“Ik denk hard aan een eigen single”: Oostendse Lola Obasuyi (26) vrijdag op podium van Sing Again

Komende vrijdag staat een oude bekende op het podium in ‘Sing Again’ op VTM. De Oostendse Lola Obasuyi won in 2016 The Voice, maar daarna werd het stil. Met ‘Sing again’ wil ze haar muziekcarrière nieuw leven inblazen. “Ik had een manager en een platencontract, maar na tien maanden was mijn vuur al uitgedoofd”, zegt ze.

Een nieuwe wereld ging voor haar open toen Lola in 2016 als winnaar uit de bus kwam tijdens de finale van The Voice van Vlaanderen. 19 jaar was ze toen en dus nog een jongedame. “Na de finale ben ik even gevlucht naar een vriendin in Spanje”, vertelt Lola. “Ik vond het allemaal nogal overweldigend. Bij terugkomst stond er een team voor mij klaar. Ik had een manager en een platencontract in handen. Daarna vertrokken we op zomertour met de andere finalisten.”

Lola bracht daarna nog een single uit: Free, een cover van Emeli Sandé. Daarna werd het stil rond Lola Obasuyi. “Na tien maanden van optredens vond ik dat ik er te weinig plezier in had. Ik stond daar telkens alleen op het podium en ik voelde dat het niet was wat ik wou. Na tien maanden was mijn vuur dan ook uitgedoofd. Ik heb dan vrij snel beslist om het studentenleven in te duiken”, aldus de zangeres.

Gent

Lola studeerde eerst eventmanagement en volgde daarna nog een graduaatopleiding in de communicatie. Vandaag werkt ze als community manager in Gent. Tijdens haar studentenleven in het Gentse leerde ze er ook haar vriend kennen en zo is ze er blijven plakken. Ondertussen woont ze samen met haar vriend in de Aerteveldestad. Nadat het jaren stil bleef rond Lola, duikt ze komende vrijdag op in ‘Sing Again’, waar 22 zangers en zangeressen uit de geschiedenis van 35 jaar talentenjachten hun terugkeer maken naar het grote podium.

Op vandaag speelt muziek opnieuw een grote rol in het leven van Lola. Meer nog: ze wil haar carrière nieuw leven inblazen. “Ik ben altijd wel blijven zingen voor mezelf”, zegt ze. “Ik ben nu ook bezig met een musicalopleiding. Puur voor het plezier ben ik daarmee gestart, maar ik voel wel aan dat het mijn ding is. Door ‘Sing again’ werd het vuur weer aangewakkerd. Ik denk er hard over na om een eigen single uit te brengen. Maar dan een die door mezelf wordt geschreven. Het genre? Een mix van R&B en soul.”

Durven

Of ze het niet jammer vindt dat ze toen de kansen die ze kreeg niet gegrepen heeft? Ik was jong en ik wist niet wat ik wou. Ik ben een perfectionist en kruip daardoor snel in mijn schulp. Ik had misschien meer moeten durven. Ik had keihard op mijn bek kunnen gaan, maar dan had ik het tenminste wel gedaan. ‘Sing Again’ heeft me weer de zin gegeven om te zingen en dat is wat ik ga doen. Het was leuk om mezelf terug op tv te zien, ik heb immers al enkele fragmenten gezien. Het nostalgiegevoel was zeker aanwezig”, besluit de jonge vrouw.

Lola is te zien op vrijdag 10 mei in Sing Again op VTM om 20.40 uur.

The post “Ik denk hard aan een eigen single”: Oostendse Lola Obasuyi (26) vrijdag op podium van Sing Again is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels

De vaderlandse voetbalcompetitie is nog niet eens afgelopen of de echte diehards tellen al af naar het Europees kampioenschap van volgende maand in Duitsland. Onze nationale ploeg aanvuren kan straks opnieuw in de Aceg Wellington Hippodroom.
The post Wellington wordt opnieuw fandorp voor Rode Duivels appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Paleis tikt prins Laurent op de vingers na interview over plannen om nieuw leven te starten in buitenland

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »

Stad Oostende zet in op vorming jeugdtrainers

Onder de noemer ‘Start 2 Coach’ organiseert Stad Oostende een laagdrempelige trainerscursus voor jongeren. De bedoeling is om alle jongeren vanaf 15 jaar de kans te geven om een trainersdiploma te behalen. De interesse is alvast erg groot.
The post Stad Oostende zet in op vorming jeugdtrainers appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘The Voice’-winnares Lola waagt nieuwe kans in ‘Sing Again’:“Ik ga niet wachten tot ik het in mijn schoot geworpen krijg”

“Ik heb het gevoel dat de productie echt naar ons geluisterd heeft.” Acht jaar geleden won ze op 19-jarige leeftijd ‘The voice van Vlaanderen’ en nu waagt Lola Obasuyi Van Acker (26) opnieuw haar kans in ‘Sing Again’. Maar hoe blikt Lola nu terug op haar deelname? En hoe is het haar de afgelopen jaren vergaan? “Achteraf bekeken had ik

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »

Reconstructie. Hoe BBC-podcast grootste mensensmokkelaar van Europa kliste: “Scorpion” kreeg 10 jaar cel en boete van 1 miljoen in ons land

Hij kreeg in ons land een celstraf van 10 jaar en een boete van net geen miljoen euro. Barzan M. (36) is al enkele jaren de meeste gezochte smokkelaar van Europa. Maar hij wist telkens de dans te ontspringen. Tot een BBC-reporter hem kon traceren in zijn thuisland Irak én zelfs een interview met hem had. “Ik heb misschien wel

Lees meer »

Nieuwe details duiken op: “Medisch team van de Paus werd ingevlogen voor operatie prinses Kate”

Er zijn nieuwe details opgedoken over de operatie van prinses Kate (42). Op 16 januari onderging de vrouw van prins William (41) een buikoperatie in Londen, waarna werd ontdekt dat ze aan kanker leed. Sindsdien ondergaat de prinses preventieve chemotherapie en blijft ze afwezig uit het koninklijke leven. Volgens het Italiaanse blad ‘Gente’ werd de operatie uitgevoerd door het medisch

Lees meer »

Onduidelijkheid over lot van Iraanse president: Turkse luchtmacht zegt met drone verongelukte helikopter mogelijk gelokaliseerd te hebben

Een Turkse drone zou in de nacht van zondag op maandag mogelijk de neergestorte helikopter, met aan boord Iraans president Ebrahim Raisi en minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian, hebben gelokaliseerd. Dat meldt het Turkse persbureau Anadolu, dat aangeeft dat de coördinaten van de vondst zijn gedeeld met de Iraanse autoriteiten. De helikopter stortte zondag neer in bergachtig gebied in

Lees meer »

Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee

Dromen van Oostende realiseerde een eerste kinderdroom. De zesjarige Lara ging met redders 500 meter in zee om er te zwemmen: “Morgen vertel ik mijn klasgenootjes alles.”
The post Eerste droom vervuld: Lara (6) zwemt in diepe zee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Virginie opent aan station De Siernetel

Zeven jaar na een verkeersongeval waarbij ze omver werd gereden, verwezenlijkt Virginie Courtial (46) haar droom. Met De Siernetel opent ze een zaak die het midden houdt tussen een tearoom en kruidenwinkel. “Mijn ongeval en corona vormden de trigger om mijn leven om te gooien.”
The post Virginie opent aan station De Siernetel appeared first on KW.be.

Lees meer »