Belgische sopraan Jodie Devos overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

 

Meer krantenkoppen in België

Delfine Persoon bokst uiteindelijk op 27 september in Amerika tegen Alycia Baumgardner

Delfine Persoon uit Gits krijgt nu toch haar wereldtitelkamp tegen de Amerikaanse Alycia Baumgardner. Die zal plaatsgrijpen in het Amerikaanse Fayetteville (North Carolina) op 26 september. Of het enkel om de WBC-titel bij de supervedergewichten gaat of om de wereldtitels bij 5 binden, is nog niet duidelijk.
The post Delfine Persoon bokst uiteindelijk op 27 september in Amerika tegen

Lees meer »

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende naar vrederechter: “Begin onmiddellijk met herstellingen aan Thermae Palacehotel en Koninklijke Gaanderijen”

De erfgoedvereniging Dement stapt naar de vrederechter om te bekomen dat er onmiddellijk begonnen wordt met de noodzakelijke herstellingen aan het Thermae Palacehotel en de Koninklijke Gaanderijen. Beide gebouwen zijn in slechte staat. "De huurder is verplicht om de gebouwen te onderhouden, maar de stad Oostende, die eigenaar is, treedt maar niet op", zegt Guy Servaes van Dement.

Lees meer »

Van den Bergh irriteert Humphries en dat had hij beter niet gedaan: ‘Dancing Dimi’ sneuvelt na sterke eindsprint wereldkampioen

Geen tweede eindzege voor Dimitri Van den Bergh op de World Matchplay. Het parcours van de Belg eindigt in de kwartfinale tegen wereldkampioen Luke Humphries. Het ging lange tijd gelijkop, maar Van den Bergh moest uiteindelijk alsnog zijn meerdere erkennen in de dodelijk efficiënte Humphries. Het kantelpunt kwam er na een moment waarop Van den Bergh Humphries onder de huid

Lees meer »

Grote hinder nadat truck wand Liefkenshoektunnel ramt, brandweer met bestuurder bevrijden uit cabine

In de Liefkenshoektunnel in Beveren heeft zich dinsdag rond 16 uur in de richting van Gent een verkeersongeval voorgedaan. De bestuurder van een vrachtwagen met Roemeense nummerplaat verloor er halfweg de tunnel de controle over het stuur. Hij ramde de tunnelwand en kwam uiteindelijk op het rechterrijvak terecht. De bestuurder zat geklemd in zijn cabine maar kon door de hulpdiensten

Lees meer »

“Zelfs nadat hij de dood recht in de ogen heeft gekeken, is Trump geen ander mens worden”

Dit wordt een belangrijk weekend voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Alweer. Niet met zo’n dramatische plotwending als het vorige, maar toch al even historisch. Mogelijk zal Joe Biden tot inkeer komen en zich terugtrekken als presidentskandidaat. De druk is op allerlei manieren opgevoerd. De laatste dagen sprak ook de invloedrijke Nancy Pelosi – de ex-voorzitter van het Huis van Afgevaardigden –

Lees meer »

BDSM zo populair dat studenten nu ook ‘jongerenmunch’ oprichten. Onze reporter ging langs: “De paardenzweep van Decathlon is de beste”

Op café met wildvreemden praten over BDSM, seks, kinks en fetisjen: ook gekend als een munch. In Leuven is het concept zo populair dat organisatoren met wachtlijsten zitten en studenten zelfs een eigen ‘jongerenmunch’ hebben opgericht. Onze reporter ging gisterenavond naar zo’n bijeenkomst en dat leverde interessante gesprekken op. “Ik wil wel eens vastgebonden worden met prikkeldraad.”

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende derde dag van Beach Festival in Nieuwpoort

De derde dag van het Beach Festival in Nieuwpoort werd een onvergetelijke ervaring met een volledig Belgische line-up, die perfect aansloot bij de viering van de nationale feestdag. Onder een stralende zon genoten festivalgangers van een diverse mix aan muziekstijlen en optredens, die stuk voor stuk indruk maakten.
The post Volledig Belgische line-up op nationale feestdag zorgt voor spetterende

Lees meer »

PROMOJAGERS SUPERTIP. Albert Heijn geeft flinke kortingen op Cornetto’s, Calippo’s en Magnums

Opnieuw tropische temperaturen vandaag en wat is er dan heerlijker dan jezelf trakteren op een ijsje? Voor de liefhebbers pakt Albert Heijn uit met 40 procent korting op Magnums, Cornetto’s en Calippo’s van Ola, met dank aan de Bonusknallers van de warenhuisketen. Gunther Devisch van Promojagers België maakt er zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.

Lees meer »