20 KM DOOR BRUSSEL. Grote drukte in metrostations van de hoofdstad

De Europese wijk bruist vandaag van de activiteit door de 44e editie van de 20 km door Brussel. Met een recordaantal van 45.000 deelnemers is het evenement groter dan ooit tevoren, en dat is te merken in de hoofdstad. De straten zijn gevuld met enthousiaste lopers, van jong tot oud, en zelfs wandelaars die de uitdaging aangaan. 

Meer krantenkoppen in België

? De Snookermoord: “Hij heeft hem gewoon van oor tot oor de keel doorgesneden”

“Neen, dat kan niet. We zijn vrienden…” Het zijn de laatste woorden van Geert Vanarwegen (29), net voor de gemaskerde man zijn keel oversnijdt. Geert heeft juist gehoord wie de opdracht gaf om hem te vermoorden. Hij neemt de identiteit van de huurmoordenaar mee in de dood. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de HLN-podcast ‘De Kroongetuigen’ reconstrueert

Lees meer »

“Sport lééft echt in De Haan”: sportdienst zwaait functionaris Elie Soetaert uit na 40 jaar dienst

Sportfunctionaris Elie Soetaert kreeg op de jaarlijkse kampioenenviering in het Wielingencentrum in De Haan de Gouden Pluim voor 40 jaar dienst. De Gouden Haan en het Gouden Kuiken gingen respectievelijk naar Joris De Loore, die een opvallende comeback maakte op het internationale tenniscircuit, en de beloftevolle jonge atleet Willem Renders.
The post “Sport lééft echt in De Haan”: sportdienst

Lees meer »

KIJK. Hoe hoog is het libido van Wendy Van Wanten en Koen Crucke? Andy Peelman en Dina Tersago brengen hen alvast in de juiste sfeer

In ‘Ze zeggen dat’ kunnen Dina Tersago (45) en Andy Peelman (40) deze week een prangende vraag niet zelf beantwoorden: gaat je libido op 65-jarige leeftijd ook met pensioen? Daarom hebben ze dus twee proefpersonen ingeschakeld: Wendy Van Wanten (64) en Koen Crucke (72). En om hen alvast in de juiste stemming te brengen, stuurt Andy een opvallend voorproefje.

Lees meer »

Nederlandse regering krijgt drie nieuwe ministeries

De nieuwe Nederlandse regering onder kandidaat-premier Dick Schoof krijgt drie nieuwe ministeries. Dat blijkt woensdag uit de verdelingen van de ministersposten, die het bureau voor de communicatie rond de formatie heeft gedeeld. Er komt een ministerie van Asiel en Migratie (PVV), Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening (BBB) en Klimaat en Groene Groei (VVD).

Lees meer »

Twee op de vijf Belgen zijn digitaal kwetsbaar: “Het gaat nog steeds te snel”

Het gebruik van internet, online diensten en andere digitale hulpmiddelen is in 2023 opnieuw verder toegenomen, maar toch blijft 40 procent van de Belgische bevolking digitaal kwetsbaar. Daarmee zit ons land weer op het niveau van voor de coronacrisis. Die grote groep gebruikt nooit internet, of hun digitale kennis laat te wensen over. Dat blijkt vrijdag uit de nieuwe Barometer

Lees meer »

Bijna zomer: Almost Summer in kunstencentrum BUDA

Vanaf 14 tot en met 22 juni organiseert kunstencentrum BUDA in Kortrijk Almost Summer, a Feminist Futures Festival. Een dikke week lang worden er tijdloze voorstellingen, aangrijpende performances, gedanste lezingen en meeslepende installaties voorgeschoteld.
The post Bijna zomer: Almost Summer in kunstencentrum BUDA appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe inwoners ontdekken stad tijdens busrit door Roeselare

Zaterdagochtend werden de nieuwe inwoners ontvangen door het stadsbestuur. Bij een koffie en een stukje cake gaf burgemeester Kris Declercq (CD&V) hen kort uitleg over de werking van de stad.
The post Nieuwe inwoners ontdekken stad tijdens busrit door Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Tijdelijk droger vandaag, maar dan weer buien à volonté

Er lijkt geen einde te komen aan het kwakkelweer. De zwakke regenzone verlaat vrijdagochtend dan wel ons land, maar het blijft nog vrij grijs. In de namiddag verschijnen er enkele opklaringen en ontwikkelen er zich enkele buien, vooral dan in het westen. ‘s Avonds bereikt een gestructureerde buienlijn ons land. Enkele donderslagen zijn niet uitgesloten.

Lees meer »

Leerkrachten en ouders openen zomerbar ‘t Peirekot in Ledegem: “Met hinderniskasteel voor jong en oud”

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni openen de leden van het oudercomité en de leerkrachten van de vrije basisschool De Peereboom voor de tweede keer hun zomerbar ‘t Peirekot. Een heel weekend lang valt er heel wat te beleven in de omgeving van de school.
The post Leerkrachten en ouders openen zomerbar ‘t Peirekot in Ledegem: “Met hinderniskasteel

Lees meer »

Belgische sopraan Jodie Devos overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »