“Ik denk hard aan een eigen single”: Oostendse Lola Obasuyi (26) vrijdag op podium van Sing Again

Komende vrijdag staat een oude bekende op het podium in ‘Sing Again’ op VTM. De Oostendse Lola Obasuyi won in 2016 The Voice, maar daarna werd het stil. Met ‘Sing again’ wil ze haar muziekcarrière nieuw leven inblazen. “Ik had een manager en een platencontract, maar na tien maanden was mijn vuur al uitgedoofd”, zegt ze.

Een nieuwe wereld ging voor haar open toen Lola in 2016 als winnaar uit de bus kwam tijdens de finale van The Voice van Vlaanderen. 19 jaar was ze toen en dus nog een jongedame. “Na de finale ben ik even gevlucht naar een vriendin in Spanje”, vertelt Lola. “Ik vond het allemaal nogal overweldigend. Bij terugkomst stond er een team voor mij klaar. Ik had een manager en een platencontract in handen. Daarna vertrokken we op zomertour met de andere finalisten.”

Lola bracht daarna nog een single uit: Free, een cover van Emeli Sandé. Daarna werd het stil rond Lola Obasuyi. “Na tien maanden van optredens vond ik dat ik er te weinig plezier in had. Ik stond daar telkens alleen op het podium en ik voelde dat het niet was wat ik wou. Na tien maanden was mijn vuur dan ook uitgedoofd. Ik heb dan vrij snel beslist om het studentenleven in te duiken”, aldus de zangeres.

Gent

Lola studeerde eerst eventmanagement en volgde daarna nog een graduaatopleiding in de communicatie. Vandaag werkt ze als community manager in Gent. Tijdens haar studentenleven in het Gentse leerde ze er ook haar vriend kennen en zo is ze er blijven plakken. Ondertussen woont ze samen met haar vriend in de Aerteveldestad. Nadat het jaren stil bleef rond Lola, duikt ze komende vrijdag op in ‘Sing Again’, waar 22 zangers en zangeressen uit de geschiedenis van 35 jaar talentenjachten hun terugkeer maken naar het grote podium.

Op vandaag speelt muziek opnieuw een grote rol in het leven van Lola. Meer nog: ze wil haar carrière nieuw leven inblazen. “Ik ben altijd wel blijven zingen voor mezelf”, zegt ze. “Ik ben nu ook bezig met een musicalopleiding. Puur voor het plezier ben ik daarmee gestart, maar ik voel wel aan dat het mijn ding is. Door ‘Sing again’ werd het vuur weer aangewakkerd. Ik denk er hard over na om een eigen single uit te brengen. Maar dan een die door mezelf wordt geschreven. Het genre? Een mix van R&B en soul.”

Durven

Of ze het niet jammer vindt dat ze toen de kansen die ze kreeg niet gegrepen heeft? Ik was jong en ik wist niet wat ik wou. Ik ben een perfectionist en kruip daardoor snel in mijn schulp. Ik had misschien meer moeten durven. Ik had keihard op mijn bek kunnen gaan, maar dan had ik het tenminste wel gedaan. ‘Sing Again’ heeft me weer de zin gegeven om te zingen en dat is wat ik ga doen. Het was leuk om mezelf terug op tv te zien, ik heb immers al enkele fragmenten gezien. Het nostalgiegevoel was zeker aanwezig”, besluit de jonge vrouw.

Lola is te zien op vrijdag 10 mei in Sing Again op VTM om 20.40 uur.

The post “Ik denk hard aan een eigen single”: Oostendse Lola Obasuyi (26) vrijdag op podium van Sing Again is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Russische theatermakers veroordeeld wegens “rechtvaardigen van terrorisme”, voor stuk dat bekroond werd met belangrijkste theaterprijs

In Rusland zijn een theaterregisseur en een toneelschrijver elk tot 6 jaar cel veroordeeld wegens "rechtvaardiging van terrorisme". De 2 vrouwen hadden een theaterstuk gemaakt over een Russische vrouw die naar Syrië reist en met een IS-strijder trouwt. Medestanders van een van de veroordeelden vermoeden dat haar anti-oorlogsstandpunten de echte reden waren om haar te vervolgen.

Lees meer »

Er waait echt wel een nieuwe wind door Wallonië

11 juli 2024 was een buitenbeentje. De dag voordien werd de grootste voorstander van Vlaamse onafhankelijkheid formateur van een Belgische regering. En op de dag zelf stelden MR en Les Engagés een behoorlijk vernieuwend Waals regeerakkoord voor.

Lees meer »

Elodie (12) doet ‘voor de fun’ auditie bij Koninklijke Balletschool in Antwerpen… en is meteen toegelaten: “Unieke kans voor haar”

Elodie Cardoen start begin september aan de Koninklijke Balletschool in Antwerpen. De Moorsleedse, die danst bij de Roeselaarse dansschool Ndigo, deed er enkele maanden geleden auditie. “Eigenlijk deed ik die mee om eens te kijken hoe ver ik stond.”
The post Elodie (12) doet ‘voor de fun’ auditie bij Koninklijke Balletschool in Antwerpen… en is meteen toegelaten: “Unieke kans

Lees meer »

“Eén ding is zeker: de Nationale Loterij is nog niet meteen uit de problemen”: expert over de leiderschapscursus die CEO Jannie Haek moet volgen

De raad van bestuur heeft beslist: Jannie Haek (59) blijft op post. Wel moet de fel gecontesteerde CEO van de Nationale Loterij een leiderschapscursus volgen – zoals HLN vorige week al berichtte. De vakbonden reageren meewarig. Hebben ze gelijk dat een oude vos zijn streken niet verleert? Of kan Haek na dertig jaar in leidinggevende functies alsnog veranderen? Jesse Segers,

Lees meer »

“Zoals Willem maken ze er geen meer”: de erfgenamen van Willem Vermandere over zijn afscheid van het podium

Na meer dan 50 jaar op de planken, stopt Willem Vermandere ermee. De keizer van de kleinkunst heeft te veel last van ‘de verwarring’, zo omschrijft hij het zelf. Als troubadour en mens heeft hij onze provincie, het West-Vlaams en ‘oeze’ muziek vorm gegeven. Dat vindt ook zijn grootste fan Wannes Cappelle, frontman bij Het Zesde Metaal. “Ik was al

Lees meer »

Kopecky komt sterk voor de dag, maar strandt op 1 seconde van de roze trui: Bradbury pakt de mooiste zege uit haar carrière

In de zevende etappe stond de koninginnenrit van de Giro d’Italia Women op het programma. Kopecky had een geweldige dag en volgde op de zware beklimmingen goed, al was het Neve Bradbury (22) die met de overwinning kan pronken. De jonge Australische viel aan op negen kilometer van de streep en hield goed stand. Longo Borghini probeerde Kopecky nog onder

Lees meer »