‘Jongste kasteelheer van Vlaanderen’ voor rechter: “We hebben te maken met een financiële fantast”

Lummenaar Jamie V. C. (30) hoopte met een vervalste handtekening het kasteel van Gors te kopen. De man had grootste plannen, maar bouwde in werkelijkheid luchtkastelen en liet de verkoper ontgoocheld achter. Hij riskeert 12 maanden cel.

 

Meer krantenkoppen in België

Voor 8560 met een nieuw lokaal project naar de kiezer in Wevelgem: “Er is nood aan een onafhankelijke lijst”

Eerder onverwacht is er met Voor 8560 een nieuwe lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober in Wevelgem. “We gaan in de eerste plaats voor Wevelgem, Gullegem en Moorsele, dit staat helemaal los van de Vlaamse en nationale politiek”, zegt Benoit Verstraete. “Daarom bundelen we de krachten en introduceren we het nieuw lokaal project. Er is nood aan een onafhankelijke lijst

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: zien wij daar… terrasjesweer? Weerman David Dehenauw heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

Na BV’s wilde ‘Eveline’ ook naaktfoto’s van parketmagistraten: parket wil Gregory R. voor rechtbank

Nadat hij met een vals profiel eerder al naaktfoto’s en filmpjes ontfutselde bij BV’s had ‘Eveline’, vlak voor hij eind vorig jaar een zoveelste keer werd opgesloten, een nieuw doelpubliek uitgekozen: politie én parketmagistraten. Het gerecht beschouwt twee mannen met een jarenlange staat van dienst binnen de magistratuur als twee van zijn vele slachtoffers. Morgen moet Gregory R. (31) –

Lees meer »

Zuid-Korea: “Noord-Korea stuurde opnieuw ballonnen met afval de grens over”

Noord-Korea heeft volgens Zuid-Korea opnieuw meerdere ballonnen met afval de grens over gestuurd. De ballonnen zijn volgens het Zuid-Koreaanse leger onderweg naar de provincie Gyeonggi, die aan Noord-Korea grenst en de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoel omringt, meldt het persagentschap Yonhap zondag. De bevolking krijgt de raad de ballonnen niet aan te raken en aangifte te doen bij de politie.

Lees meer »

Zwaar ongeval met driewielige motorfiets in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.

Lees meer »

Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor Open VLD

Open VLD heeft deze voormiddag haar nieuwe lijsttrekker voorgesteld voor de gemeenteraadsverkiezingen van 13 oktober. Veronique Devreker – die zich voor het eerst politiek engageert – volgt burgemeester Francesco Vanderjeugd op, die vorige week liet weten niet deel te nemen aan de verkiezingen.
The post Na controverse rond seksfilmpje: Veronique Devreker (46) volgt burgemeester Vanderjeugd op als lijsttrekker voor

Lees meer »

LIVE. Secret Service vraagt Trump geen buitenevenementen meer te houden – Trump-campagne dient klacht in tegen Harris vanwege overnemen “oorlogskas” Biden

De Amerikaanse president Joe Biden is uit de presidentsrace gestapt. Alles lijkt erop dat vicepresident Kamala Harris de fakkel over zal nemen. Zij heeft intussen voldoende gedelegeerden achter zich om de nominatie van de Democraten veilig te stellen. Het ziet er dus naar uit dat zij het op 5 november zal opnemen tegen Republikeins kandidaat Donald Trump. Volg de aanloop

Lees meer »

“Een comeback zoals Trump”: oppositie reageert vol ongeloof op terugkeer van Anthony Dumarey als kandidaat-burgemeester

“Onze eerste reactie is er een van ongeloof. Maar sinds Donald Trump en Connor Rousseau weten we dat comebacks vandaag snel lopen. Blijkbaar denkt men dat mensen makkelijk vergeten met wat zomerse belevingssaus. Iedereen die iets van politiek kent, zit hier werkelijk met open mond naar te kijken”, zeggen fractieleider Peter Velle, voorzitter Bart De Rudder en secretaris Sofie Sanders

Lees meer »

Zes weken na zware brand bij buren heropent restaurant Lagaar: “Reinigingsfirma’s zijn hier 14 dagen bezig geweest om alle roet te verwijderen”

“Als de brandweer tien minuten later was geweest, was het volledige plafond van de keuken wellicht ingestort. Al onze elektriciteit was weggesmolten en overal in het restaurant lagen er roetdeeltjes. We konden niet anders dan de deuren sluiten.”
The post Zes weken na zware brand bij buren heropent restaurant Lagaar: “Reinigingsfirma’s zijn hier 14 dagen bezig geweest om alle

Lees meer »