Georges-Louis Bouchez: “We hebben een historische kans om België te hervormen in het belang van de burger”

De grootste partij in Wallonië, dat is sinds 9 juni de MR van Georges-Louis Bouchez. De partijvoorzitter van de Franstalige liberalen schoof aan in de studio van VTM Nieuws, waar hij optimistisch keek naar de regeringsonderhandelingen: “Ik denk dat we veel raakvlakken hebben op gebied van migratie, economie en veiligheid”, zei hij over N-VA, dat nu het initiatief mag nemen bij de onderhandelingen. “Het contact met Bart De Wever (partijvoorzitter van N-VA en informateur, red.) is erg goed. Ik stel vast dat de informateur heel ernstig aan de slag is gegaan. Ik ben bereid om zo snel mogelijk een regering te vormen.” 

Meer krantenkoppen in België

Hans en Elise zijn 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Hans Van Roye (geboren in Brugge op 12 augustus 1942) en Elise Swimberghe (geboren in Brugge op 21 november 1943) uit de Pannenhuisstraat in Assebroek vierde op zondag 14 juli het diamanten huwelijksjubileum.
The post Hans en Elise zijn 60 jaar getrouwd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onder meer zanger Stromae en sterrenchef Peter Goossens: deze Belgen krijgen onderscheiding van koning Filip

Sterrenchef Peter Goossens (60) wordt benoemd tot Commandeur in de Leopoldsorde, en ook zijn collega Seppe Nobels (41) en muzikant Stromae (39) krijgen een ereteken uit handen van koning Filip ter gelegenheid van de nationale feestdag. Antiquair Axel Vervoordt (77), lieveling van koningin Paola, mag zich voortaan baron noemen. Dat blijkt uit de lijst van nieuwe adellijke titels en gunsten,

Lees meer »

Straks giftige spinnen in huis door de havens? “Verwant van zwarte weduwe heeft zich intussen al gevestigd hier”

Er komen wellicht dagelijks exotische spinnen binnen via de Antwerpse haven. Dat zegt de Antwerpse spinnenexpert Koen Van Keer. Hij pleit bij de overheid dan ook voor een meldpunt en een structurele aanpak, want ze kunnen een gevaar betekenen voor onze gezondheid en voor inheemse dieren en planten. "Zo is de Grote Steatoda, verwant aan de Zwarte weduwe, hier intussen

Lees meer »

Gevecht breekt bijna los wanneer strandgangers zoenend koppel op de vingers tikken: “Hier lopen kinderen rond!”

Een passioneel koppel op een Amerikaans strand is op de vingers getikt door andere strandgangers. “Hier lopen kinderen rond”, klonk het geïrriteerd. Toen de verliefde man een fles tegen zich kreeg, was de maat vol. Hij stond recht en was klaar om de confrontatie aan te gaan, maar zijn vriendin probeerde de gemoederen te bedaren. Uiteindelijk droop het verliefde koppeltje

Lees meer »

Europees parket opent onderzoek naar Vlaams Belang-politicus Tom Vandendriessche voor vermeend misbruik van middelen

De federale politie voert een onderzoek naar mogelijk misbruik van Europese middelen door Europarlementslid Tom Vandendriessche (Vlaams Belang). Dat bevestigt het Europees openbaar ministerie aan Apache en Humo. Het opsporingsonderzoek naar de partij-ideoloog van Vlaams Belang gebeurt onder leiding van een Europese gedelegeerde procureur in Brussel.

Lees meer »

Britse regering schrapt omstreden amnestiewet voor Noord-Ierland

De nieuwe Britse regering zet een streep door de omstreden wet die mensen amnestie zou moeten geven voor geweld dat ze hebben gepleegd tijdens The Troubles in Noord-Ierland. De vorige Conservatieve regering hoopte dat de Britten met de maatregel de roerige geschiedenis achter zich konden laten, maar kreeg daarop veel kritiek.

Lees meer »

Twee nieuwe én lijvige Knooppunter-fietsgidsen van West-Vlaamse makelij: “Fietstrajecten om van te genieten”

In de Lannoo-reeks Knooppunter zijn twee fonkelnieuwe, lijvige fietsgidsen verschenen. Beide zijn van de hand van de West-Vlaamse auteurs Patrick Cornillie en Kristien Hansebout. “We serveren in onze boeken in totaal 55 fietstrajecten om volop van te genieten”, zeggen ze. “Zowel korte routes als extra lange.”
The post Twee nieuwe én lijvige Knooppunter-fietsgidsen van West-Vlaamse makelij: “Fietstrajecten om van

Lees meer »

1 op de 10 heeft geen dementie maar verborgen leverziekte, blijkt uit onderzoek: “Artsen kunnen dit soms moeilijk herkennen”

Recent kwamen Amerikaanse wetenschappers tot een opmerkelijke conclusie: bij 1 op de 10 veteranen was hun vergeetachtigheid niet te wijten aan de dementie waarmee ze gediagnosticeerd waren maar aan een zieke lever. En die leveraandoening valt te behandelen. Hun nieuwe studie bij meer dan 50.000 niet-veteranen bevestigt deze waarneming. Maar wat zijn de wetenschappers precies te weten gekomen tijdens hun

Lees meer »