Sovjet-automerk Volga maakt comeback

Rusland heeft het voormalige Sovjet-automerk Volga nieuw leven ingeblazen. Het door de staat gecontroleerde persbureau Tass spreekt van drie modellen, die in 2024 in serie van de band zullen beginnen te rollen.

 

Meer krantenkoppen in België

“Heel wat mensen verklaarden me knettergek”: Stephanie Hendryckx baat al zes jaar frituur ‘t Bergske uit in Klerken

Tegenover de kerk in Klerken en bij OC Heuvelhuis vinden we frituur ‘t Bergske. Achter de toonbank staat de altijd vriendelijke Stephanie Hendryckx (37), mama van Lore (15), Charles (13), Leona (10) en Julien (8).
The post “Heel wat mensen verklaarden me knettergek”: Stephanie Hendryckx baat al zes jaar frituur ‘t Bergske uit in Klerken appeared first on KW.be.

Lees meer »

Niemand keek de partijkopstukken langer in de ogen dan deze 7 Vlamingen, nu verklappen ze concreet op wie ze gaan stemmen

17 uur om precies te zijn, zo lang ging het HLN-lezerspanel in debat met zeven toppolitici. Zelden konden zeven Vlamingen de kopstukken zo diep in de ogen kijken en hen het vuur aan de schenen leggen. Ze stelden de vragen waar ook u en ik van wakker liggen: vragen over migratie, onderwijs, kinderopvang, belastinggeld en defensie. Maar welk bolletje gaan

Lees meer »

Nationale jeugdtitels voor Knack en Bevo

Op de nationale jeugdkampioenschappen in Spa haalde Knack Roeselare de titel bij zowel de U11 als de U15 bij de jongens. Bevo Roeselare is kampioen bij de U19 meisjes.
The post Nationale jeugdtitels voor Knack en Bevo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ruim 7.000 Europese doden per dag door tabak, alcohol, ultrabewerkt voedsel en fossiele brandstoffen

Tabak, alcohol, ultrabewerkte voeding en fossiele brandstoffen zijn elk jaar deels of volledig de oorzaak van 2,7 miljoen doden in de brede Europese regio. Dat blijkt uit een nieuw rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). “Vier industrieën doden naar schatting 7.400 mensen per dag in onze contreien”, zegt regionaal directeur van WHO Europa Hans Kluge.

Lees meer »

Vooruit-voorzitter Depraetere richt zich in speech tot Conner Rousseau: “Altijd geweten dat we hier samen – als winnaars – zouden staan”

"Voor het eerst in 20 jaar tijd zijn we bij de winnaars", aldus Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere in haar overwinningsspeech. De Vlaamse socialisten gaan er zowel in de Kamer als in het Vlaams Parlement op vooruit en worden de derde grootste partij van het land. Depraetere dankt in haar speech ook Conner Rousseau, de stemmenkampioen in Oost-Vlaanderen. Die toont zich "bescheiden

Lees meer »

80 kilometer wandelen in 20 uur: Kennedymars in Maasland krijgt 2e editie

Na een succesvolle eerste editie vorig jaar krijgt de Kennedymars in het Maasland een 2e editie. Bij dat wandelevenement in september leggen deelnemers 80 kilometer af in 20 uur. Naast de bestaande kortere routes van 42 kilometer en minder, kunnen deelnemers vanaf dit jaar ook kiezen voor 60 kilometer. De opbrengst van de Kennedymars gaat naar goede doelen.

Lees meer »

Op de valreep: Tinne Van der Straeten en Hannelore Goeman hoorden pas in de vroege uurtjes dat ze verkozen zijn

Persoonlijke overwinning voor Tinne Van der Straeten (Groen) en Hannelore Goeman (Vooruit): op het laatste moment hebben ze te horen gekregen dat ze verkozen zijn. De ontslagnemende minister voor Energie kreeg ’s nachts op café te horen dat ze verkozen is voor het federaal parlement, terwijl Goeman moest wachten tot de allerlaatste stemmen in Brussel geteld waren om 6 uur

Lees meer »