‘Vroeger hing ik aan de lippen van Orbán. Nu hang ik aan zijn lippen’: Hongarije is in de ban van uitdager Péter Magyar

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

EU verlengt tijdelijke bescherming voor Oekraïense vluchtelingen, ngo’s vragen duurzamer statuut: “Dit wordt een kwestie van jaren”

De lidstaten van de Europese Unie gaan de tijdelijke bescherming voor Oekraïense vluchtelingen met één jaar verlengen tot 4 maart 2026. Dat hebben de ministers bevoegd voor asiel en migratie beslist op een bijeenkomst in Luxemburg. Goed nieuws, vinden vluchtelingenorganisaties, maar omdat een oplossing van het conflict in Oekraïne niet direct in zicht is, pleiten ze voor een duurzamer statuut.

Lees meer »

Dominostenen vielen perfect voor Vooruit na bewogen campagne: “Partijtop is versterkt en nieuwe kandidaat-minister is opgestaan”

Je weet nooit of het nog beter had kunnen zijn, maar sinds die ene dronken nacht in Sint-Niklaas "zijn de dominostenen voor Vooruit wel langs de juiste kant gevallen". Dat zegt Wetstraatwatcher Ivan De Vadder. Melissa Depraetere werd na het ontslag van Conner Rousseau noodgedwongen partijvoorzitter en "bereikte een status in Vlaanderen die ze als federale fractieleider misschien nooit bereikt

Lees meer »

Ex-’Wittekerke’-actrice Patricia Goemaere mist de roem niet: “Mensen dachten dat ik echt een slechte en doortrapte vrouw was”

“Vrouwenrollen voor rijpere vrouwen liggen niet voor het rapen.” Ex-’Wittekerke’-actrice Patricia Goemaere (61) speelt mee in het interactieve theaterstuk ‘Aspe: moord in de studio’, maar betreurt dat sommigen haar nu als ‘oud’ bestempelen. “Ik ben nog lang niet van plan om met pensioen te gaan”, klinkt het vastberaden.

Lees meer »

Man kan ogen niet geloven wanneer hij tijdens het shoppen kaders ontdekt met zijn foto in, maar dan komt de aap uit de mouw

Een Brit kan zijn ogen niet geloven wanneer hij tijdens het winkelen fotokaders ziet staan met zijn beeltenis in. “Ik heb een vraag: wat is dit?”, klinkt het stomverbaasd. “Dat kan dat toch?” Zijn vrouw Mairead – die alles filmt – oppert dat ze zijn foto van Facebook hebben gestolen om te verkopen, maar hij wordt al snel achterdochtig en

Lees meer »

Diamanten jubileum voor Eric en Marie

In het woonzorgcentrum De Gavermeersen werden Eric Peirs (84) en Marie Bossuyt (82) gehuldigd met hun 60ste huwelijksverjaardag. Eric is een Belgieknaar en Marie werd in Harelbeke geboren. Gino en Koen zijn hun zonen. Eric was een grote duivenliefhebber. In de hokken in de Europalaan huisden veel kampioenen. Ook in het kaarten werd Eric vaak
The post Diamanten jubileum

Lees meer »

LIVEBLOG SPANJE-KROATIË. Penalty voor Kroaten!

In de ‘groep des doods’ neemt Spanje het op tegen Kroatië. De Spanjaarden leiden met 3-0 na goals van Morata, Ruiz en Carvajal. Kunnen de Kroaten, die toch wel wat kansen misten voor rust, nog weerwerk bieden? Volg de wedstrijd in de liveblog hieronder.

Lees meer »