Frankrijk lanceert postzegel met broodgeur om baguette te eren

Een postzegel die ruikt naar versgebakken brood? Dat is precies wat de Franse postleverancier La Poste heeft bedacht. Deze unieke uitgave viert de baguette, die sinds 2022 door Unesco erkend is als cultureel werelderfgoed. 

Meer krantenkoppen in België

Voorlopig geen muzikale comeback, maar Céline Dion wil haar grootste hits wel zingen in een concertfilm: “Ze geeft niet op”

Al twee jaar vecht Céline Dion (56) tegen het zeldzame Stiff-Personsyndroom (SPS), een ongeneeslijke neurologische aandoening die spasmes veroorzaakt. Een muzikale comeback zit er voorlopig niet meer in, maar wel wil de Canadese zangeres nog een keer haar grootste hits zingen in een concertfilm. “Céline geeft niet zomaar op”, klinkt het bij een bron aan ‘The Sun’.

Lees meer »

KIJK. Bruce Springsteen reageert voor het eerst op geannuleerde concerten: “Ik kom snel terug en ga jullie de beste show geven”

Bruce Springsteen (74) heeft voor het eerst gereageerd op de annulering van zijn concerten. De zanger kampt momenteel met stemproblemen en moest daardoor afgelopen zaterdag al verstek geven voor zijn concert in Marseille. Ook zijn shows in Praag en Milaan worden uitgesteld. “Ik zal snel weer terug zijn”, belooft hij nu in een video op Instagram.

Lees meer »

Inwoners Marke maken 144 vuurtorens voor 50ste verjaardag OC Marke

In OC Marke loopt nog tot eind augustus een unieke, kleurrijke expo. Er zijn meer dan 100 zelfgemaakte vuurtorens te zien, gemaakt door de inwoners van Marke, zowel jong als oud. De tentoonstelling kadert binnen de viering van de 50ste verjaardag van het ontmoetingscentrum.
The post Inwoners Marke maken 144 vuurtorens voor 50ste verjaardag OC Marke appeared first on

Lees meer »

“Wie een fiets schenkt, is een jaar lang gratis lid”: veilig verhuur dankzij ‘De Fietsbieb’

Fietsen is gezond, zoveel is duidelijk. Maar een fiets aanschaffen, heeft zijn prijs. Gelukkig ‘fietst’ uitleensysteem ‘De Fietsbieb’ in Menen in de bres voor al wie zich geen eigen fiets kan veroorloven met mooie, veilige tweewielers voor jong en oud.
The post “Wie een fiets schenkt, is een jaar lang gratis lid”: veilig verhuur dankzij ‘De Fietsbieb’ appeared first

Lees meer »

Seppe Hoppe ruilt KSV Oostkamp B voor KSV Jabbeke

Met een vierde stek sloot T1 Jeffrey Vandepoel het seizoen af bij KSV Oostkamp B. Zijn piepjonge brigade liet hem geen moment in de steek. Eén van zijn sterkhouders was Seppe Hoppe. Deze 19-jarige atleet verlaat nu de Valkaart en slaat zijn tenten op bij KSV Jabbeke.
The post Seppe Hoppe ruilt KSV Oostkamp B voor KSV Jabbeke appeared

Lees meer »

Supereerlijk en de meest bescheiden miljonair van Nederland: waarom iedereen Frans Bauer z’n fortuin gunt

Zanger Frans Bauer (50) verovert opnieuw alle harten. Twee decennia na hun eerste tv-avontuur nodigen zijn Mariska en hij de camera’s opnieuw uit voor ‘De Bauers – 20 jaar later’. Het succes van het programma, binnenkort ook op VTM2, schuilt hem in de alledaagse dingen die gebeuren aan de keukentafel, maar ook dat het niet louter draait om louter schone

Lees meer »

Extra werken aan spoorinfrastructuur in Voeren na wateroverlast, spoorverkeer Wezet-Maastricht hervat pas op 16 juni

Het treinverkeer tussen het Luikse Wezet (Visé) en Maastricht in Nederland zal pas op 16 juni om 18 uur hervatten. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. Na de wateroverlast in Voeren moesten er verschillende herstellingen worden gedaan. Het verkeer wordt nu nog langer opgeschort, om verschillende grotere werken te doen, zodat de sporen niet opnieuw onder water lopen in de toekomst.

Lees meer »

Bart Kaëll, Lindsay en George Baker verzorgen de ambiance op de ‘Uilenfeesten 2024’ in Brugge

Voor wie van de betere ambiance, Nederlands- én Engelstalige meezingers, en een occasioneel polonaisetreintje houdt, is er méér dan goed nieuws. De unieke eventlocatie Owla Brugge ontvangt op de vierde editie van de felgesmaakte Uilenfeesten, die plaatsvinden op 21 augustus 2024, met Bart Kaëll, Lindsay en George Baker een toptrio pur sang ambiancemakers uit deLage Landen.
The post Bart

Lees meer »

LIVEBLOG RODE DUIVELS. Vier afwezigen op eerste groepstraining – Witsel spreekt straks over verrassende terugkeer

Gisteren verzamelde het merendeel van de Rode Duivels in het Proximus Basecamp in Tubeke om zich voor te bereiden op het EK. Vandaag trainen ze in de voormiddag, gevolgd door persconferenties van Axel Witsel en Maxim De Cuyper. Wat vertelt die eerste over z’n toch wel verrassende comeback bij de nationale ploeg? Volg al het nieuws rond onze Duivels op

Lees meer »

Aankoop waterhuisje goedgekeurd op gemeenteraad van Avelgem: “Dit is een eerste stap”

Gemeente Avelgem wil het waterhuisje kopen, dat was al langer bekend. Op afgelopen gemeenteraad werden die plannen goedgekeurd door alle partijen. Schepen van openbare werken en patrimonium Tom Beunens (Tandem) is opgelucht: “Eindelijk kunnen we wat doen aan een probleem dat al tientallen jaren aansleept.”
The post Aankoop waterhuisje goedgekeurd op gemeenteraad van Avelgem: “Dit is een eerste stap”

Lees meer »

UGent wil alle samenwerkingen met Israëlische instellingen stopzetten, maar studenten blijven gebouw bezetten

De UGent wil alle samenwerkingen met Israëlische instellingen stopzetten. Dat communiceert de Gentse universiteit donderdagnacht na afloop van een lange vergadering door haar mensenrechtencommissie. “De UGent wil niet betrokken zijn bij de zeer zware mensenrechtenschendingen en schendingen van het internationaal recht die vastgesteld worden in Gaza”, zegt rector Rik Van de Walle na het advies. De studenten juichen de beslissing

Lees meer »

“Een groot ego is niet slecht in topsport”: hoe Courtois in Madrid, in tegenstelling tot in z’n thuisland, sportief onschendbaar is

Thibaut Courtois is op Wembley. Against all odds. De afgescheurde kruisband, de meniscusblessure, de tranen, de uren van pijn, afzien en apart trainen (met virtual reality), het is allemaal vergeten. Courtois kan vanavond zijn tweede Champions League-trofee winnen. In Spanje zou hem dat het goddelijke status bezorgen. In Bélgië…

Lees meer »