Politie Brugge klaar voor risicomatch tegen Fiorentina: “inzetten van drones en verhoogd toezicht”

Brugge maakt zich op voor de komst van de Toscaanse voetbalfans voor de halve finale van de Conference League. Woensdagavond om 18.45 uur speelt Club Brugge tegen AFC Fiorentina om een plaatsje in de finale. De lokale politie bereidt zich voor op deze risicowedstrijd.

Vorige week al deed burgemeester Dirk De fauw een publieke oproep naar de lokale handelaars in de binnenstad: “Wees waakzaam en meldt onmiddellijk problemen of verdachte handelingen aan de politie. Supporters van de Griekse ploeg PAOK lieten voor de kwartfinales van de Conference League enkele weken geleden afval en graffiti achter.

Harde kern

Bovendien zakten 400 Griekse fans zonder ticket naar Brugge af. Toen ze probeerden het Jan Breydelstadion binnen te dringen, moest de politie sproeiwagens gebruiken om dat te verhinderen. Hoe wordt het met de Italiaanse fans? Burgemeester Dirk De fauw stelt: “Onze politie heeft zich goed geïnformeerd, AFC Fiorentina beschikt over een luidruchtige harde kern supporters. Maar er zijn tot nu toe geen aanwijzingen dat Florentijnse supporters zonder ticket naar Brugge zouden komen.”

“Er worden 1.500 Italiaanse fans met combitickets verwacht. Heel het bezoekersvak zal vol zitten. Volgens de Italiaanse politie en de supportersverenigingen van AFC Fiorentina zullen er 400 die hard fans bij zijn. Hopelijk beperkt hun gedrag zich tot het luid aanmoedigen van hun team.”

Meifoor

“De aanwezigheid van de Meifoor op ‘t Zand en van de tribunes voor de Heilig Bloedprocessie op de Markt vormen een extra risico. De processie gaat uit op Hemelvaartdag, precies daarom hebben we de Europese voetbalmatch een dag vervroegd. Maar de tribunes staan er al.”

“Uiteraard hebben we er niets op tegen dat Italiaanse fans woensdagnamiddag op die tribunes plaats nemen en groepsgezangen aanheffen. Hopelijk doen er zich geen incidenten voor. Omdat het geluid van een politiehelikopter als storend ervaren wordt, zullen we onder meer gebruik maken van drones om na te gaan hoe de supporters zich gedragen. Daarnaast is er uiteraard verhoogd toezicht in de Brugse binnenstad en in de buurt van het Jan Breydelstadion.”

Bussen

“Omdat de match al vroeg – om 18.45 uur – begint, zullen we de Italiaanse fans vragen om al rond 17 uur aan de busparking van het Concertgebouw op ‘t Zand te verzamelen, van waar ze met bussen naar het stadion gevoerd worden”, aldus Dirk De fauw.

The post Politie Brugge klaar voor risicomatch tegen Fiorentina: “inzetten van drones en verhoogd toezicht” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin Mathilde: “Ze liet ons weten dat ze er enorm van genoten heeft”

Organisator Greg Broekmans van Golazo begeleidde koningin Mathilde tijdens de vijfde editie van de AG Coast Walk. ”Dit evenement, dat we net voor de coronapandemie hebben opgestart, is een initiatief waarin we sterk geloofden. Wandelen wordt steeds populairder en trekt ook steeds meer jonge mensen aan.”
The post Organisatie Belgian Coast Walk tevreden over vijfde editie en deelname koningin

Lees meer »

Loopevenement Leuven Night Run keert terug met nieuwe organisator

Er komt dan toch een nieuwe editie van de Leuven Night Run, het loopevenement waarbij de deelnemers door een aantal historische gebouwen in Leuven lopen. De voorbije jaren werd de Night Run georganiseerd door de Hagelandse Runningclub, maar die kondigde vorig jaar aan ermee te stoppen. De stad heeft nu een nieuwe organisator gevonden.

Lees meer »

Gratis Parkies-concerten komen deze zomer terug naar Knokke-Heist?

Van 1 juli tot en met 12 augustus kan je opnieuw zeven maandagavonden terecht in Tuin CC Scharpoord van Knokke-Heist voor de gratis Parkies-concerten. Op maandagavond 5 augustus is er opnieuw een Parkies XL-optreden.??
The post Gratis Parkies-concerten komen deze zomer terug naar Knokke-Heist? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis

Vrijdagmorgen om klokslag negen uur werd op het voorplein van het gemeentehuis van Kuurne de IDAHOT-vlag gehesen en dit in het teken van de dag van de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie.
The post Kuurne hijst de IDAHOT-vlag aan het gemeentehuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

ANALYSE. Poetin wil nog veel meer oorlog. Zowel in de ruimte als in de tijd

Het lijkt goed nieuws dat Vladimir Poetin een man zonder militaire ervaring benoemt tot defensieminister, een al wat versleten kerel als legerstafchef behoudt en de allergrootste havik in zijn entourage ontslaat. Je zou er zelfs een heel voorzichtig teken van dooi in kunnen zien. Maar niets is minder waar. De stoelendans betekent juist dat Rusland zich klaarmaakt voor nog veel

Lees meer »

Actie voor meer inclusie aan station Brugge

Vrijdagnamiddag deelden mensen met en zonder handicap aan de achterkant van station Brugge energierepen uit aan voorbijgangers. De actie is een onderdeel van de campagne #dakantochnie? #dakanwel!, die uitgaat van zeven organisaties die zich inzetten voor mensen met een handicap.
The post Actie voor meer inclusie aan station Brugge appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hugo Sigal krijgt maar 600 euro pensioen: “We betaalden geen sociale zekerheid, ik was me van geen kwaad bewust”

Op 17 mei komt de nieuwe single van Hugo Sigal (76) uit, ‘Saint-Tropez’, waarin hij zijn liefde voor de mondaine stad aan de Côte d’Azur bezingt. De plek waar hij decennialang op vakantie ging met zijn vrouwtje Nicole. Aan reizen gaf het koppel graag geld uit, maar sinds Nicole’s overlijden in 2022 reist Hugo alleen of met vrienden en familie.

Lees meer »

Het hallucinante telefoontje van een jongetje van tien naar de politie: “Papa heeft mama neergestoken. Ze is zwanger”

“Papa heeft mama neergestoken. Ze is zwanger.” Dat hallucinante telefoontje loopt zondagmorgen binnen bij de politie van Antwerpen. Aan de andere kant van de lijn spreekt een jongetje van 10 jaar. Hij geeft de politie zijn adres. Enkele minuten later stappen de hulpdiensten het appartement binnen. De mama is overleden, de papa verkeert in levensgevaar.

Lees meer »

Naar elkaar zwaaien, nummers uitwisselen en twerkcompetities: rechtstreeks portaal tussen New York en Dublin is ware trekpleister (maar soms loopt het ook mis)

24 uur per dag live in contact staan met mensen die 5.000 kilometer verderop leven. Dat is het concept van The Portal, een technologisch kunstwerk dat Dublin en New York met elkaar verbindt. Toevallige voorbijgangers krijgen de kans om naar elkaar te zwaaien, meer flirterige types twerken en wisselen nummers uit. In een mum van tijd is de spitsvondige creatie

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Jabbeke? Wat weet je van Constant Permeke? Ken je sportminnend Jabbeke? Dronk je ook nog een pint in De Tijger? Waag dan je kans in deze op en top Jabbeekse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Jabbeke? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waarom worden meerderjarigen die riooldeksel van brug gooiden niet verdacht van moord?

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »