VN: recordaantal van 120 miljoen mensen wereldwijd op de vlucht

Wereldwijd waren eind april zo’n 120 miljoen mensen op de vlucht, zegt VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR. Dat aantal stijgt al jaren en lag nog nooit eerder zo hoog.

 

Meer krantenkoppen in België

Buurtfeest in de Graanstraat in Meulebeke

De Berenfeesten vormden het ideale moment voor het college van burgemeester en schepenen om de bewoners van de nieuwe wijken in Meulebeke een bezoek te brengen.
The post Buurtfeest in de Graanstraat in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kiwanisclub Roeselare 1 deelt cheques uit

Kiwanisclub Roeselare 1 organiseerde onlangs in feestzaal Orchidee zijn jaarlijkse uitreiking van de cheques voor de sociale projecten die ondersteund worden door de club. Die cheques gingen naar vzw de Paschhoeve voor de aanleg van een nieuw pad (5.000 euro), Kiekafobee uit Lichtervelde (5.000 euro), vzw De Sociale Kruidenier RSL op post (4.500 euro), Basisschool
The post Kiwanisclub Roeselare

Lees meer »

Les Engagés en MR keuren Waalse regeringsdeelname goed

De leden van Les Engagés en de MR hebben het licht op groen gezet voor de deelname van hun partijen aan de Waalse regering en de regering van de Franse gemeenschap. Op een congres in Louvain-la-Neuve stemden Les Engagés op één onthouding na unaniem voor regeringsdeelname. Enkele minuten later deden de Franstalige liberalen helemaal unaniem hetzelfde in Charleroi.

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club maakt zich op voor EK Inline Skating: “Het is echt fenomenaal wat ze nu op skeelers kunnen brengen”

Er zijn deze maand twee grote evenementen voor de Zwaantjes Roller Club in Zandvoorde (ZRC): dit weekend de 56ste editie van de Flanders Grand Prix inline-speedskating en een week later, van 18 tot 25 juli, het Europees kampioenschap. “Het is niet ons eerste EK. We zijn in 1979 gestart met een EK en zijn stap voor stap gegroeid. We weten

Lees meer »