Hamburgse politie schiet man neer bij de Nederlandse fanzone

14:08 In het centrum van de Duitse stad Hamburg vindt een grote operatie plaats nadat een man met een houweel politieagenten bedreigde. De politie zegt dat ze op de man hebben geschoten en hem ernstig hebbe… 

Meer krantenkoppen in België

Twee Zwitserse alpinisten dood aangetroffen

Twee Zwitserse alpinisten van 35 en 44 jaar oud zijn maandag dood aangetroffen tussen de Aletschhorn (4193 meter) en de Dreieckhorn (3811 meter) in de Zwitserse Alpen. Het lokale parket van het kanton Wallis start een onderzoek.

Lees meer »

Wannes Cappelle met politieke boodschap op Cactusfestival: “Doet open Bange Blankeman”

Met de cover ‘Bange Blankeman’ van Willem Vermandere bracht Het Zesde Metaal zaterdag tijdens het Cactusfestival in het Minnewaterpark in Brugge een duidelijke politieke boodschap, tussen de nationale en de lokale verkiezingen in. “Onze politici mogen niet op angst spelen en alle problemen op de buitenlanders steken”, zegt Wannes Cappelle.
The post Wannes Cappelle met politieke boodschap op Cactusfestival:

Lees meer »

Hoe lang duurt het om het hele parcours van Tomorrowland af te wandelen? “Het kostte vooral veel zweet”

Het parcours van Tomorrowland is vergelijkbaar met een pretpark, want het festival aan De Schorre in Boom is dan ook een héél grote magische wereld. Met 15 podia en dan eens zoveel andere installaties, winkeltjes, de kapper, … kan je er dan ook genoeg doen. Dat zijn gegarandeerd héél veel stappen voor wie een weekend gaat dansen op Tomorrowland. Hoeveel

Lees meer »

Ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel ingehuldigd: “Modern en functioneel, én toegankelijk voor iedereen”

Met een feestelijke receptie werd het gerenoveerde ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel voor open verklaard. Het ontmoetingscentrum voldeed niet meer aan de hedendaagse normen en was aan renovatie toe. De werken startten in mei 2023 en zullen dit najaar definitief afgerond zijn.
The post Ontmoetingscentrum Kanunnik Andries in Middelburg officieel ingehuldigd: “Modern en functioneel, én toegankelijk voor iedereen”

Lees meer »

Koning scoort op één cruciale eigenschap, maar heeft nog werk voor de boeg: onze royaltyexpert analyseert De Grote Peiling

Koning Filip (64) heeft volgens de Belgen een positieve evolutie doorgemaakt op één cruciaal punt. Dat blijkt uit De Grote Peiling over het koningshuis van HLN, VTM NIEUWS en RTL. Verder wordt Filip nog steeds gezien als een weinig natuurlijke vorst, die zijn gebrek aan charisma compenseert met hard werken. Onze royalty-expert Wim Dehandschutter analyseert de cijfers en bekijkt ook

Lees meer »

Actievoerders starten crowdfunding om juridische strijd tegen uitbreiding woongebied en jachthaven te betalen: “Willen gespecialiseerde advocaten”

Het geplande gebied met 1.000 wooneenheden en 600 extra ligplaatsen bij de jachthaven in Nieuwpoort kwam eerder dit jaar in opspraak. De aanwezigheid van achttien wulpen strooiden roet in dat toekomstplan. De vzw Bescherm Bomen en Natuur startte intussen al vijf juridische procedures en hoopt via een crowdfunding extra geld binnen te halen zodat ze gespecialiseerde advocaten kunnen aanstellen.

Lees meer »

Trump speecht voor het eerst sinds moordaanslag: “Ik hoor hier niet te zijn” 

Op de Republikeinse conventie in de Verenigde Staten heeft Donald Trump zijn aanvaardingsspeech gegeven als presidentskandidaat voor de verkiezingen in november. In zijn toespraak heeft Trump uitgebreid teruggeblikt op de mislukte moordaanslag op hem, afgelopen weekend. Het is zijn eerste publieke optreden sinds de aanslag. "De tweedracht en verdeeldheid in onze samenleving moeten worden geheeld."

Lees meer »

Vermoedelijk inbrekersduo gearresteerd na wilde achtervolging die eindigt in Roeselare, verdachten negeerden zelfs een waarschuwingsschot

De politie van zone Midow raakte zaterdagnacht betrokken bij een wilde achtervolging doorheen Ingelmunster, Ardooie en Roeselare toen een bestelwagen een controle wou ontlopen. De verdachten negeerden zelfs een waarschuwingsschot, maar konden uiteindelijk ingerekend worden.
The post Vermoedelijk inbrekersduo gearresteerd na wilde achtervolging die eindigt in Roeselare, verdachten negeerden zelfs een waarschuwingsschot appeared first on KW.be.

Lees meer »