De val van Tsjasiv Jar kan de ‘ruggengraat van de Oekraïense defensie’ breken

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe sportinfrastructuur op Campus Zuid met oog op nieuwe studierichting Sport: “100 jaar oude sporthal wordt volledig gerenoveerd”

De scholengroep Sint-Michiel biedt vanaf volgend schooljaar het studiedomein Sport aan. Leerlingen kunnen vanaf september terecht op Campus Zuid in de Zuidstraat in Roeselare om een studierichting te volgen binnen dit domein. In aanloop naar de opstart van de verschillende studierichtingen investeren de scholen in een betere infrastructuur. Zo wordt de honderd jaar oude sportzaal van Campus Zuid onder handen

Lees meer »

Adoptieplechtigheid op Adegem Canadian War Cemetery: “Dankbaar voor grote interesse”

Op het Adegem Canadian War Cemetery vond de zesde editie plaats van de ‘Adoptieplechtigheid’, een serene ceremonie waarop individuele burgers, families, verenigingen, scholen en openbare besturen via vzw België-Canada een graf van een gesneuvelde geallieerde militair kunnen adopteren.
The post Adoptieplechtigheid op Adegem Canadian War Cemetery: “Dankbaar voor grote interesse” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Terras had nooit mogen opengaan”: fouten in constructie zorgden wellicht voor dodelijke instorting van terras in Mallorca

Het (pas vernieuwde) dakterras dat donderdag is ingestort op het Spaanse eiland Palma de Mallorca, en zo aan vier mensen het leven kostte, was veel te zwaar voor de draagstructuur waarop het rustte. Dat er fouten zijn gebeurd door de aannemer valt dus niet te ontkennen. Volgens een eerste conclusie was het terras ook niet vergund: “Dat terras had nooit

Lees meer »

KIJK. Taylor Swift moet zich even uitkleden voor volle arena door probleem met zendertje: “Babbel even met elkaar”

Popster Taylor Swift (34) had dit weekend een technisch probleem tijdens haar concert in de Zweedse hoofdstad Stockholm. Haar zendertje kwam los en dus besloot de zangeres haar jurk even los te maken. Gelukkig had de zangeres onder haar jurk nog haar vorige outfit aan. Een crewlid kwam haar uiteindelijk ook even helpen. Swift liet het gelukkig niet aan haar

Lees meer »

Sint-Jorisstraat in Brugge wordt amper een jaar na de heraanleg opnieuw opengebroken

Amper een jaar na de heraanleg moet de Sint-Jorisstraat in Brugge opnieuw opengebroken worden. “De bestratingswerken voldoen niet aan de opgelegde normen, een van de onderaannemers werd in gebreke gesteld”, zegt schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem.
The post Sint-Jorisstraat in Brugge wordt amper een jaar na de heraanleg opnieuw opengebroken appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. “Fuck Eurovision”: Joost Klein haalt tijdens optreden uit naar Songfestival

Nu zijn diskwalificatie van het Eurovisiesongfestival achter hem ligt, staat Joost Klein (26) weer op het podium. Dit keer in het Canadese Vancouver, tijdens het benefietconcert BB’s Bonanza. Hij zingt hardcore versies van zijn populaire hits, waaronder uiteraard ‘Europapa’. Wanneer de Nederlandse zanger op punt staat het podium te verlaten, grijpt hij zijn kans om zich toch even uit te

Lees meer »