Provincieraad keurt herbestemming van 3 voormalige militaire kwartieren in Leopoldsburg voorlopig goed

De provincieraad heeft de herbestemming van de voormalige militaire kwartieren ‘IJzer’, ‘Wouters’ en ‘Chinees Paviljoen’ in Leopoldsburg voorlopig goedgekeurd. In het plan worden de 3 kwartieren verdeeld in 2 grote gebieden. In de toekomst zullen ze onderdak geven aan een jeugdcentrum en worden ze herbestemd naar gemeenschapsvoorzieningen. 

Meer krantenkoppen in België

Bezetters UGent verlaten het gebouw om uitzetting te vermijden: “We walgen van de onrechtvaardige beschuldigingen”

De activisten die het Gentse UFO-gebouw sinds 6 mei hebben bezet, zeggen donderdagnacht omstreeks 4u30 dat ze het universiteitsgebouw zullen verlaten. Er hangen hen dwangsommen van 250 euro per dag boven het hoofd indien ze vrijdagochtend 8u30 nog aanwezig zijn in het gebouw. “Vandaag, op de veertigste dag van onze bezetting, hebben we geen andere optie dan te vertrekken, ondanks

Lees meer »

Hoe ziet de toekomst van ‘gouden duo’ Rousseau en Depraetere eruit bij Vooruit? “Nieuwe voorzitter sluit ik niet uit”

Conner Rousseau en Melissa Depraetere worden nu al ‘het gouden duo van Vooruit’ genoemd. Ondanks alle problemen van het voorbije jaar behaalde de partij toch een heel mooie score bij de verkiezingen. Hoe is de rolverdeling binnen het tweetal? En zullen ze als duo standhouden? “Misschien worden ze wel allebéi minister”, blikt politicoloog Dave Sinardet (VUB) vooruit.

Lees meer »

Ex-crisismanager De Zathe krijgt alsnog jaar cel voor grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer

Een jaar geleden kreeg de ex-crisismanager van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort nog de vrijspraak voor seksueel grensoverschrijdend gedrag en aanranding van een 32-jarig personeelslid, maar dat vindt het Hof van Beroep nu niet juist. Zij oordelen dat de man, waarbij ook sprake was van alcoholmisbruik, wel degelijk ongepaste opmerkingen maakte tegenover de vrouw én haar in de keuken betastte.

Lees meer »

Cian Uijtdebroeks negende in eerste bergrit Ronde van Zwitserland: “Ik voel dat mijn lichaam iedere dag sterker wordt”

Torstein Traeen (28) heeft in de Ronde van Zwitersland zijn eerste profzege geboekt. De Noor van Bahrain-Victorious bleef nipt uit de greep van Adam Yates, die de leiderstrui overneemt van Alberto Bettiol. Cian Uijtdebroeks werd negende. “Helaas miste ik de explosiviteit op het moment dat Yates en later ook Skjelmose aangingen”, aldus Uijtdebroeks.

Lees meer »

LIVE. Vierde dodelijke slachtoffer geborgen, identiteit nog niet bekend

Bijna veertien uur na de explosie in Hoboken is een derde dodelijk slachtoffer onder het puin teruggevonden. Op dit moment wordt nog gezocht naar twee vermisten. Er vielen bij de ontploffing ook drie zwaargewonden en twee lichtgewonden. Twee verdiepingen zijn ingestort, een deel van het gebouw is weggeblazen. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend. Volg hier alles

Lees meer »

LIVEBLOG EK ATLETIEK. Hij doet het! Goud voor Alexander Doom op 400 meter

Goud voor Alexander Doom (27) op het EK atletiek! In Rome kroonde hij zich tot Europees kampioen op de individuele 400 meter. In de laatste meters ging hij over Charles Dobson na een spannende tweestrijd. Doom liep 44’15”, een Belgisch record én een kampioenschapsrecord. Jonathan Sacoor eindigde als vierde. België zit nu aan drie medailles op het EK.

Lees meer »

Houda (10) bij dodelijke slachtoffers, mama Mina (47) nog vermist

Een hele dag lang wachtte de familie van Mina Marc (47) en haar dochtertje Houda (10) op nieuws: “We kunnen helemaal niets doen. Dat gevoel is vréselijk.” Rond 22 uur kwam dan het vreselijke bericht dat ze niet wilden horen: het meisje werd levenloos van onder het puin gehaald. Naar de moeder zijn de hulpdiensten nog op zoek.

Lees meer »

IJsland geeft toelating voor walvisvangst

IJsland heeft een vergunning voor walvisjacht verleend aan het enige bedrijf op het eiland dat zich daar nog mee bezighoudt. Hvalur hf zal tot het einde van het seizoen dit jaar mogen blijven jagen op walvissen, zo meldt de IJslandse minister van Visserij Bjarkey Olsen Gunnarsdottir.

Lees meer »

Studententekort zorgt voor uitdunning leerkrachtenkorps Vesaliusinstituut: “Gebeurt tegenwoordig op alle scholen”

Al smeekt de gezondheidszorg om meer verpleegkundigen, steeds minder jongeren kiezen ervoor om een opleiding basisverpleegkunde te volgen. Het Vesaliusinstituut, ook wel bekend als de verpleegschool van Oostende, heeft nog nooit met zoveel leerlingentekorten gekampt als dit jaar. De dramatische uitdunning van het leerlingenaantal drijft de school ertoe om vaarwel te zeggen aan tientallen vastbenoemde en tijdelijke leerkrachten.
The

Lees meer »

Om de Tour te winnen (als ploegmaat): kersvers vader Victor Campenaerts gaat voor nieuwe wending in carrière en kiest voor Visma-Lease a Bike

Victor Campenaerts (32) is op weg naar Visma-Lease a bike. Ook Soudal Quick-Step en Ineos Grenadiers toonden concrete interesse, maar de Nederlandse ploeg lijkt het te gaan halen omdat het een contract van drie jaar kan/wil aanbieden. Campenaerts, die afgelopen weekend voor het eerst vader werd van zoontje Gustaaf, wordt volgend jaar dus ploegmaat van Wout van Aert.

Lees meer »

Belgische sopraan Jodie Devos overleden

De Belgische sopraan Jodie Devos is zondag op 35-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat meldt haar agentschap, Intermezzo. De operazangeres had verschillende concerten moeten afgelasten door haar ziekte.

Lees meer »