Gasexplosie, bom of drugslab? “Oorzaak van explosie is heel moeilijke kwestie”

“Een heel moeilijke kwestie.” Zo noemt VTM NIEUWS-journaliste Julie Colpaert de zoektocht naar de precieze oorzaak van de ontploffing in Hoboken. Bij de explosie vielen voorlopig twee doden, drie personen zijn nog vermist. Vijf slachtoffers raakten gewond. 

Meer krantenkoppen in België

WEERBERICHT. Morgen drukkend warm tot 31 graden, maar daarna ook code geel voor zwaar onweer: “Lokaal code oranje mogelijk”

Morgen begint de dag zonnig met temperaturen tot 28 graden en lokale uitschieters tot 31 graden. Maar het KMI waarschuwt voor een regen- en onweerszone die in de late namiddag en avond van zuidwest naar noordoost trekt. Die veroorzaakt zwaar onweer met buien, eventueel hagel en mogelijk zeer zware rukwinden die schade kunnen veroorzaken. Daarom is code geel afgekondigd, die

Lees meer »

Steph Goossens schoolde zich op één jaar tijd om tot leerkracht Nederlands: “Het was behoorlijk pittig”

“De meeste leerkrachten beseffen niet hoe belangrijk ze geweest zijn voor een kind.” Vlaanderen kent Steph Goossens (58) vooral van zijn rol als Çois uit ‘Thuis’ of van ‘Fata Morgana’, maar vanaf volgend schooljaar staat de acteur, die inmiddels officieel afgestudeerd is als leerkracht secundair onderwijs, voor de klas. Vanwaar deze beslissing? En gaat hij dan nooit meer acteren? “Ik

Lees meer »

Burgemeester Casier doet oproep tot inwoners en alle politieke partijen om samen te werken tegen inbraken en diefstallen: “Blijf verdachte gedragingen of verdachte personen melden”

Volgens burgemeester Youro Casier (Vooruit) heeft de politie een aantal verdachten opgepakt die mogelijks in aanmerking komen voor de vele inbraken en diefstallen de afgelopen weken. “Naast de twee bendes die al werden opgepakt”, zegt hij. “
The post Burgemeester Casier doet oproep tot inwoners en alle politieke partijen om samen te werken tegen inbraken en diefstallen: “Blijf verdachte

Lees meer »

Schepen Patrick Benoot (63) overleden: “Niets wees erop dat het plots zo snel zou gaan”

In het ziekenhuis is Patrick Benoot afgelopen nacht overleden. Hij was schepen van personeel, sport en landbouw. Bij de man werd kanker vastgesteld. “Hij was positief en heel goedlachs, ook de laatste maanden toen het verdict z’n leven veranderde.”
The post Schepen Patrick Benoot (63) overleden: “Niets wees erop dat het plots zo snel zou gaan” appeared first on

Lees meer »

Hoe realistisch is de nucleaire revival die Bart De Wever op het oog heeft? “Er is één mogelijke uitweg”

Formateur Bart De Wever heeft de nucleaire uitbater Engie laten weten dat zijn toekomstige regering “maximaal” wil inzetten op kernenergie en “sowieso” werk wil maken van een bijkomende verlenging van de Belgische kernreactoren. Maar hoe realistisch is dat scenario? “De nucleaire revival van De Wever-I is geen onmogelijke, maar wel een moeilijke en wellicht dure te realiseren verkiezingsbelofte.”

Lees meer »