Nieuwe inwoners ontdekken stad tijdens busrit door Roeselare

Zaterdagochtend werden de nieuwe inwoners ontvangen door het stadsbestuur. Bij een koffie en een stukje cake gaf burgemeester Kris Declercq (CD&V) hen kort uitleg over de werking van de stad.

Hij stelde ook de verschillende aanwezige gemeenteraadsleden en schepenen voor aan de aanwezigen. Daarna konden de vijftig nieuwe inwoners opstappen op één van de twee bussen die kwamen aangereden. Tijdens de busrit passeerden de nieuwe Roeselarenaars langsheen belangrijke plaatsen in de stad. De ontvangst werd afgesloten met een aperitief. (BF/foto BF)

The post Nieuwe inwoners ontdekken stad tijdens busrit door Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Drie verdachten opgepakt na schietincident met jachtgeweer in Kortemark, parket start onderzoek

De politie werd in de nacht van zondag op maandag opgeroepen voor een schietpartij in de Koekelarestraat in Kortemark. Twee mannen hadden er ruzie op straat, waarop een overbuur hen aanmaande om stiller te zijn. Daarop ontstond extra tumult waarna de 40-jarige overbuur een schot loste met een jachtgeweer. Uiteindelijk ontaarde het incident in een vechtpartij, waardoor het drietal lichtgewond

Lees meer »

Brand in café in Aalbeke blijkt aangestoken

In Aalbeke bij Kortrijk is zondagmorgen brand ontstaan in een café. Het vuur was snel onder controle, maar volgens het parket van West-Vlaanderen is de brand aangestoken. Het onderzoek naar eventuele verdachten loopt volop.
The post Brand in café in Aalbeke blijkt aangestoken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Prominente politica doodgeschoten in West-Oekraïne

In het westen van Oekraïne is het gewezen rechts-nationalistische parlementslid Iryna Farion doodgeschoten. Farion is vooral bekend van haar anti-Russische uitspraken. De 60-jarige vrouw overleed in Lviv in het ziekenhuis aan haar verwondingen, nadat ze een kogel in het hoofd had gekregen.

Lees meer »

Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen in Kuurne: “Gratis formule deed duidelijk zijn werk”

Iets meer dan 2.200 bezoekers hebben afgelopen zaterdag het gratis festival p’ Latse Doen bijgewoond op de Vlaskouter in Kuurne. Grote publiekstrekker was alvast het optreden van Abba4U. Daarnaast waren er ook onder meer optredens van de Nederlandse Tributeband Rondje Doe Maar, Scummy Men en St. Jimmy’s.
The post Meer dan 2.000 mensen zakken af naar p’ Latse Doen

Lees meer »

België-Israël vindt plaats in het Hongaarse Debrecen, serieuze streep door rekening van Belgische voetbalbond

De voetbalinterland tussen België en Israël op 6 september zal in Hongarije gespeeld worden, en meer bepaald in het Nagyerdei stadion in Debrecen, achter gesloten deuren. Die verplaatsing naar Hongarije vernam onze redactie eerder en wordt nu ook bevestigd door de Belgische voetbalbond. Geen enkele Belgische stad wil de wedstrijd organiseren wegens politiek gevoelig en nood aan (te) veel veiligheidsmaatregelen.

Lees meer »

Omgevingsvergunning voor bedrijventerrein Hoge Akker II: “34 percelen op 10 ha”

Het Ieperse schepencollege leverde maandag de omgevingsvergunning af voor lokaal bedrijventerrein Hoge Akker II. Daarmee komt er een einde aan vijftien jaar juridische strijd tussen de grondeigenaars en de WVI en het nijpende tekort aan bedrijventerreinen in Ieper.
The post Omgevingsvergunning voor bedrijventerrein Hoge Akker II: “34 percelen op 10 ha” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoeve De Blauwpoorte, dé populairste trouwspot in Kortrijk: “Iedereen is getraind om perfectie af te leveren”

De zomermaanden zijn een gegeerde periode voor koppels om elkaar het jawoord te geven, iets wat eventlocatie Hoeve De Blauwpoorte duidelijk ondervindt. “Elke vrijdag en zaterdag, en zelfs op feestdagen, is een trouw ingepland. Met een 15-tal mensen vliegen we er vrijdagnacht om 5 uur in om alles tegen 10 uur klaar te hebben voor het volgende koppel”, vertelt zaakvoerder

Lees meer »

De EU kan zich nu geen besluiteloosheid en chaos veroorloven

Het gat in de Belgische begroting blijkt nog twee miljard groter te zijn dan gedacht, wat de regeringsonderhandelingen er niet gemakkelijker op maakt. Als het een troost kan zijn: Frankrijk staat nog helemaal nergens met de vorming van een nieuwe regering. En een Europese Commissie hebben we ook nog niet.

Lees meer »