De ‘doener’ van Vooruit. Waarom Melissa Depraetere liever minister is dan voorzitter

Melissa Depraetere (32) is geen kandidaat om zichzelf op te volgen als voorzitter van Vooruit, heeft ze vandaag gezegd. Als het van haar afhangt, neemt Conner Rousseau (31) die draad weer op. Daar is niks onlogisch aan. Hoewel Depraetere het volgens vriend en vijand goed deed als voorzitter, zou de functie van minister haar nog beter moeten liggen. Wij leggen uit waarom. 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OLYMPISCHE SPELEN. Minister van Sport maakt duik in de Seine om aan te tonen dat waterkwaliteit oké is, ook burgemeester van Parijs is dat van plan

Parijs maakt zich op voor de dertigste editie van de Olympische Spelen, die plaatsvinden van vrijdag 26 juli tot zondag 11 augustus. In het Belgische kamp heerst de medaillekoorts en ook internationaal staan alle neuzen richting Franse hoofdstad. Volg al het nieuws in aanloop naar de olympiade in onze liveblog hieronder.

Lees meer »

Kunst van Lisa-Marie wordt champagne

De schilderijen van kunstenaar Lisa-Marie Billiet – Krak van Ruiselede – krijgen steeds meer bijval. Nu heeft Kiwanis Zaventem Airport beslist een tafereel met leeuwen genaamd ‘In your Eyes’ te gebruiken als etiket voor champagne van het Franse huis Michel Littière.
The post Kunst van Lisa-Marie wordt champagne appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zes genomineerden voor Deureduwer 2024

De Vlaamse culturele kring Ic Dien Deerlijk verkiest op zondag 14 juli de Deureduwer van het jaar 2024 tijdens ‘Het zomert in ‘t Gaverdomein’. Voor deze vierde editie zijn zes kandidaten genomineerd.
The post Zes genomineerden voor Deureduwer 2024 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaanderen mist doel voor terugkeer langdurig zieken

Vlaanderen stelde zich vorig jaar als doel 10.000 langdurig zieken naar werk te begeleiden, maar dat cijfer werd niet gehaald. Bovendien vindt maar een fractie van de mensen die in zo’n traject stappen effectief werk. Dat schrijft ‘De Tijd’ vandaag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij arbeidsbemiddelaar VDAB.

Lees meer »

“Enthousiasme in Parijs, ontgoocheling in Moskou, opluchting in Kiev”: Europese leiders reageren opgelucht op uitslag Franse verkiezingen

Vanuit Duitsland en Polen wordt opgelucht gereageerd op het slechter dan verwachte resultaat van het uiterst rechtse Rassemblement National bij de Franse parlementsverkiezingen. Ook de Spaanse premier Pedro Sanchez is tevreden over de uitslag van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. “Deze week hebben twee van de grootste landen in Europa hetzelfde pad gekozen als Spanje een jaar geleden.”

Lees meer »