Nieuw-Zeeland gaat tegen trend in juist minder uitgeven aan defensie

Op het moment dat de meeste westerse landen hun militaire uitgaven verhogen, gaat Nieuw-Zeeland de tegenovergestelde richting op. Het Nieuw-Zeelandse ministerie van Defensie meldt vandaag dat de conservatieve regering het defensiebudget met 6,6 procent wil verlagen. 

Meer krantenkoppen in België

Bouchez (MR): “De Wever heeft legitimiteit om premier te zijn”, maar Prévot (Les Engagés) “twijfelt over zijn geschiktheid”

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez heeft er geen probleem mee om in een federale regering te stappen met Bart De Wever (N-VA) als premier. “Hij zou de legitimiteit hebben om dat te zijn”, klinkt het in een interview met Sudinfo. Maxime Prévot (Les Engagés), die beoogde andere partner aan de andere kant van de taalgrens, heeft echter twijfels over de “geschiktheid” van

Lees meer »

Vrouw drinkt champagne… Wat later wordt ze bloedend wakker in berging van onenightstand: “Ik geef toe dat het wat wild was”

“Ik heb geen idee hoe die drug in die champagnefles is beland.” Verkrachting met foltering én toediening van schadelijke stoffen: daarvoor riskeert David D. (40) uit Veltem-Beisem vandaag vijf jaar cel in de Leuvense rechtbank. Het slachtoffer: zijn onenightstand, die hij mee naar huis had genomen vanuit café Het Rozenhof in Herent. In de smartphone van de man kregen de

Lees meer »

Christophe zoekt Brenda die haar portefeuille wellicht in 1986 verloor in botsauto

Toen Christophe Vancoillie een oude botsauto aan het opknappen was, trof hij er een verloren portefeuille in aan. Identiteitskaart, bloedgroepkaart en zelfs nog Belgische franken. Alles zat 40 jaar lang verborgen. De man startte een zoektocht met één duidelijke missie: “Wie en waar is Brenda?”
The post Christophe zoekt Brenda die haar portefeuille wellicht in 1986 verloor in botsauto

Lees meer »

Franky Duerinckx baat al 23 jaar frituur Smul uit: “Niemand is hier de zoveelste in de rij”

Een frituur met een hart. Franky Duerinckx (56) baat al bijna een kwarteeuw zijn frituur Smul op de hoek van de Leffingestraat en de Hennepstraat met passie uit. De minzame en altijd goedgemutste man speelde het al die tijd probleemloos klaar om moederziel alleen de lange rijen klanten op een vlotte, maar vooral ongelooflijk vriendelijke en persoonlijke manier aan hun

Lees meer »

Opnieuw AfD-politici aangevallen in Duitsland

Twee politici van de radicaal-rechtse Duitse partij Alternative für Deutschland (AfD) zijn zaterdagavond mishandeld. Volgens de partij werden zij aangevallen met een honkbalknuppel, de politie zegt een stok te hebben gevonden op de plaats van het incident.

Lees meer »

Nu Paola kleur bekent: welke politieke overtuiging hebben onze royals? “Mathilde komt uit een liberaal nest”

Koningin Paola (86) heeft hoogstwaarschijnlijk politiek kleur bekend. Tijdens de verkiezingen werd ze gefotografeerd met een servet, waarop ‘MR’ – de Franstalige liberalen – en hun kopstuk Sophie Wilmès stonden genoteerd als geheugensteuntjes. Wat weten we over de politieke voorkeur van onze royals? Hoe staat koning Filip tegenover Vlaams Belang? En voor welke politieke partij raakte de schoonbroer van koningin

Lees meer »

Hulpdiensten stoppen met zoeken naar slachtoffers na explosie in Hoboken, oorzaak blijft onduidelijk: “Ik heb geen gas geroken”

Volgens het Antwerpse parket is er nog steeds geen duidelijkheid over de oorzaak van de ontploffing in het woonblok in de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken, die het leven kostte aan vier bewoners. Maar verschillende bewoners beweren nooit klachten te hebben gehad over een gasgeur in het gebouw. De hulpdiensten zetten intussen hun zoekactie stop. De kans dat er nog een vijfde

Lees meer »

Jasper Pillen (Open VLD) komt met eerste reactie: “Voorlopig gemengde gevoelens over stembusslag”

Open VLD West-Vlaanderen kampeert in Park Rodenbach in Roeselare. Een twintigtal liberalen hebben al post gevat in een afgehuurd zaaltje en bekijken op een groot scherm met gemengde gevoelens de eerste resultaten die binnen komen.
The post Jasper Pillen (Open VLD) komt met eerste reactie: “Voorlopig gemengde gevoelens over stembusslag” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Roglic wint Dauphiné met amper 8 seconden na spektakelrijke finale – Rodriguez pakt slotrit na beulwerk De Plus

Carlos Rodriguez heeft de laatste etappe van de Dauphiné op zijn naam geschreven. De renner van Ineos Grenadiers klopte Matteo Jorgenson (Visma-Lease a Bike) in de sprint. Die laatste leek nog even aanspraak te mogen maken op de eindwinst, maar uiteindelijk hield leider Roglic (Bora-Hansgrohe) nog enkele seconden over. Evenepoel werd achtste in de laatste rit.

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Kortrijk: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Kortrijk trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Kortrijk.
The post Verkiezingsresultaten in Kortrijk: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwe Cactus Café opent de deuren aan de Bargeweg: “gaan voor de echte cafébeleving”

Anderhalf jaar na de opstart van de nieuwe Cactus Club opende nu ook het Cactus Café de deuren. Naast het café zelf, waar regelmatig concertjes worden gegeven, kan je er ook genieten van het dakterras met zomerbar. “We zorgen ook voor lekkere aperitiefhapjes”, zegt horecaverantwoordelijke Eva Vandendriessche.
The post Nieuwe Cactus Café opent de deuren aan de Bargeweg: “gaan

Lees meer »

Drugsproblematiek in Europa neemt toe

Het Europese drugsprobleem wordt steeds erger. Er zijn steeds meer nieuwe illegale stoffen, sterke synthetische drugs en nieuwe mengsels. Daarnaast vormt ook ‘polydruggebruik’, dat is het gelijktijdige of opeenvolgende gebruik van twee of meer psychoactieve stoffen, een groter gevaar. Dat heeft het Europees Waarnemingscentrum voor drugs- en drugsverslaving (EWDD) gemeld in zijn jaarverslag.

Lees meer »