KV Oostende roept op om in grote getale naar match met Pasen in Seraing te reizen

Het betalen van alle openstaande bondsschulden (RSZ, BTW en transfers) is het mooiste nieuws bij KV Oostende deze week. Vermoedelijk vermijdt KVO hierdoor een nieuwe puntenaftrek. Helaas slaagden de spelers er op het terrein van Jong Genk niet in om drie punten zelf toe te voegen aan hun titaal. Seraing-KVO op Pasen wordt een absolute topper.

Laten we beginnen met leuk nieuws. KV Oostende zet zich samen met zijn supporters opnieuw voor het goede doel in. De groen-rood-gelen voetbalden dit seizoen tijdens vier uitwedstrijden (in Deinze, op Club Luik, op SL16FC en op Zulte Waregem) in ‘limited edition’ witte shirts. Dit deden de Oostendenaars in het teken van de abonnementencampagne ‘Eb en Vloed, mor oaltied Ostende’. Deze slogan prijkte ook op de achterzijde van de shirts. Momenteel worden deze shirts geveild ten voordele van twee lokale goede doelen: Proper Strand Lopers en het NorthSealTeam. De Proper Strand Lopers staan in voor het proper houden van de stranden in Oostende. NorthSealTeam spant zich in opdat de zeehondjes voor onze kust niet worden lastiggevallen. KVO organiseerde vorig seizoen met Decathlon en de Proper Strand Lopers al een strandopruimactie.

“Normaal gezien staat zo’n campagneslogan doorheen het hele seizoen op de rugzijde van de shirts, maar dit seizoen kozen we voor een tijdelijk ‘collector’s item’-shirt. Zo zetten we onze slogan extra in de verf. Bovendien steunen we hiermee twee lokale goede doelen mee; die op hun beurt ook weer dicht aanleunen bij de Oostendse identiteit én bij onze campagneslogan ‘Eb en Vloed’”, zegt KVO’s woordvoerder Bram Keirsebilck. “Deze samenwerking met KV Oostende is een prachtig voorbeeld van hoe sport en milieubewustzijn hand in hand kunnen gaan. De veilingbijdrages zullen een enorme impact hebben op onze inspanningen om onze stranden schoon te maken en onze nobele zaak te ondersteunen. Samen creëren we een positieve verandering en laten we zien dat kleine acties een groot verschil kunnen maken”, reageert Kevin Pierloot (Propere Strand Lopers).

Voetbal en zeehonden

“De opbrengst van de veiling maakt het voor ons mogelijk om als vereniging de nodige uitrusting aan te kopen, zoals kegeltjes, fluitjes, badges, hesjes, regenkledij… om onze vrijwilligers in staat te stellen de zeehondjes adequaat te beschermen. De nodige flyers, affiches, borden… die nodig zijn om de bevolking te sensibiliseren, betalen we hiermee ook”, zegt Inge De Bruycker (NorthSealTeam). “Door dit fantastische initiatief komen voetbal en zeehonden elkaar tegemoet zoals eb en vloed.”

Je kan nog tot en met vrijdagavond, 23.59 uur via www.kvo.be (klik op nieuws) of via matchwornshirt.com bieden op de witte shirts in limited edition van KV Oostende. Woensdagnamiddag bedroeg het bod voor veel shirts 89 euro. De shirts van Mo Berte en Brent Laes kregen al een bod van 114 euro.

1,1 miljoen euro

KV Oostende heeft nog beter nieuws. De achterstallige bondsschulden zijn betaald. KVO drukt zijn vertrouwen uit in een uitspraak van de licentiecommissie. Het is echter niet geweten wanneer die uitspraak valt. “Het team rond tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck is erin geslaagd om de openstaande schulden aan RSZ, BTW en transfers te betalen. Een totaalbedrag van 1,1 miljoen euro werd maandag overgemaakt. “Gezien de enorme inspanningen die hiervoor de afgelopen week geleverd zijn, hebben we er dan ook vertrouwen in dat ons geen extra puntenaftrek wacht,” aldus Werner Van Oosterwyck.

Overnamegesprekken

Intussen verlopen ook de overnamegesprekken gunstig. Drie partijen blijven concreet in de picture. “Met het betalen van deze schulden hebben we nu een eerste, belangrijke stap gezet. Een overname moet nu logischerwijs een volgende stap worden. Ik wil hier echter geen specifieke datum op plakken, maar stap voor stap maken we vooruitgang. Het zou natuurlijk op alle vlak een zucht van opluchting zijn, mochten we ons snel kunnen verzekeren van het behoud”, beseft tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck. “De wedstrijd op paaszondag 31 maart in Seraing kondigt zich aan als een cruciaal duel. Ik wil onze fans dan ook oproepen om die verplaatsing massaal te maken en onze spelers door dik en dun te steunen. Wij zorgen alvast voor één gratis ticket per supporter die meegaat.”

De praktische uitwerking van de gratis tickets tegen Seraing zal KV Oostende spoedig communiceren, van zodra de club alle informatie van Seraing ontvangen heeft. De match op Pasen in Seraing vangt aan om 13.30 uur.

Duivels weekeinde

KV Oostende beleefde één van zijn allerslechtste weekeindes. De 3-1-nederlaag in Geel tegen Jong Genk betekent niet alleen een einde na een reeks van vier uitzeges op rij. Bovendien is het duur puntenverlies in combinatie met de oogst van drie rechtstreekse concurrenten. Voeg bij de 3-1-nederlaag van KVO tegen Jong Genk de zeges van Francs Borains (in Deinze) en van Lierse Kempenzonen (tegen Luik) plus het gelijkspel van Seraing (op Club NXT): dit was een duivels weekeinde voor de Oostendenaars.

