Houda (10) bij dodelijke slachtoffers, mama Mina (47) nog vermist

Een hele dag lang wachtte de familie van Mina Marc (47) en haar dochtertje Houda (10) op nieuws: “We kunnen helemaal niets doen. Dat gevoel is vréselijk.” Rond 22 uur kwam dan het vreselijke bericht dat ze niet wilden horen: het meisje werd levenloos van onder het puin gehaald. Naar de moeder zijn de hulpdiensten nog op zoek. 

Meer krantenkoppen in België

Internationaal Gerechtshof: “Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden schenden internationaal recht”

In een niet-bindend advies heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag, in Nederland, gezegd dat de Israëlische nederzettingen in bezette Palestijnse gebieden in strijd zijn met het internationaal recht. Daarnaast zegt het hof dat Israël zo snel mogelijk uit de gebieden moet vertrekken. "Het Joodse volk is geen bezetter in zijn historisch land", reageert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu.

Lees meer »

Man dood aangetroffen op strand Blankenberge

In Blankenberge is een man van 69 dood aangetroffen op het strand ter hoogte van de Charlierhelling. Strandredders probeerden hem nog te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat. Volgens de politie gaat het om een natuurlijk overlijden.

Lees meer »

Fitnessinfluencer deelt tip om veilig te blijven tijdens avondwandelingen: “Je jaagt ze weg voor er iets kan gebeuren”

Hoewel het tijdens de zomer wat langer licht blijft, kan je je toch nog onveilig voelen als je ’s avonds wanneer het donker wordt nog een wandeling wil gaan maken. De Amerikaanse Julie Capozziello, een fitnessinfluencer uit Tennessee, deelde daarom een opvallende tip met haar volgers. In een video waarin ze zich klaarmaakt om een wandeling te maken met haar

Lees meer »

Zele bouwt beveiligd en betalend parkeerterrein uit voor bestelwagens: “Minder grote voertuigen in de straten en meer plaats voor bewoners”

Vanaf maandag kunnen 45 bestelwagens parkeren op de terreinen van het oude recyclagepark. Dat is intussen ook speciaal ingericht als parkeerterrein, met beveiliging. "We praten met bedrijven om daar gebruik van te maken, maar we overwegen ook dwingender maatregelen", zo luidt het. Zele wil op termijn alle geparkeerde bestelwagens weg uit de straten.

Lees meer »

Grote hinder nadat truck wand Liefkenshoektunnel ramt, brandweer met bestuurder bevrijden uit cabine

In de Liefkenshoektunnel in Beveren heeft zich dinsdag rond 16 uur in de richting van Gent een verkeersongeval voorgedaan. De bestuurder van een vrachtwagen met Roemeense nummerplaat verloor er halfweg de tunnel de controle over het stuur. Hij ramde de tunnelwand en kwam uiteindelijk op het rechterrijvak terecht. De bestuurder zat geklemd in zijn cabine maar kon door de hulpdiensten

Lees meer »