Taiwan detecteerde in één dag meer dan 26 Chinese vliegtuigen

Het Taiwanese ministerie van Defensie heeft vrijdag bekendgemaakt dat het in de afgelopen 24 uur 26 Chinese vliegtuigen en 5 schepen rond het eiland heeft gedetecteerd.

 

Meer krantenkoppen in België

Verkiezingsresultaten in Kortemark: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Kortemark trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Kortemark.
The post Verkiezingsresultaten in Kortemark: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Die brief kwam echt als een verrassing”: Ruben kon huis en grond van overgrootouders terugkopen

Vorige week besliste de Vlaamse regering dat een deel van de bewoners van Doel de kans krijgt om de huizen die ze moesten verkopen voor de havenuitbreiding terug te kopen nu het dorp blijft bestaan. In Verrebroek, twaalf kilometer verderop, gebeurde dat eerder al. Ruben (22) kocht vorig jaar het huis van zijn overgrootouders terug via datzelfde ‘recht van wederoverdracht’.

Lees meer »

Vlaanderen stevent af op een raketcoalitie

N-VA-voorzitter Bart De Wever is maandag de Vlaamse formatiegesprekken gestart. Als hij woord houdt en het Vlaams Belang van regeringsdeelname uitsluit, worden zijn opties beperkt. Wellicht stevent Vlaanderen af op een ‘raketijsje’.

Lees meer »

LIVEBLOG DAUPHINÉ. Kopgroep – met Tim Wellens – krijgt weinig ruimte in laatste etappe, mikt Evenepoel nog op ritwinst?

In het Critérium du Dauphiné is het alweer tijd voor de slotetappe. De renners moeten na de start in Thônes over de Col de la Forclaz-de-Montmin (eerste categorie), de Col des Esserieux (derde categorie) en Le Salève (eerste categorie). De aankomst ligt na 160,6 kilometer op het Plateau des Glières, een klim van meer dan negen kilometer aan zeven procent

Lees meer »

Oostendse Vuurtorenwijk krijgt nieuw cashpunt

Binnenkort kunnen de bewoners van de Oostendse Vuurtorenwijk opnieuw terecht in een bankautomaat. Stad Oostende verleende recent de omgevingsvergunning voor de installatie van een Batopin cashpunt in de Voorhavenlaan 60. De automaat wordt geïntegreerd in de buurtwinkel Opex.
The post Oostendse Vuurtorenwijk krijgt nieuw cashpunt appeared first on KW.be.

Lees meer »

De eerstecommunicanten van Houtem

In het landelijke Houtem bij Veurne hebben vier kinderen van de vrije basisschool Het Talent op Pinksteren in de O. L. Vr Hemelvaartkerk van Houtem hun eerste communie gevierd.
The post De eerstecommunicanten van Houtem appeared first on KW.be.

Lees meer »

JCI Kortrijk organiseert kortverhaalwedstrijd ‘Wit Blad’: “Hoe ziet Kortrijk eruit in 2050”

JCI Kortrijk heeft, met behulp van DURF2030, een ambitieus project op poten gezet dat de verbeelding van de Kortrijkzanen wil verkennen. Met een oproep voor kortverhalen, specifiek geschreven door mensen met een band met Kortrijk of deelgemeenten, willen ze een boek over Kortrijk in 2050 samenstellen dat de diverse visies en leeftijden van de gemeenschap weerspiegelt.
The post JCI

Lees meer »

IN BEELD – try-out ‘The Red Carpet’ in Owla Brugge was al één groot succes, met toppers als Trio Olé, Steve Ryckier, Alexandra Malter

Na het succes van de eerste editie van het variétéspektakel OWLA Showtime in de zomer van 2023, rolt de prachtige eventlocatie Owla Brugge vanaf 28 juni tot 15 augustus de rode loper uit voor een gloednieuwe editie van de show, die de toepasselijke titel ‘Welcome To The Red Carpet’ draagt.
The post IN BEELD – try-out ‘The Red Carpet’

Lees meer »