LIVE GAZA. Israëlische militairen bezig met invallen in Oost-Rafah – VUB wil uit project met Israëlische instellingen stappen

Het Israëlische leger (IDF) is woensdag bezig met invallen in het oosten van Rafah, de stad in het zuiden van de Gazastrook. Daarbij zijn meerdere mensen gedood, meldt het IDF. Het leger spreekt zelf van een “precieze contraterreuroperatie”. Qatar roept de internationale gemeenschap intussen op tot actie om een “genocide” in Rafah te voorkomen, nu het Israëlisch leger een grootschalig offensief lijkt te gaan starten in de stad. Daar verblijven momenteel zo’n 1,4 miljoen Palestijnse vluchtelingen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Leerlingen Ginsteschool vullen vijf zakken met zwerfvuil

Ondanks het barslechte herfstweer een tijdje terug, trokken de leerlingen van het vijfde leerjaar van de Vrije Basisschool De Ginste onder begeleiding van enkele vrijwilligers van de mina-raad op pad om het centrum en aanpalende straten weer zwerfvuil te maken. “De kinderen waren zeer moedig en ondanks de geregelde regen- en hagelbuien bleven ze de
The post Leerlingen Ginsteschool

Lees meer »

Jos en Imelda vieren goud

Jos Verjans en Imelda Berx zijn allebei afkomstig uit Limburg. Jos is geboren in Hasselt in 1947 en Imelda zag het levenslicht in Bilzen in 1950.
The post Jos en Imelda vieren goud appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voor mooi weer moet je dit pinksterweekend in West-Vlaanderen zijn: “Vooral zondag en maandag veel ruimte voor zon”

Het KMI voorspelt dit pinksterweekend regen en onweersbuien in het hele land. West-Vlaanderen blijft echter gespaard. “Hoe verder richting het westen, hoe zonniger het wordt”, voorspelt Nicolas Roose van Noodweer Benelux.
The post Voor mooi weer moet je dit pinksterweekend in West-Vlaanderen zijn: “Vooral zondag en maandag veel ruimte voor zon” appeared first on KW.be.

Lees meer »