Federale ambtenaren krijgen voortaan verlof bij zwangerschapsverlies

Minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter kondigt vandaag aan dat federale ambtenaren twee dagen verlof krijgen bij zwangerschapsverlies. “Een zwangerschapsverlies is fysiek en emotioneel ingrijpend,” zegt De Sutter, zelf gynaecologe. Het verlof is er ook voor de partner van de vrouw met zwangerschapsverlies. Het voorstel werd vrijdag goedgekeurd door de ministerraad. 

Meer krantenkoppen in België

“Wat is er aan de hand met de coureur die vorig seizoen top was?”: onze F1-watcher deelt drie buizen uit, maar zag ook twee uitblinkers

“De ironie van het lot.” Onze Formule 1-watcher zag in Imola een sterke uitdager voor Verstappen, die wel alweer won. “Hij buffelde van start tot finish, voluit op de limiet, en werd daarvoor beloond.” Drie renners kregen dan weer een buis. “En of het seizoen nog pijnlijk lang is voor hem.” Ons rapport voor de GP van Emilia-Romagna.

Lees meer »

Toestand Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog onduidelijk: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet bouwen in overstromingsgebied verboden worden?

De gemeente Voeren kreeg opnieuw te maken met zware overstromingen door onder meer de aanhoudende regen tijdens de afgelopen dagen. Door de klimaatverandering neemt het risico op overstromingen ook alleen maar toe. Daarmee rijst de vraag of er een verbod moet komen op het bouwen van woningen in overstromingsgebied.

Lees meer »

Davidsfonds Meulebeke bestaat 100 jaar: “Onze sterkte ligt bij de leden”

De leden van de Meulebeekse Davidsfondsafdeling vierden het 100-jarig bestaan van hun vereniging. De feestzitting vond plaats in kasteel Ter Borcht. Toespraken waren er van burgemeester Verwilst, Ivan Van Cauwenberghe, vertegenwoordiger Davidsfonds Nationaal, en van Filip De Clerck, plaatselijke Davidsfondsvoorzitter.
The post Davidsfonds Meulebeke bestaat 100 jaar: “Onze sterkte ligt bij de leden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chris Janssens (Vlaams Belang) bij Luk Alloo: “Beste wat holebi-organisaties kunnen doen voor emancipatie is ophouden met bestaan”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Vandaag: Chris Janssens van Vlaams Belang. Volgens hem is Vlaams Belang nog de enige geloofwaardige partij en hij onthult dat hij een klein links kantje heeft. ”Het enige linkse aan mij zijn mijn twee linkerhanden.”

Lees meer »

“Niemand wordt beter van een handelsoorlog met China, al zeker niet de consument”

De Verenigde Staten hebben een nieuwe stap gezet in hun economische oorlog met China. President Joe Biden kondigde dinsdag een verhoging aan van de importtarieven op verschillende producten. Vooral de verhoging van de importheffing op Chinese auto’s van 27,5 naar 102,5 procent springt in het oog. Het handelsbeleid van Joe Biden moet niet onderdoen voor dat van zijn voorganger.

Lees meer »

Onze reporter keek naar de verkiezingsaffiches: “Waarom hebben de kandidaten van Vooruit een stijve nek?”

Waar men gaat langs Vlaamse wegen, komt men weer verkiezingsaffiches tegen. Allemaal proberen ze ons iets te vertellen. De boodschap die het luidst klinkt, is helaas: “Voor goeie affiches moet ge bij een ander zijn.” Maar wat probeert die reclame ons nog meer te vertellen? Waarom zijn de plakbrieven van Vlaams Belang zo blauw, en hoe komt het dat alle

Lees meer »

Nog meer communicanten in centrum Zwevegem

Tijdens de tweede viering kwamen nog heel wat kinderen voor het eerst de communie ontvangen. Op de foto zien we Audrey Adams, Luca Callens, Lowie Coorevits, Lex Couwelier, Lilly De Cocker, Oona De Jonghe, Céleste Delannoy, Kamiel Deleersnyder, Joppe Demeulemeester, Martha Demeulemeester, Jorre Depraetere, Yaro Fraeye, Jules Goegebeur, Stella Lambrecht, Lotte Laverge, Mathis Lorenz, Justin
The post Nog meer

Lees meer »