Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Athena Man (33) is vrijdagavond door de volksjury schuldig verklaard aan doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk met geweld om het leven gebracht. De jury oordeelde dat er voor Lorine De Witte (53) enkel sprake was van schuldig verzuim.

Lees hier alles over deze assisenzaak

Athena Man trok op 15 oktober 2021 rond 19 uur naar het appartement van haar broer T. in de Minister Tacklaan in Kortrijk. Even later ging ze ook op de koffie bij diens buurvrouw Lorine De Witte, die met de jongeman een tijdje een seksuele relatie had. De Witte vertelde onder andere over de problemen tussen T. en hun andere buurvrouw Caroline Kint. Het slachtoffer zou bij de sociale verhuurmaatschappij haar beklag gedaan hebben over de broer van Man.

Slaan en schoppen

Toen Athena Man rond 21 uur terugkeerde naar het appartement van haar broer, liep ze Kint tegen het lijf. Volgens de beschuldigde zou De Witte op dat moment het slachtoffer aangewezen hebben. Man deelde een duw uit, waardoor Kint op de grond viel. Vervolgens begon ze te slaan en te schoppen op het hoofd van het slachtoffer. De beschuldigde kwakte het gezicht van de zestiger zelfs meermaals hard op de betonnen vloer. Uiteindelijk sleurde ze Kint bij de haren tot in haar eigen appartement. Het slachtoffer werd nog gereanimeerd, maar bezweek op 21 oktober aan haar verwondingen.

De verdediging had niet betwist dat Athena Man zich schuldig maakte aan doodslag. In het arrest werd dan ook gewezen op de verklaringen van de beschuldigde. Volgens de juryleden wist Man dat het bruut geweld de dood van het slachtoffer zouden veroorzaken. Bovendien dumpte ze het lichaam in de gang van het appartement, terwijl ze enkel met dringende medische hulp nog kon overleven. “Haar spijt verandert niets aan die vaststellingen”, aldus voorzitter Bart Meganck.

Handtas gestolen

Athena Man werd ook schuldig bevonden aan diefstal van de handtas van Caroline Kint. Tijdens de feiten gooide ze de portefeuille van het slachtoffer op het terras van De Witte, die de portefeuille snel weer naar beneden gooide. Dat bleek onder andere uit de verklaringen van een ooggetuige. De handtas met inhoud werd ook teruggevonden op het appartement van Man haar broer. Daar werd ze zelf ook ingerekend door de politie.

“Er is onvoldoende menselijke zekerheid dat Lorine De Witte enige positieve handeling heeft gesteld die tot de doodslag op Caroline Kint heeft geleid”

Lorine De Witte werd vrijgesproken voor zowel mededaderschap als medeplichtigheid aan doodslag. “Er is onvoldoende menselijke zekerheid dat Lorine De Witte enige positieve handeling heeft gesteld die tot de doodslag op Caroline Kint heeft geleid.” Daarbij werd opgemerkt dat De Witte op voorhand niet kon weten dat Man zou langskomen. Ze wist ook niet hoe lang ze zou blijven. De beschuldigde kon dus ook niet verwachten dat Caroline Kint net op dat moment thuis zou komen van het café.

De juryleden stelden wel vast dat Athena Man het slachtoffer eigenlijk niet kende. Lorine De Witte erkende dat ze Kint aanwees, maar kon volgens de jury onmogelijk weten wat de intentie was van haar medebeschuldigde. “Door het slachtoffer aan te wijzen kon Lorine niet weten dat Athena het slachtoffer zou duwen, slaan en schoppen.” Het is ook onvoldoende zeker dat De Witte het appartement van Kint aanwees. “Zelfs als ze het appartement aanwees, dan nog is dit niet noodzakelijk een instructie om haar daar neer te leggen en de deur te sluiten.”

