementie, de vorm van dementie waar ook Bruce Willis aan lijdt. “Ik ben hoopvol dat we miljoenen mensen zullen kunnen behandelen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw brand bij camperbedrijf Vanderer in Ruiselede

Nog geen maand nadat een nachtelijke brand zware schade toebracht aan camperbedrijf Vanderer in de Industriestraat in Ruiselede werd de brandweer woensdag opnieuw opgeroepen voor een brand in het bedrijf.
The post Opnieuw brand bij camperbedrijf Vanderer in Ruiselede appeared first on KW.be.

Lees meer »

Elektrische Audi wordt wellicht einde van autohistorisch tijdperk: parel van Belgische auto-industrie lijkt boeken écht toe te doen

Nu Audi overweegt om in Vorst vroeger dan 2027 te stoppen met de productie van de Audi Q8 e-tron, lijkt na zeven decennia het lot van de Brusselse autofabriek bezegeld. Groot geworden door de Kever en gedragen door de Volkswagen Golf, maar de elektrische Audi wordt wellicht het einde van een autohistorisch tijdperk. Dit is het verhaal achter de op-

Lees meer »

Alfons (90) en Sabine (81) meten schade op nadat landbouwvoertuig tegen hun garage knalt: “Onze auto om boodschappen te doen, zijn we kwijt”

Alfons Van Mulders (90) en Sabine Rapsaert (81) uit het Oost-Vlaamse Moorsel zijn nog steeds onder de indruk nadat er zaterdag een hakselaar in hun garage reed, nadat de machine was losgekomen van een tractor. Wat volgde was een luide klap en heel wat schade. “Ik zat op dat moment net in de veranda en zag alles gebeuren. Ik durf

Lees meer »

De vraag van vandaag: zet extreemrechts in Frankrijk voorlopige zege om in definitieve winst? Politie op scherp uit vrees voor rellen

Kan het extreemrechtse Rassemblement National (RN) de voorlopige verkiezingszege van de eerste ronde omzetten in definitieve winst? Het is dé vraag van de tweede ronde van de Franse parlementsverkiezingen die vandaag/zondag plaatsvindt. Daarnaast is het vooral afwachten of de verkiezingsresultaten tot rellen zullen leiden in Frankrijk. Zo’n 30.000 politieagenten en gendarmes zijn gemobiliseerd “om ervoor te zorgen dat ultralinks of

Lees meer »

Dartsclub ’t Hoekske uit Koekelare viert de kampioenen

Voor het tweede jaar op rij is Geert Seru kampioen bij de heren in de dartsclub van café ’t Hoekske. Met maar liefst 139 punten liet hij de concurrentie ver achter zich. Alan Preem en Thomas Vanoverbeke eindigden op de tweede en derde plaats. Pascal De Laere gooide de meeste 180’s, namelijk 7, terwijl de
The post Dartsclub ’t

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Biden belooft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen op NAVO-top – Hoge VN-functionaris: aanval op ziekenhuis is oorlogsmisdaad

De Amerikaanse president Joe Biden heeft Oekraïne bijkomende luchtafweersystemen beloofd. De Verenigde Staten, Duitsland, Nederland, Roemenië en Italië zullen de middelen de komende maanden leveren, zo heeft Biden aangekondigd tijdens een ceremonie om de 75ste verjaardag van de NAVO te vieren. Eerder kondigde NAVO-topman Jens Stoltenberg aan dat het bondgenootschap voor omgerekend nog eens ruim 600 miljoen euro draagbare luchtdoelraketten

Lees meer »

Hoogspanningsnetbeheerder Elia roept op dit weekend minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen

Hoogspanningsnetbeheerder Elia lanceert een oproep om de komende dagen minder stroom te gebruiken in en rond Mechelen om stroomonderbrekingen te voorkomen bij de herstellingswerken in Leest en Heffen. Mechelen werd 2 dagen geleden zwaar getroffen door noodweer. In deelgemeente Leest gingen in totaal 9 hoogspanningsmasten van ongeveer 20 ton tegen de grond, over een afstand van 4 kilometer.

Lees meer »

Freddy Seynaeve exposeert in Galerie Blomme in Roeselare

De zomerexposities in juli in Galerie Blomme worden dit jaar afgesloten met een tentoonstelling van Freddy Seynaeve. Wie tussen 26 juli en 3 augustus in de Ooststraat wandelt zal niet naast de kleurrijke werken van deze Veurnenaar kunnen kijken.
The post Freddy Seynaeve exposeert in Galerie Blomme in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe hard zal onweer morgen tekeer gaan na zomerse hitte? “Lokale schade door felle windstoten en grote hagel is niet uitgesloten”

Deze week krijgen we verschillende keren te maken met zwaar onweer. Morgen zal het een eerste keer gaan donderen en flitsen na een dag met zomerse temperaturen. Lokaal is schade mogelijk door hagel en windstoten. Ook later deze week mogen we ons opnieuw verwachten aan fel onweer. Maar waar en wanneer zal het onweer morgen tekeer gaan? Aan wat mogen

Lees meer »

Rassemblement National is op weg naar overwinning, maar wat wil partij van Marine Le Pen en Jordan Bardella precies bereiken?

Als de peilingen kloppen, haalt het Rassemblement National (RN) vanavond een historische overwinning in Frankrijk. Bij een absolute meerderheid zou uiterst rechts zelfs voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog mee aan de knoppen van de Franse politiek zitten. De focus van het RN is alvast duidelijk: betere levenskwaliteit, meer veiligheid en minder migratie. Al zijn niet alle voorstellen even

Lees meer »