Wat is blanco stemmen? Wat is een ongeldige stem? Wat gebeurt er met blanco stemmen?

Op 9 juni zijn het verkiezingen voor het Vlaamse Parlement, de federale Kamer van Volksvertegenwoordigers en het Europees Parlement. Heel wat lezers sturen ons hun vragen. In dit artikel beantwoorden we enkele vragen over blanco en ongeldig stemmen. 

Meer krantenkoppen in België

Voetballer denkt water te drinken, maar teamgenoten hebben iets anders in zijn fles gedaan: “Payback volgt!”

Een speler van de Nederlandse voetbalvereniging VV Zeester in Zoutkamp is in de maling genomen door zijn ploegmaten. Toen de voetballer nietsvermoedend van zijn waterfles dronk, spuwde hij het drankje al snel weer uit. Wat bleek? Enkele grapjassen hadden wodka in zijn fles gedaan zonder dat hij het wist. De man kon er goed om lachen, maar liet ook weten

Lees meer »

Fase 3 van werken aan kruispunt op Ringlaan in Kortrijk start vanaf 20 juni

Op donderdag 20 juni start fase 3 van de werken aan ‘Den Hert’ op de Ringlaan (R8) in Kortrijk – op de grens met Harelbeke – waarbij het Agentschap Wegen en Verkeer op drie opeenvolgende kruispunten werkt. Tijdens fase 3 volgen fietsers een omleiding, net als lokaal verkeer uit de Hippodroom- en Zandbergstraat. Doorgaand verkeer op de Ringlaan rijdt via

Lees meer »

Franse zangeres Françoise Hardy (80) na lang ziekbed overleden

De Franse zangeres Françoise Hardy is overleden, zo bericht haar zoon Thomas Dutronc op sociale media. Ze werd 80 jaar. Hardy, zangeres van klassiekers als ‘Tous les garçons et les filles’ en ‘Comment te dire adieu’, leed al jarenlang aan kanker. Het Amerikaanse magazine ‘Rolling Stone’ plaatste haar als enige Franse in de lijst van 200 beste zangers en zangeressen

Lees meer »