Jonas Vinck gromde nog eens over de zes punten die de bond eerder al van KVO afnam. “Zes punten zijn twee overwinningen waarvoor we 90 minuten lang gestreden hebben. Ze hebben ons dat afgenomen zonder dat wij iets ermee te maken hebben. Als we deze zes punten niet kwijtgespeeld waren, stonden we op een andere positie en zouden we ook op een heel andere manier voetballen”, zuchtte Vinck.

KV Oostende speelt vrijdagmiddag achter gesloten deuren op De Schorre vriendschappelijk tegen de Nederlandse tweedeklasser Dordrecht.

The post KV Oostende roept op om in grote getale naar match met Pasen in Seraing te reizen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Topcardioloog over hoe Ozempic ook hartproblemen voorkomt: “Het pakt drie risicofactoren aan”

Het populaire afslankmiddel Ozempic verkleint het risico op een hartaanval met 20 procent. Dat blijkt uit een nieuwe grootschalige studie in een toongevend Brits medisch tijdschrift. Topcardioloog Pedro Brugada spreekt over een revolutie in de geneeskunde. Wat is het effect van Ozempic op hartaandoeningen exact? En blijft een gezonde levensstijl niet het allerbelangrijkste? “Dit noem ik een wondermiddel.”

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israëlische legerchef eist politieke strategie voor Gazastrook

De Israëlische strijdkrachten bereiden een grondoffensief voor in Rafah, waar ongeveer 1,4 miljoen mensen vastzitten. “Ongeveer 300.000″ Palestijnen hebben de oostelijke wijken van de stad verlaten sinds het evacuatiebevel eerder deze week, zo zegt het Israëlische leger. Intussen zijn de onderhandelingen over een staakt-het-vuren en de vrijlating van de gegijzelden op een dood spoor beland, volgens de VS. Lees hier

Lees meer »

Grote evaluatie mobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort pas na verkiezingen, voorlopig enkel kleine bijsturingen

Het wijkmobiliteitsplan Oud Gentbrugge en Dampoort zal pas in de herfst, na de gemeenteraadsverkiezingen een grote evaluatie krijgen. Er komen nu enkele kleine aanpassingen. "Er zijn pijnpunten, maar mensen hebben tijd nodig om te wennen", reageert schepen Filip Watteeuw (Groen) na kritiek van oppositie- én meerderheidspartijen. Het plan werd eind april ingevoerd.

Lees meer »

Ghislain en Christien vieren gouden huwelijksjubileum

Ghislain Desreumaux (74) en Christien Gesquière (69) huwden op 22 maart 1974 in Wervik. Nu wonen ze in de Bikschotestraat in Langemark. Ghislain werkte eerst als zetelgarnierder, toerde na zijn legerdienst zeven jaar rond met een toeristenbus en beëindigde zijn beroepsloopbaan in Lakebos. In bijberoep restaureert en stoffeert hij nog steeds zetels en zitmeubels. Christien
The post Ghislain en

Lees meer »

Haris Bratanovic werkt aan zijn terugkeer: “Iedereen weet waartoe ik in staat ben als ik volledig fit ben”

De playoffs denderen doorheen het Belgische basketlandschap. De halve finales kennen de formule ‘best of five’. Na de openingswedstrijd woensdag in de COREtec Dôme tussen Filou Oostende en RSW Luik volgt vrijdag het tweede duel in de Country Hall van Luik. Zondagavond 19 mei – Pinksteren – om 20.30 uur is er de opworp van het derde duel. Opnieuw in

Lees meer »

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Lees meer »

Goud voor Daniel en Christine

Daniel Lammertijn en Christine Lannoo uit de Leegstraat vierden onlangs hun gouden huwelijksjubileum. Daniel is een geboren en getogen Oostrozebekenaar en zag het levenslicht op 11 mei 1949. Hij groeide op in een gezin van vijf kinderen waarvan er nog vier in leven zijn. Tijdens zijn actieve leven was Daniel aan de slag als automekanieker.
The post Goud voor

Lees meer »

Mollenvanger Marc Denys in gesprek met de winnaar van De Mol 2024

Het spel is gespeeld: de Mol is ontmaskerd en dit is de winnaar van het 12e seizoen. OPGELET, SPOILER ALERT! In de finale van ons favoriet programma is Senne ontmaskerd als het Molletje van dit seizoen. Bernard kroonde zich tot winnaar. Hij haalde het van Michaël en gaat met de groepspot van 24.160 euro naar huis.
The post Mollenvanger

Lees meer »

AvrosTros tekent protest aan tegen diskwalificatie Joost Klein

De AvroTros, de omroep die de Nederlandse inzending organiseert, gaat bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aantekenen tegen de ‘gang van zaken’ rond de diskwalificatie van Joost Klein bij het Songfestival. Algemeen directeur Taco Zimmerman zei dat in de uitzending van het programma EenVandaag zaterdagavond.

Lees meer »

DE INSIDER. Wat als Israël dit Songfestival wint? “Het Israëlische nummer is catchy maar als het wint zal dat niet de reden zijn”

Palestijnse vlaggen buiten, niets dan kleurrijke vlaggen en artiesten binnen. Het contrast tussen het protest buiten het decor van het Songfestival met het feestgedruis binnen is groot. “Het festival heeft zogenaamd niets met politiek te maken, maar de slogan ‘united by music’ valt nu wel wat op een koude steen.” Insider Eva De Poorter is in Malmö en zat middenin

Lees meer »