‘Jongste kasteelheer van Vlaanderen’ voor rechter: “We hebben te maken met een financiële fantast”

Jamie V. C. (30) hoopte met een vervalste handtekening het kasteel van Gors, in het Limburgse Borgloon, te kopen. De man had grootste plannen, maar bouwde in werkelijkheid luchtkastelen en liet de verkoper ontgoocheld achter. Hij riskeert 12 maanden cel.

 

Meer krantenkoppen in België

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Aantal gevallen van apenpokken stijgt exponentieel in Congo, “maar niet meteen gevaar voor een wereldwijde pandemie”

In de Democratische Republiek Congo is het aantal gevallen van mpox, beter bekend als apenpokken, "exponentieel" toegenomen. Dat zegt de Congolese ministerraad. Begin mei dook in het land een nieuwe subvariant van het virus op, die ook seksueel overdraagbaar is. "Het is bang afwachten of die subvariant de oversteek gaat maken naar een van de buurlanden", zegt Laurens Liesenborghs van

Lees meer »

Zwaantjes Roller Club aan het feest na een geslaagd EK op de piste: “Echt genieten, met familie en vrienden om je heen”

Op de nationale feestdag, de slotdag van het pistetornooi op het EK skeeleren in Zandvoorde, won Bart Swings de Europese titel op de puntenkoers over vijf kilometer. Eerder al bezorgden Fran Vanhoutte bij de seniores en junior Lyssa Vansteenkiste Zwaantjes Roller Club als organisator een delirium met twee keer goud.
The post Zwaantjes Roller Club aan het feest na

Lees meer »

Onder meer zanger Stromae en sterrenchef Peter Goossens: deze Belgen krijgen onderscheiding van koning Filip

Sterrenchef Peter Goossens (60) wordt benoemd tot Commandeur in de Leopoldsorde, en ook zijn collega Seppe Nobels (41) en muzikant Stromae (39) krijgen een ereteken uit handen van koning Filip ter gelegenheid van de nationale feestdag. Antiquair Axel Vervoordt (77), lieveling van koningin Paola, mag zich voortaan baron noemen. Dat blijkt uit de lijst van nieuwe adellijke titels en gunsten,

Lees meer »

Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie”

Bakkerij Aernoudt opende op vrijdag 19 juli hun vestiging in de Koolskampstraat in Lichtervelde, waar voorheen Brasserie De Voerman was. De bakkerij is zeven op zeven geopend, iedere dag vanaf 6 uur ‘s morgens.
The post Bakkerij Aernoudt opent de deuren in voormalig pand van De Voerman in Lichtervelde: “Dit is een perfecte locatie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Europese Unie wil samenwerken met Servië inzake strategische grondstoffen

In hoofdstad Belgrado ondertekent de Servische president Aleksandar Vucic vrijdag een partnerschapsakkoord met de Europese Unie over de levering van strategische grondstoffen. Ook de Duitse bondskanselier Olaf Scholz is daarbij aanwezig. De ondertekening komt er amper een week nadat een Servische rechter het licht op groen heeft gezet voor een controversieel project rond de ontginning van lithium.

Lees meer »