Oekraïense stad Tsjasiv Jar wankelt, terwijl Poetin aast op trofee: “Zeer onwaarschijnlijk dat Russen grote steden zullen veroveren”

Er wordt momenteel hard gevochten om Tsjasiv Jar in het oosten van Oekraïne. Russische troepen belegeren het stadje onophoudelijk en zouden een artillerie-overwicht hebben van tien tegen één. Zowel Oekraïense als Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen houden er rekening mee dat Tsjasiv Jar valt en dat de Russen daarna nog meer terrein winnen. Maar een echt grote trofee zou er voorlopig niet inzitten. Hoewel de Russische president Vladimir Poetin die wel kan gebruiken. 

Meer krantenkoppen in België

“Enkele tientallen” bussen van De Lijn staan aan de kant wegens faillissement Van Hool

De Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij De Lijn heeft op dit moment “enkele tientallen” bussen aan de kant staan als gevolg van het faillissement van Van Hool, zo bevestigt een woordvoerder dinsdag. Naarmate de tijd vordert, verwacht het bedrijf dat dat aantal nog zal toenemen en dus is men “zeer bezorgd”. “Er is een bijzondere werkgroep opgericht die bekijkt welke acties we kunnen

Lees meer »

KB Avelgem maakt werk van inkomende transfers

Koninklijke Basket Avelgem sloot het seizoen af met een klinkende zege tegen Rozenbeka Oostrozebeke (81-55). De ploeg van speler-voorzitter Pieter Decock (34) eindigde vierde. Ondertussen maakte de club vier nieuwe namen bekend voor volgend seizoen.
The post KB Avelgem maakt werk van inkomende transfers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Muzikanten van Prince toeren als ‘Celebrating Prince feat. former members of the NPG’ én komen met show niet enkel naar Antwerpen, maar ook naar… SILT in Middelkerke

De vroegere muzikanten van Prince komen naar ons land. Ze toeren onder de naam ‘Celebrating Prince feat. former members of the NPG’ en bezoeken begin juli maar twee keer België. Op maandagavond 8 juli treden ze op in IKON Antwerpen en op dinsdagavond 9 juli staan ze vanaf 20.30 uur op het podium van SILT in Middelkerke.
The post

Lees meer »

Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen

Jeugdbrandweer Fluvia organiseerde op de parking van het Forestiersstadion een 8 uur durende carwash ten voordele van de Jeugdbrandweer.
The post Jeugdbrandweer Fluvia wast 209 voertuigen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Willy en Annie varen in briljanten huwelijksbootje: “De vonk sloeg meteen over”

Willy Van de Velde (92) en Annie De Zutter (85) zijn maar liefst 65 jaar getrouwd. Een speciale huwelijksverjaardag die het koppel niet onopgemerkt voorbij liet gaan. Om deze bijzondere gelegenheid uitgebreid te vieren, verzamelden ze samen met hun familie in restaurant Artisan, waar ze genoten van een lekker etentje.
The post Willy en Annie varen in briljanten huwelijksbootje:

Lees meer »

PVV, VVD, NSC en BBB stellen coalitieakkoord voor: “Hoop, lef en trots”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

“Alles vereiste de krabbel van de heer Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigde maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: “Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president.

Lees meer »

“Bambi en Stampertje in het echt!”: schattige ontmoeting tussen hertenjong en konijn gaat de wereld rond

Een hertenjong en een konijn doen heel wat harten smelten nadat ze elkaar hebben ontmoet in een tuin in de Amerikaanse staat Oregon. De dieren werden gefilmd terwijl ze aan elkaar snuffelden en likten, en werden al snel vergeleken met de twee hoofdrolspelers uit Disneyfilm Bambi. “Het zijn Bambi en Stampertje in het echt!”, klinkt het enthousiast in de reacties

Lees meer »

Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events

Stads- en veiligheidsdiensten ontplooiden een volledig nieuwe Gemeentelijke Crisiscel, kortweg GCC. Deze cel moet dienen om bij grote rampen en in grote noodsituaties – waarbij de burgemeester alle hulpdiensten rond zich nodig heeft – alles vlot en veilig te kunnen coördineren.
The post Politiezone Vlas krijgt nieuw ingerichte Gemeentelijke Crisiscel en Commandopost Events appeared first on KW.be.

Lees meer »