“Europese wetgeving is te laks”: Testaankoop vindt schadelijke stoffen op 10 van de 25 kinderartikelen gekocht op Shein

Op 10 van de 25 kinderkledingstukken die Testaankoop via de populaire Chinese webshop Shein kocht, trof de consumentenorganisatie schadelijke stoffen aan. Dat blijkt uit een laboproef naar de aanwezigheid van onder meer hormoonverstoorders, PFAS en zware metalen. Op 1 artikel, een paar kinderschoenen, werden de Europese normen overschreden. "De wetgeving is te laks, op kinderkledij zou je eigenlijk geen gevaarlijke stoffen mogen vinden", zegt woordvoerder Laura Clays. 

Meer krantenkoppen in België

Bewaker in Thailand raakt gewond bij geboorte olifantentweeling, en da’s geen verrassing: “Wij doen zoiets niet”

Pangjamjuri, een olifant van 36, schrok er zelf van. Toen ze in een Thais olifantendorp beviel van een flinke zoon van 80 kilo merkte ze dat er nog een kalfje op komst was. “De verzorgers zullen het ook niet geweten hebben”, klinkt het. Een uitzonderlijke olifantentweeling dus, maar ook een waarbij een bewaker gewond raakte toen hij de kalfjes probeerde

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Athena Man (33) is vrijdagavond door de volksjury schuldig verklaard aan doodslag op Caroline Kint (65). Het slachtoffer werd in oktober 2021 in Kortrijk met geweld om het leven gebracht. De jury oordeelde dat er voor Lorine De Witte (53) enkel sprake was van schuldig verzuim.
The post Assisen Caroline Kint – Enkel Athena Man (33) schuldig aan doodslag

Lees meer »

Jordan Bardella (28), de extreemrechtse “leeuw” die Macron in verlegenheid bracht, klaar om te regeren: “Bereid me elke dag voor”

Jordan Bardella, de 28-jarige voorzitter van de extreemrechtse Franse partij Rassemblement National, is naar eigen zeggen klaar om de macht over te nemen. Bardella dwong de Franse president Emmanuel Macron (46) zondag om nieuwe parlementsverkiezingen te organiseren na diens grote nederlaag bij de Europese verkiezingen. “Ik doe op mijn 28ste wat ik eigenlijk op mijn 45ste of 50ste zou moeten

Lees meer »

Ronald Koeman kranig nadat zijn vrouw Bartina weer getroffen is door borstkanker: “Oranje soms afleiding”

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »