Zwembad van Wervik gaat in najaar tegen de vlakte: “Het einde van een tijdperk” 

De afbraakwerken aan het zwembad van Wervik gaan stilaan van start. Deze week beginnen de voorbereidingen. Vanaf 15 september wordt het oude gebouw gesloopt. Er is geen geld om een nieuw zwembad te bouwen. 

Meer krantenkoppen in België

Klaar met Mandela

Dertig jaar democratie heeft de Zuid-Afrikanen meer ontgoocheling dan wat anders gebracht. De komende verkiezingen dreigen een afstraffing te worden voor het ANC van wijlen Nelson Mandela.

Lees meer »

Davina Simons (29) blikt terug op inzinking bij ‘Special Forces’ en de man die haar redde: “Met hem had ik meteen een heel bijzondere band”

Twee voeten vooruit. In de rechtbank en in het leven Davina Simons toonde zich al vaker de meest onverschrokken rekruut bij ‘Special forces’, maar ging bij een klimloop een eerste keer strompelen. “Ik dacht écht dat het voorbij was”, vertelt de advocate. Davina trakteerde zichzelf na de opnames op een blijvende herinnering en vond tijdens de beproevingen een goede vriend,

Lees meer »

Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik

De Brugse politie heeft 18 nieuwe elektrische fietsen in gebruik genomen. Het gaat om stadsfietsen bestemd voor de wijk- en de jeugdinspecteurs die nu nog op eigen kracht rondrijden.
The post Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Onderzoek naar wangedrag van AA Gent-icoon Elimane Coulibaly: “Als die spelers niet weggedoken waren, zouden ze in het ziekenhuis geëindigd zijn”

Tientallen opstootjes en verbaal agressief gedrag: bij KRC Gent, sinds dit seizoen de opleidingsclub van het veel grotere KAA Gent en actief in de tweede amateurklasse, is er iets op til. Er is zelfs een klacht ingediend wegens psychologisch grensoverschrijdend gedrag tegen hoofdtrainer en voormalig AA Gent-spits Elimane Coulibaly (44). Dat bevestigt Voetbal Vlaanderen aan HLN en de organisatie stelt

Lees meer »

Topcardioloog over hoe Ozempic ook hartproblemen voorkomt: “Het pakt drie risicofactoren aan”

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog steeds in kritieke toestand: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »

82-jarige dame uit De Panne opgelicht voor meer dan 100.000 euro: “Vrouw aangehouden, man vrijgelaten”

Een 82-jarige vrouw uit De Panne werd vorige maand opgelicht voor meer dan 100.000 euro. Dat geld werd van haar bankrekening gehaald. De politie Westkust pakte een koppel op uit De Panne. “Een 50-jarige vrouw legde gedeeltelijke bekentenissen af en werd aangehouden”, meldt het parket. “Haar man (60) stelde niet op de hoogte te zijn en werd vrijgelaten.”
The

Lees meer »

Mooie afsluiter van het seizoen voor Kortrijk Spurs: “Fier op de extrasportieve kant van ons project”

De sportieve ambities lagen hoog bij het BNXT-team van Kortrijk Spurs, maar werden niet gehaald. Voor de Spurs zat er niks anders op dan de laatste match in schoonheid te eindigen. De tegenstander kreeg geen schijn van kans. De 1.600 toeschouwers genoten.
The post Mooie afsluiter van het seizoen voor Kortrijk Spurs: “Fier op de extrasportieve kant van ons

Lees meer »

Kenners leggen uit waarom Mustii de finale van het Songfestival niet haalde: “De negativiteit is in z’n hoofd gekropen, en nooit meer weggegaan”

Hij deed er alles aan om zich te kwalificeren, maar het Belgische feestje zit erop in Malmö. Thomas ‘Mustii’ Mustin (33) slaagde er met ‘Before The Party’s Over’ niet de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival te overleven. Maar waar liep het dan precies mis voor onze kandidaat, die aanvankelijk héél hoog startte bij de bookmakers? Wij vroegen het aan

Lees meer »

Israëlische zangeres loopt weg na vraag over Joost Klein: “We moeten door, sorry”

Israël is zaterdagavond, niet geheel onverwacht, als vijfde geëindigd op het Eurovisiesongfestival. Het land dat de voorbije dagen en weken de nodige controverse veroorzaakte, scoorde vooraf dan ook goed bij de bookmakers. De Israëlische kandidate Eden Golan, die zowel tijdens de verschillende repetities als optredens in de halve en grote finale uitgejouwd werd door een groot deel van het publiek,

Lees meer »

Pas na drie maanden had iemand het door: waarom je maar beter de kleine lettertjes in de gebruiksvoorwaarden leest

Drie maanden heeft het geduurd, alvorens iemand de fles wijn claimde die een Britse denktank gratis wilde weggeven aan de eerste persoon die het verborgen aanbod in hun privacybeleid opmerkte. De denktank wil met de stunt aanklagen dat bedrijven tijd en geld in die ellenlange gebruiksvoorwaarden moeten steken, terwijl bijna niemand die teksten ooit leest.

Lees meer »

Heilig Bloedprocessie verloor vier deelnemers door ongevallen: “In klein dorp komt dat hard aan”

De 72ste editie van de Heilig Bloedprocessie van Voormezele wordt er één met een zwart randje. Sinds de vorige processie verongelukten er maar liefst vier belangrijke vrijwilligers: Dieter Sohier, Sarah Trioen, José Desodt en Karla Demyttenaere. “Ik heb gevraagd aan de deken om hen te herdenken in zijn voorwoord”, zegt voorzitter Paul Breyne.
The post Heilig Bloedprocessie verloor vier

Lees meer »