Bewaker in Thailand raakt gewond bij geboorte olifantentweeling, en da’s geen verrassing: “Wij doen zoiets niet”

Pangjamjuri, een olifant van 36, schrok er zelf van. Toen ze in een Thais olifantendorp beviel van een flinke zoon van 80 kilo merkte ze dat er nog een kalfje op komst was. “De verzorgers zullen het ook niet geweten hebben”, klinkt het. Een uitzonderlijke olifantentweeling dus, maar ook een waarbij een bewaker gewond raakte toen hij de kalfjes probeerde te beschermen.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE (12u). Tegen Clement of Meunier? Union kent straks tegenstander in derde voorronde Champions League

Union gaat om 12u in de trommel voor de loting van de derde voorronde van de Champions League. Een affiche tegen Philippe Clement (Rangers) of Thomas Meunier (Lille) behoort tot de mogelijkheden. Cercle Brugge en AA Gent kennen later vandaag hun (mogelijke) tegenstanders in de voorrondes van respectievelijk de Europa League en Conference League. Volg het hieronder!

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

“Ik ben altíjd de gewone Emma Meesseman”: kapitein van Belgian Cats verwelkomt Kim Gevaert in haar ouderlijke woning in Ieper

Groot ontmoet grootser. Letterlijk dan toch wanneer Emma Meesseman (1m92), de kapitein van de Belgian Cats, Kim Gevaert (1m70) naar haar speciale plek uitnodigt: de ouderlijke woning in Ieper. Een fijne onderonsje tussen twee kampioenen dat eindigt met gesigneerde foto’s en een basketshirt voor dochter Nora. “Al mijn trofeeën staan in ’t kotje vanachter.”

Lees meer »

Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem

Een mesthoop van zo’n 800 kubieke meter groot vatte maandag spontaan vuur op manege Kerstenburg langs de Markegemsesteenweg in Dentergem. De schade bleef beperkt, maar het was een werk van lange adem om zo’n hoeveelheid mest grondig te blussen.
The post Mesthoop van 800 kubieke meter vat spontaan vuur op manege in Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Massaal protest tegen toerisme op Mallorca

Opnieuw is in Spanje massaal geprotesteerd tegen de negatieve gevolgen van het toerisme. Op het vakantie-eiland Mallorca gingen zondagavond volgens de politie 20.000 mensen de straat op in hoofdstad Palma om onder het motto “Minder Toerisme, Meer Leven” hun afkeer te tonen van de toenemende excessen, en een koerswijziging te eisen.

Lees meer »