Vrouw drinkt champagne… Wat later wordt ze bloedend wakker in berging van onenightstand: “Ik geef toe dat het wat wild was”

“Ik heb geen idee hoe die drug in die champagnefles is beland.” Verkrachting met foltering én toediening van schadelijke stoffen: daarvoor riskeert David D. (40) uit Veltem-Beisem vandaag vijf jaar cel in de Leuvense rechtbank. Het slachtoffer: zijn onenightstand, die hij mee naar huis had genomen vanuit café Het Rozenhof in Herent. In de smartphone van de man kregen de speurders alvast een idee over zijn seksuele wensen. “Hij had een voorliefde voor dergelijke filmpjes.” 

Meer krantenkoppen in België

Gemeente Ettelgem viert 50 jaar verbroedering

Van vrijdag 19 tot zondag 21 juli vindt opnieuw de Hoge Dijken Feesten plaats, een organisatie van vzw Ettelgheem en ontsproten in de schoot van de amateurvoetbalploeg KVK Ettelgem. Jaarlijks komt een Duitse delegatie van Essentho naar Ettelgem. De verbroedering is aan zijn 50ste verjaardag toe. “We krijgen een ontvangst door het stadsbestuur”, vertelt secretaris Fernand De Blauwe.
The

Lees meer »

Inzamelactie gestart voor gezin uit Kortrijk getroffen door woningbrand

Nathan Feys (33), Hanne Dierynck en hun drie jonge kindjes zagen maandag 8 juli de bovenverdieping van hun woning in Kortrijk in vlammen opgaan. Om hen een hart onder de riem te steken, werd er ondertussen een inzamelactie opgestart door een goede vriendin Jentien Gouhie. “Help hen via deze weg, zodat ze snel terug kunnen naar hun eigen start.”

Lees meer »

Siebe Wylin maakt overstap van KV Oostende naar Club NXT: “Als kind droomde ik hier al van”

Na vijf jaar bij KV Oostende heeft Siebe Wylin (21) een contract bij Club Brugge ondertekend. De rechtsachter met aanvallende impulsen zal bij Club NXT voetballen, maar deze zomer traint en speelt hij ook bij de eerste ploeg. De Roeselarenaar is de verpersoonlijking van het gezegde ‘Na regen komt zonneschijn’. Van een failliete club in anderhalve maand naar de landskampioen!<br

Lees meer »

Sesamzaadpasta uit handel genomen omdat er mogelijk salmonella in zit

Distributeur Pietercil Group heeft sesamzaadpasta Natural Tahini (160 gram) van het merk AL’FEZ uit de handel genomen omdat er mogelijk salmonella aanwezig is in het product. De pasta werd verkocht in de winkels van Delhaize, Intermarché, Carrefour, Colruyt, Cora, Delfood en Lambrechts (Spar). Dat meldt Pietercil Group.

Lees meer »

LIVE NEDERLAND-ENGELAND (21u). Problemen op Duitse spoorwegen teisteren Oranje – Kiest Koeman opnieuw voor Bergwijn?

Vanavond maken Nederland en Engeland onder elkaar uit wie naar de EK-finale mag in Berlijn. De match wordt gespeeld in Dortmund, en wordt in goede banen geleid door Felix Zwayer. Geen onbelangrijk detail: Bellingham beschuldigde hem in 2021 indirect van omkoping. Plaatst Oranje zich voor een eerste EK-finale sinds 1988? Of mag Engeland zich opmaken voor de eindstrijd in Berlijn?

Lees meer »

Straf! Volledig podium op WK garnaalpellen in Frankrijk is West-Vlaams: Ann (56) uit Brugge is wereldkampioen

In het Franse Leffrinckoucke werd het WK garnaalpellen georganiseerd. Opmerkelijk wel: het volledige podium is West-Vlaams! Ann Dalle uit Brugge is wereldkampioen geworden. Ze pelde maar liefst 111 gram garnalen in 10 minuten. Vorige week werd ze, met 105 gram gepelde garnalen in 10 minuten, derde in Oostduinkerke.
The post Straf! Volledig podium op WK garnaalpellen in Frankrijk is

Lees meer »

“Kaalgeschoren, beplast en met de dood bedreigd”: milde straf voor gruwelijke mishandeling tiener tijdens ‘horrornacht’

Nadat hij de instelling waar hij verbleef ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen onderdak bij een kennis in Brugge. Daar wachtten hem urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij hij kaalgeschoren en zelfs beplast werd. Dader Dylan D. riskeerde zes jaar effectief, maar kreeg vrijdag vijf jaar voorwaardelijk. “Hoe ziek ben je als je zoiets op zo’n jonge leeftijd doet?”

Lees meer »

Familiefortuin van 37 miljoen euro en geen testament: hoe de familie d’Udekem d’Acoz omgedoopt werd tot d’Udekem d’Ambras

Zelfs een van ’s lands adellijkste geslachten is niet immuun voor gehakketak over geld, kuiperijen en achterklap, met pijnlijke rechtszaken als orgelpunt. De familie d’Udekem d’Acoz werd decennialang verteerd door een aanslepende erfeniskwestie met in de hoofdrollen Patrick — vader van koningin Mathilde — en zijn broer, nonkel Henri.

Lees meer »

Manon De Marez uit Roeselare pakt nationaal brons op de 400 meter: “Ik doe er nog een seizoen bij”

Onlangs werd in het Koning Boudewijnstadion het BK atletiek afgewerkt. Het was een hoogstaand kampioenschap waarbij veel West-Vlaamse atleten goed scoorden. Manon De Marez (27) was een van de grote uitblinkers. Nadat ze eerder dit seizoen al de Vlaamse titel pakte, greep ze nu ook nationaal brons op de 400 meter. Met een chrono van 53”77 liep ze bovendien een

Lees meer »