Na eindejaarsfeestje met collega’s met 2 promille naar huis: 45 dagen rijverbod en boete voor productiedirecteur

“Het spijt me. Ik maakte een foute keuze door toch nog in de auto te stappen.” Een productiedirecteur uit Lendelede sloeg voor de Kortrijkse politierechtbank mea culpa toen hij zich moest verantwoorden voor dronken sturen. Aan een boete en een rijverbod ontsnapte hij echter niet.

Op 22 december 2023 merkte de politie van de zone Riho langs de Rijksweg in Izegem rond 2 uur 50 ’s nachts het zwalpende voertuig van S.V. op. “De wagen overschreed zelfs twee keer de volle witte lijn van het parkeervak”, aldus de openbare aanklager.

Toen de agenten de automobilist deden stoppen en blazen, bleek al snel hoe dat kwam. Er kon 2 promille alcohol in het bloed aangetroffen worden. “Na de laatste werkdag van het jaar was er een etentje met collega’s in De Vossenberg”, aldus de advocaat van S.V.

“Met eten en te veel alcohol. Het was absoluut een foute keuze om nog met de auto te rijden. Voor het eerst sinds hij 30 jaar geleden zijn rijbewijs haalde, staat hij voor een politierechtbank terecht.”

Nog dezelfde nacht moest de man zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren. De politierechter voegde daar nu nog eens 30 dagen en een boete van 800 euro aan toe. (LSi)

The post Na eindejaarsfeestje met collega’s met 2 promille naar huis: 45 dagen rijverbod en boete voor productiedirecteur is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit weten we al over de explosie in Hoboken

Bij een zware explosie in Hoboken is een gebouw op de Sint-Bernardsesteenweg gedeeltelijk ingestort. Voorlopig is er sprake van zes gewonden. De brandweer is massaal ter plaatse en zoekt naar slachtoffers onder het puin. “De eerste slachtoffers konden we al bevrijden uit het puin”, aldus Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

Lees meer »

Georges-Louis Bouchez: “We hebben een historische kans om België te hervormen in het belang van de burger”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM Nieuws, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen

Lees meer »

“Ik zit nog steeds in obesitas-fase 1”: Frans Bauer blijft een zeer open boek in realitysoap ‘De Bauers: 20 jaar later’

Zelf twijfelde hij of een realityreeks rond z’n persoon wel zou werken, maar ‘De Bauers’ bleek twintig jaar geleden een onverwacht succes. Een kunstje dat Frans Bauer (50) en z’n gezin maar wat graag nog eens herhalen in ‘De Bauers – 20 jaar later’ (nu op VTM2). Waarom liet Frans de camera’s pas na 20 jaar nog eens toe? Hoe

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Athena Man (33) is vrijdagavond door de volksjury schuldig verklaard aan doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk met geweld om het leven gebracht. De jury oordeelde dat er voor Lorine De Witte (53) enkel sprake was van schuldig verzuim.
The post Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Lees meer »

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Hij doet het! Goud voor Alexander Doom op 400 meter

Goud voor Alexander Doom (27) op het EK atletiek! In Rome kroonde hij zich tot Europees kampioen op de individuele 400 meter. In de laatste meters ging hij over Charles Dobson na een spannende tweestrijd. Doom liep 44’15”, een Belgisch record én een kampioenschapsrecord. Jonathan Sacoor eindigde als vierde. België zit nu aan drie medailles op het EK.

Lees meer »

4.500 mensen betogen in Brussel tegen opkomst uiterst rechts, hoofdkantoor Vlaams Belang beklad

In Brussel hebben enkele duizenden mensen deelgenomen aan een mars tegen de opkomst van uiterst rechts en tegen racisme. Volgens de politie gaat het om zo’n 4.500 betogers. De betoging werd georganiseerd door een aantal linkse en anti-fascistische verenigingen. Ter hoogte van het hoofdkwartier van Vlaams Belang aan het Madouplein werd met eieren en verfballonnen gegooid. Demonstranten brachten er ook

Lees meer »