Bewaker in Thailand raakt gewond bij geboorte olifantentweeling, en da’s geen verrassing: “Wij doen zoiets niet”

Pangjamjuri, een olifant van 36, schrok er zelf van. Toen ze in een Thais olifantendorp beviel van een flinke zoon van 80 kilo merkte ze dat er nog een kalfje op komst was. “De verzorgers zullen het ook niet geweten hebben”, klinkt het. Een uitzonderlijke olifantentweeling dus, maar ook een waarbij een bewaker gewond raakte toen hij de kalfjes probeerde te beschermen.

 

Meer krantenkoppen in België

Diamanten jubileum voor Eric en Marie

In het woonzorgcentrum De Gavermeersen werden Eric Peirs (84) en Marie Bossuyt (82) gehuldigd met hun 60ste huwelijksverjaardag. Eric is een Belgieknaar en Marie werd in Harelbeke geboren. Gino en Koen zijn hun zonen. Eric was een grote duivenliefhebber. In de hokken in de Europalaan huisden veel kampioenen. Ook in het kaarten werd Eric vaak
The post Diamanten jubileum

Lees meer »

Timothy (42) blust eigenhandig keukenbrand en voorkomt erger: “Ik was gewoon op de juiste plaats op het juiste moment”

In Oostende brak dinsdag kort na de middag brand uit in de keuken van een rijwoning in de Stormvogelstraat. Buurtbewoners Timothy Welleman (42) en Alexandrie Michalski (43) liepen zonder aarzelen het brandende huis in en blusten het vuur. “Ze hebben wel degelijk erger voorkomen”, zegt brandweerluitenant Francis Vermote.
The post Timothy (42) blust eigenhandig keukenbrand en voorkomt erger: “Ik

Lees meer »

Ruim een kwart minder rendement: slecht weer speelt zonnepanelen parten

17 procent minder opbrengst dan vorige jaar en zelfs 28 procent minder dan in 2020: het uitermate sombere voorjaar van 2024 betekent een fikse knauw voor de stroom die je zonnepanelen leveren. 1 lichtpunt: vorig jaar werden er in Vlaanderen zoveel meer zonnepanelen bijgeplaatst dat we – ondanks het slechte weer – toch ruim 4 procent meer stroom produceren. Maar

Lees meer »

KIJK. Zeldzame beelden van gedwongen uitzetting Syriër zorgen voor geschokte reacties

Mensenrechtenorganisatie MiGreat wil opheldering over een hardhandige, gedwongen poging tot uitzetting van een Syrische asielzoeker in Nederland. De man zou naar Bulgarije worden teruggestuurd. Toen hij zich in het vliegtuig verzette, bond de marechaussee (vergelijkbaar met onze federale politie, red.) hem vast op de stoelen en drukte zijn mond dicht. MiGreat maakte zeldzame beelden van de uitzetting, die volgens de

Lees meer »