“Die brief kwam echt als een verrassing”: Ruben kon huis en grond van overgrootouders terugkopen

Vorige week besliste de Vlaamse regering dat een deel van de bewoners van Doel de kans krijgt om de huizen die ze moesten verkopen voor de havenuitbreiding terug te kopen nu het dorp blijft bestaan. In Verrebroek, twaalf kilometer verderop, gebeurde dat eerder al. Ruben (22) kocht vorig jaar het huis van zijn overgrootouders terug via datzelfde ‘recht van wederoverdracht’.

 

Meer krantenkoppen in België

Gilles (21) uit Sint-Eloois-Winkel is ambitieus en richt Iconic Group op: “Uitzendkantoor voor horeca”

Gilles Vens (21) wil de horecawereld verder bestormen. Daarom richtte hij de Iconic Group op waaronder hij al zijn activiteiten wil bundelen. “Ondertussen werken we al met drie vaste mensen”, klinkt het ambitieus.
The post Gilles (21) uit Sint-Eloois-Winkel is ambitieus en richt Iconic Group op: “Uitzendkantoor voor horeca” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw (65) sterft bij eerste dodelijke duosprong in België: “Zo’n sprong stond al even op haar bucketlist”

Een vrouw van 65 is zondagmiddag gestorven bij een parachutesprong. Door een windstoot klapte de parachute dicht, op zo’n tien meter van de grond. Het slachtoffer overleefde de val niet. Haar familie stond beneden te kijken en zag het allemaal gebeuren. “Zij zijn allemaal in shock.” De instructeur die haar begeleidde – een man van 30 – raakte zwaargewond. Het

Lees meer »

Bezieler van Kallemoeie Jan Hostyn overleden

Jan Hostyn is op 11 juni op 70-jarige leeftijd overleden. De bezieler van Marionettentheater Kallemoeie en voormalige campusmanager van Syntra West in Oostende leed al enkele jaren aan kanker.
The post Bezieler van Kallemoeie Jan Hostyn overleden appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Moed en hoop houden mij recht”: West-Vlaamse verpleegkundige Katrien (33) gaat straks weer levens redden in Gaza

Terwijl wij massaal een ticket naar de zon boekten, trekt Katrien Claeys straks naar… Gaza. De West-Vlaamse was er eerder al aan de slag als medisch teamleider bij Artsen Zonder Grenzen en keert in augustus terug naar het oorlogsgebied. “Omdat humanitaire hulp er onmisbaar blijft. Het werk dat we er verrichten, is enorm betekenisvol.”
The post “Moed en hoop

Lees meer »

Pools parlement verwerpt versoepeling abortuswet

Het Poolse parlement heeft vrijdag een wetsvoorstel verworpen dat de zeer strenge abortuswet van het land voorzichtig zou versoepelen. Enkele leden van de pro-Europese meerderheid hebben meegestemd met de uiterst rechtse oppositie. Hulp bieden bij abortus blijft zo strafbaar met gevangenisstraffen tot drie jaar.

Lees meer »

KSA Leiezonen uit Kuurne realiseert spectaculair Vikingdorp op kampplaats

KSA Leiezonen uit Kuurne zet ook dit jaar de traditie verder om op de kampplaats waar de jeugdvereniging neerstrijkt een indrukwekkend bouwwerk te realiseren. Na het bouwen van een gigantische kerk op hun kamplocatie in Bohon vorig jaar, kozen ze dit jaar voor het thema Vikingen.
The post KSA Leiezonen uit Kuurne realiseert spectaculair Vikingdorp op kampplaats appeared first

Lees meer »