Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone

Eén van de vele rallyteams uit de eigen regio die dankzij de invoering van Divisie 2 de kans grijpen om te starten in de Ardeca Ypres Rally, zijn Christophe Bouten uit Elverdinge en zijn schoonzoon Melvin Florissoone uit Voormezele.

Christophe ging vroeger wel eens naar een rally kijken samen met dochter Elyse, maar toen Melvin in haar leven kwam, was het hek van de dam. Melvin had al wat bagage als co van gekende rijders als Andy Lefevere, Bert Cornelis, Stefaan Prinzie, Claude Bal en de Nederlander Sander Van Hoof, om er maar enkele te noemen. In 2022 was Christophe dan aan zijn debuut toe, en meteen had hij de ideale coach in de kuip naast hem, in de persoon van zijn schoonzoon.

Jongensdroom

“Toen we het nieuws vernamen over de Divisie 2, dan wisten we dat dit onze unieke kans was om een stoute jongensdroom waar te maken om in Ieper te kunnen starten”, aldus Melvin. “We gingen meteen op zoek naar alle info om te zien welke aanpassingen we eventueel aan onze Peugeot 206 RC moesten verwezenlijken om comform te zijn. Niet dat we met grote verwachtingen aan de start komen. We bekijken alles heel nuchter, en willen vooral genieten en plezier beleven. Uitrijden zou al fantastisch zijn voor ons om zodoende ook eens over het podium op de Ieperse Grote Markt te kunnen rijden. In klasse M moeten we sowieso niets najagen, gezien we ingedeeld zijn bij veel krachtiger bolides dan de onze.”

Melvin Florissoone ging vroeger vaak op zoek naar goede punten om te filmen voor zijn app FM Rallymovies, en weet wel waar zowat de gevaarlijke situaties zich bevinden in de Ieperse rally. “Wij gaan zeker de risico’s niet gaan opzoeken, en liever een tandje terugschakelen dan ergens de handdoek te moeten gooien. Bovendien is het nog onze eerste seizoen met de Peugeot, die we nog altijd verder leren kennen. Het is een wagen met standaard een tweeliter motor aan boord, goed voor zo’n 180 pk, heel budgetvriendelijk en standaard naar onderhoud toe.”

(DT)

The post Over eindpodium rijden is enig doel voor Bouten en Florissoone is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Zeehond op zwier in Gent

De voorbije dagen is op meerdere plaatsen in Gent een zeehond opgedoken. Het dier zwemt rustig rond in de binnenwateren. Dat levert leuke taferelen op, maar brandweer en Sea Life hebben wel een belangrijke waarschuwing: “Zeehonden kunnen heel agressief zijn.”

Lees meer »

Organisatoren Bos Ommegang geconfronteerd met nieuwe realiteit: “Ruim 12.000 euro extra kosten”

Bosmolens Ommegang houdt ook dit jaar de festiviteiten gratis, maar ziet met lede ogen aan dat het (financieel) steeds moeilijker wordt om alles rond te krijgen. “Vooral door hogere kosten voor veiligheid en herbruikbare bekers moeten we 12.000 euro meer budgetteren.”
The post Organisatoren Bos Ommegang geconfronteerd met nieuwe realiteit: “Ruim 12.000 euro extra kosten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE WORLD MATCHPLAY. Humphries straft foutjes ‘MVG’ af en duikt met dubbele voorsprong kleedkamer in

De World Matchplay kent vanavond zijn ontknoping. Bij de mannen mogen toppers Michael van Gerwen en Luke Humphries strijden om de felbegeerde titel. De Nederlander kreeg in de halve finale Michael Smith klein, de Engelse wereldkampioen won van zijn landgenoot James Wade. Bij de vrouwen heeft Beau Greaves de titel gegrepen na een dominante prestatie tegen Fallon Sherrock. De wedstrijden

Lees meer »

Bekerwinnaar Union pakt Supercup met 1-2-zege tegen landskampioen Club Brugge

Union Sint-Gillis heeft zaterdagavond voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de Belgische Supercup in zijn prijzenkast mogen plaatsen. De bekerwinnaar van vorig seizoen was op Jan Breydel met 1-2 te sterk voor landskampioen Club Brugge.
The post Bekerwinnaar Union pakt Supercup met 1-2-zege tegen landskampioen Club Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mysterieuze moord in Thailand: zes gasten dood aangetroffen in luxehotel in Bangkok, cyanide gevonden in theekopjes

In een luxehotel in een toeristische wijk in de Thaise hoofdstad Bangkok heeft een mysterieuze moord plaatsgevonden. Het personeel van het Grand Hyatt Erawan trof gisteren zes lichamen aan in een van de suites. Het zou gaan om drie mannen en drie vrouwen. De Thaise politie laat weten dat de slachtoffers wellicht vergiftigd zijn. Zo werd de zeer giftige stof

Lees meer »

Roel blaast zeven kaarsjes uit met café Sint-Arnoldus

Roel Couckuyt (38) is intussen zeven jaar de uitbater van café Sint-Arnoldus aan Westdorp 2 in Tiegem (Anzegem). Samen met ons blikt hij terug op de voorbije zeven jaar.
The post Roel blaast zeven kaarsjes uit met café Sint-Arnoldus appeared first on KW.be.

Lees meer »

Feest met vredesduif-monument: Ruiselede viert 80 jaar bevrijding

J. Nowicki. F. Stawiarski. L. Trusilo. I. Walasek. Die namen zeggen u wellicht weinig, maar het zijn de Poolse soldaten die op 8 september 1944 sneuvelden tijdens de bevrijding van Ruiselede. Als 80-jarige herdenking houden het gemeentebestuur, de heemkundige kring ‘Oud Ruysselede’ en de NSB-afdeling op zaterdag 7 september een Bevrijdingsfeest. Bij die gelegenheid wordt een vredesduif-monument onthuld aan de

Lees meer »

Na Acid, breken ook TikTokkers Neal (19) en Senne (19) in op Tomorrowland: “Nu kunnen we het van onze bucketlist schrappen”

In hun laatste TikTok-stunt tonen Neal Remmerie (19) en Senne Haverbeke (19) uit Ingelmunster hoe ze wisten binnen te glippen op de weide van Tommorowland. Het duo kon uit handen van de security blijven en zo meegenieten van de laatste dag van het festival. “Het was echt insane, maar de inbraak was allesbehalve gemakkelijk”, klinkt het bij de TikTokkers.

Lees meer »

Laerke Expeels na EK-zilver: “Beste afvalling ooit”

Uiteenlopende emoties bij tweedejaarsjuniore Laerke Expeels (18) na de Europese pistekampioenschappen in het Duitse Cottbus. In de afvalling haalde ze knap zilver, maar in de ploegkoers kwam ze ten val.
The post Laerke Expeels na EK-zilver: “Beste afvalling ooit” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kim Jong-un ontvangt opnieuw Russische delegatie

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un heeft een Russische delegatie onder leiding van de viceminister van Defensie ontvangen, meldt het staatspersagentschap KCNA vrijdag. Ze zouden het belang van bilaterale samenwerking bespreken op het vlak van defensie.

Lees meer »