KV Oostende maakt zich geen zorgen om klacht Seraing

Seraing hoopt voor de groene tafel alsnog degradatie uit de Challenger Pro League te vermijden. De Luikse club diende een klacht in tegen KV Oostende, dat met Alessandro Albanese een niet-speelgerechtigde speler op het wedstrijdblad gehad zou hebben.

Bij Oostende maakt men zich weinig zorgen. “We zijn op de hoogte van de klacht van Seraing. Het gaat echter om een informaticafout in de software van de Belgische Voetbalbond. De speler stond wel degelijk op onze Squad List en dat heeft de KBVB inmiddels ook bevestigd, aan ons en aan Seraing”, postte Oostende op X.

Albanese blesseerde zich vroeg in het seizoen en kwam pas in februari weer bij de groep. Zijn inbreng bleef beperkt tot een invalbeurt, op 24 februari tegen Club NXT (1-4), waarbij hij het enige doelpunt van Oostende scoorde, en een basisplaats op 16 maart bij Jong Genk (3-1). In vier andere wedstrijden stond hij wel op het wedstrijdblad, maar kwam hij niet in actie. Dat was onder meer zo op 31 maart op het veld van Seraing (1-1) en op 14 april bij Patro Eisden (2-3). Tegen die twee resultaten tekent Seraing verzet aan, voor de andere duels was de termijn om dat te doen al verstreken. Mocht Oostende twee forfaitnederlagen aangesmeerd krijgen, zakt het naar de voorlaatste plaats en is Seraing gered.

The post KV Oostende maakt zich geen zorgen om klacht Seraing is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren mijn familie”

Na ruim 40 jaar is Dorine Eeckhoudt, een van de boegbeelden van het poets- en keukenpersoneel van de plaatselijke Scholengroep Sint-Rembert, met pensioen gegaan. “Het werk op zich zal ik niet missen”, zegt ze. “Maar de collega’s des te meer.”
The post Dorine gaat met pensioen na 40 jaar bij het poets- en keukenpersoneel van Scholengroep Sint-Rembert: “Collega’s waren

Lees meer »

Gratis schoolmaaltijd is breekpunt voor Vooruit. Waarom komen de socialisten met deze eis, en hoe haalbaar is die?

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er zijn licht op schijnen.

Lees meer »