Schuldig verzuim

Lorine De Witte belde de hulpdiensten niet, maar kan volgens de jury gedacht hebben dat andere ooggetuigen dat wel zouden doen. Toen de hulpdiensten toch ter plaatse waren, bezorgde ze hen de reservesleutel van het appartement niet. “Maar uit niets volgt dat ze hiermee de dood van het slachtoffer beoogde.” Anderzijds blijkt uit die elementen wel dat er sprake was van schuldig verzuim. De Witte maakte zich niet kenbaar aan de politie, terwijl ze wel wist dat het slachtoffer in groot gevaar verkeerde. De emoties na het meemaken van die zware geweldpleging, doet daar volgens de jury geen afbreuk aan.

The post Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Een ongeluk met Palestijnen is nooit zomaar een ongeluk

Tussen Jeruzalem en Ramallah rijdt een vrachtwagen in op een schoolbus. Een vader probeert zijn zoontje te vinden. De zoveelste Palestijn botst op een Israëlische muur. Nathan Thrall schreef er een boek over. “Israël oefent de totale controle uit, zelfs over het intieme leven van mensen.”

Lees meer »

Maarten Bosmans opnieuw gids in Praag na amputatie van voorvoet: “Voor vrijgezellenweekends gaan we van stripclub naar stripclub”

“Twee jaar heb ik verloren.” Nadat een bloedklonter hem een deel van zijn voet kostte, vroeg Maarten Bosmans (47) zich vertwijfeld af of hij ooit nog zou kunnen acteren, of zelfs maar stappen. Nu hij tóch weer toeristen kan rondleiden in Praag, waar hij deeltijds woont met z’n gezin, is hij de koning te rijk. ‘Dag Allemaal’ ging mee op

Lees meer »

Biden heeft covid

De Amerikaanse president Joe Biden heeft covid. Dat meldt het Witte Huis. Biden voelde zich woensdagnamiddag niet zo goed en had last van een lopende neus en een droge hoest, waarop hij positief testte op het coronavirus.

Lees meer »

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) kondigt afscheid aan als burgemeester na heisa rond zelfgemaakt seksfilmpje

Francesco Vanderjeugd (Open VLD) heeft zonet in een Facebook live aangekondigd dat hij zich niet meer verkiesbaar opstelt bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. De burgemeester van Staden kwam deze week in het oog van de storm terecht nadat bekend raakte dat hij tijdens een partij-evenement een zelfgemaakt seksueel filmpje heeft getoond aan enkele jongeren. Hij verrast met zijn afscheid.

Lees meer »

Amerikaanse en Mexicaanse baanwielrenners trainen in Velodroom in Zolder: “Laatste voorbereidingen in aanloop naar Olympische Spelen”

Amerikaanse en Mexicaanse baanwielrenners zijn momenteel aan het trainen in de Velodroom in Zolder (Heusden-Zolder). Ze vinden de piste de ideale tussenstop op weg naar de Olympische Spelen in Parijs, om te kunnen wennen aan de tijdzone. De nieuwe wielerbaan in Zolder lijkt qua afstanden, vorm en bochten ook heel erg op de piste in Parijs. Ook de Belgische pistiers

Lees meer »

LIVE. “Droom vervuld? Zeker!”: duimpje omhoog bij Kylian Mbappé na medische keuring, Real-presentatie moet vanmiddag grootste ooit worden

De fans van Real Madrid kruisen vanmiddag klokslag 12 uur met felrood in de agenda aan. Op dat tijdstip wordt Kylian Mbappé (25), de nieuwste ‘galactico’, met open armen ontvangen in wat de grootste en spectaculairste presentatie van een voetballer ooit moet worden. Daarvoor spaart Real kosten noch moeite, met een vuurwerkshow geïnspireerd op het recente optreden van Taylor Swift

Lees meer »

IN BEELD – Pommelien Thijs bereikte het meeste decibels tijdens de repetitie met ‘Erop of Eronder’

Tijdens de algemene repetitie verdiende Pommelien Thijs ‘alweer’ een hoofdprijs. Inderdaad, toen ze op het podium kwam én haar hit ‘Erop of Eronder’ zong, schreeuwden de talrijke fans dit lied ontzettend luid mee. Iedereen zong ook enthousiast mee, zodat het aantal decibels op dat moment enorm steeg en we dus Pommelien uitroepen tot de artieste met de ‘luidste fans’!

Lees meer »